You are currently viewing Ελπιδοφόρος:   «Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία»,  🔺Συνεχίζει την «αιρετική» διδασκαλία του με παραδοξολογίες

Ελπιδοφόρος: «Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία», 🔺Συνεχίζει την «αιρετική» διδασκαλία του με παραδοξολογίες

  • Reading time:2 mins read

“Ουδέν σχόλιο” ήταν η αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο σχετικά με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, σε δηλώσεις του πριν από την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σημείωσε ότι η εκκλησιαστική ιεραρχία στην Ελλάδα ήδη έλαβε τις αποφάσεις της.

Ελπιδοφόρος - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

«Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή.

Σ.Σ. Ανήκει σε άλλο θρήσκευμα  η Εκκλησία της Ελλάδος; Έχει άλλο Ευαγγέλιο και άλλους ιερούς κανόνες; Οι κανόνες είναι ίδιοι σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο και ο Ελπιδοφόρος έχει φροντίσει να τους ποδοπατήσει. 

Η ιεραρχία της Ελλάδος ήδη απεφάνθη και αποφάσισε χθες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι για την βάπτιση των παιδιών, είναι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επομένως είναι άλλο θέμα», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Αναφερόμενος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είπε ότι «η τεκνοθεσία είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα τελούσε σε εκκλησία γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σ.Σ. Ας μας εξηγήσει ο Σεβ. Αμερικής τι σημαίνει είμαστε άλλη Εκκλησία! Και ας κάνει τον κόπο το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μας πει αν συμφωνεί με αυτή τη δήλωση! 

 

 

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Άγιον Όρος, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην γίνει επίσημη υποδοχή κατά την άφιξή του, ο κ.Ελπιδοφόρος επισήμανε πως, «Με τους ομογενείς κληρικούς και λαϊκούς που ήμασταν ως προσκυνητές στον Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το Αγιορίτικο τυπικό από πέντε Αγιορίτικες Μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή και πολύ εγκάρδια. Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί, ούτε διαταράχθη».

Σ.Σ. Το είπαμε μια και ας το επαναλάβουμε: είναι κακό το προς κέντρα λακτίζειν! Και ο Ελπιδοφόρος αρέσκεται να ξήνεται στη γλίτσα του τσοπάνη.  Φοβούμαι  ότι έφτασε η ώρα του. 

Ελπιδοφόρος - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη. Σε δήλωση του ανέφερε «Ακολουθώντας το παράδειγμα των δύο ηγετών των χωρών του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν, και εμείς συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην προσέγγιση των δύο χωρών διότι εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ειρήνης, αγαπούμε την ειρήνη, επιδιώκουμε την ειρήνη αλλά και ως κληρικός, άνθρωπος της εκκλησίας, νομίζω πως ο ρόλος μας πρέπει να είναι ειρηνοποιός ώστε οι δύο λαοί που είναι δύο μεγάλοι γείτονες λαοί προαιώνιοι λαοί πρέπει να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και ειρήνης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεώρησα καλό όπως επισκέφθηκα εχθές το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, να επισκεφθώ σήμερα το Τουρκικό Προξενείο προκειμένου η εκκλησιαστική μας αρχή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και είναι για εμάς το εκκλησιαστικό κέντρο όλης της Ορθοδοξίας και έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Είναι προφανές ότι το κλίμα είναι καλό και το έδωσαν το παράδειγμα όπως οι δύο ηγέτες της επαναπροσέγγισης και πρέπει σε αυτόν τον μύλο να ρίξουμε όλοι το δικό μας νερό».

Σ.Σ. Και τώρα μας έπεισε ότι πήγε στο τουρκικό προξενείο γιατί « η εκκλησιαστική μας αρχή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και είναι για εμάς το εκκλησιαστικό κέντρο όλης της Ορθοδοξίας και έχει μεγάλη σημασία για εμάς».Αν δεν εξυπηρετούσε η επίσκεψη αυτή τον επόμενο στόχο του για τον οποίο εργάζεται πυρετωδώς ούτε απέξω δεν θα περνούσε…