You are currently viewing Εξετάσεις του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

Εξετάσεις του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»

  • Reading time:1 mins read

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών από τις 22 μέχρι και τις 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις του Ωδείου της Μητροπόλεώς μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι 200 περίπου μαθητές του Ωδείου οι οποίοι, ανάλογα με την πρόοδό τους, προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών. Παράλληλα οι καθηγητές τους έδωσαν συμβουλές για τον τρόπο μελέτης και την γενικότερη ενασχόλησή τους με την τέχνη της μουσικής.

Επίσης, το Σάββατο 26 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκαν οι Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου, κατά τις οποίες οι τελειόφοιτοι εξετάστηκαν ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος οι παρακάτω μαθητές:

ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

1. ΛΑΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

2. ΡΕΛΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3. ΦΛΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΤΥΧΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

1. ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

3. ΠΑΝΑΓΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4. ΡΟΜΠΟΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

5. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

6. ΤΣΙΛΙΜΑΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

7. ΑΝΤΩΝΟΓΕΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

8. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

9. ΚΑΛΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ

1. ΚΡΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2. ΚΑΛΥΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

3. ΡΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ (Πρόεδρο) και τους κ.κ. Άρη Στάμο (μέλος), Διονύσιο Ηλιόπουλο (μέλος), Δημήτριο Κυριακόπουλο (μέλος), Αναστάσιο Ηλιόπουλο (μέλος), Ανάργυρο Βλάχο (μέλος) και την κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα ως εκπρόσωπο του Υπουργείου, συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια απόδοση των μαθημάτων και την μελετημένη παρουσία τους και

ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Ωδείου, το οποίο χαρακτήρισαν ως καρποφόρο και υποδειγματικό.

 

Τέλος παρακίνησαν τους νέους πτυχιούχους να προτρέψουν και άλλα παιδιά να ενταχθούν στο Ωδείο, ώστε να γίνουν μέτοχοι των πνευματικών και καλλιτεχνικών αγαθών, που προσφέρει.

Στις εξετάσεις παρέστη τιμητικά και ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σεπτό Ποιμενάρχη σας, έναν εκλεκτό Ιεράρχη και οιακοστρόφο της Εκκλησίας μας, έναν άνθρωπο ο οποίος αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα στον ιστορικό χρόνο, όπως αυτός μορφοποιείται με την Χάρη του Θεού και πέρα απ’ όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουμε. Στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου βρίσκει κανείς έναν άνθρωπο, ο οποίος ξέρει να ακούει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που μιλούν, άλλα λίγοι που ακούν. Στο πρόσωπό του η ΟΜΣΙΕ βρήκε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, τα χρόνια που υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλευρό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Μαζί περπατήσαμε τον δρόμο της UNESCO, πιστοποιήσαμε την Βυζαντινή Μουσική σε Διεθνές επίπεδο και πάρα πολλές προκλήσεις, οι οποίες φαινόταν καινοφανείς για τον χώρο μας, χάρη στο χαμόγελό του και στην καρδιά του έγιναν πράξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθύνοντας πατρικούς λόγους στους νέους πτυχιούχους τους ανέφερε:

 

«Εκφράζω την χαρά μου, διότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλειο χωράει και άλλη τελειότητα. Αυτό που ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης το ονομάζει «ακόρεστος και ατέλεστος τελειότης».

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω στα παιδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τα συγχαρώ, διότι σε καιρούς δύσκολους, σε καιρούς που επιτάσσεται το κλείσιμο στον εαυτό μας, τα παιδιά επέλεξαν, έψαξαν και βρήκαν καταφύγια υγιή, και όχι ψεύτικα, σε πραγματικούς κόσμους. Ένας τέτοιος κόσμος είναι και ο κόσμος της μουσικής, της μουσικής δια της προσευχής, της μουσικής δια της αγάπης.

Εύχομαι παιδιά μου να επιτύχετε στην ζωή σας και να γίνεται και εσείς δάσκαλοι και να φωτίζετε με τις γνώσεις και με το ήθος σας και άλλους ανθρώπους.

Οφείλω να συγχαρώ τον Διευθυντή του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέα Ιωακείμ για όλες τις ικανότητες του και τα χαρίσματα του. Εύχομαι αγαπημένε μου αδελφέ Ανδρέα, να αυξάνει ο Θεός τα τάλαντά σου και κυρίως αυτά που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Κυρίως την πνευματική μουσική που έχει η καρδιά σου, την οποία σκορπάς σε όλους γύρω σου».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

IMG_0402