You are currently viewing Εγκαίνια Στρατιωτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου της 1ης Ταξ. ΚΔ-ΑΛ Ρεντίνας

Εγκαίνια Στρατιωτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου της 1ης Ταξ. ΚΔ-ΑΛ Ρεντίνας

  • Reading time:1 mins read

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τελέσθηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του νεοανεγερθέντα Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης» στην περιοχή της Ρεντίνας.

Την παραμονή των Εγκαινίων, το εσπέρας της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων, η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων, ομιλώντας στο τέλος επικαίρος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα.

Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου, εις την οποία εψάλλει ο Κανόνας της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου σε Πλάγιο του Δ΄, ο Κανόνας του Αγίου Γεωργίου σε Ήχο Α΄ και ο Κανόνας των Εγκαινίων σε Ήχο Δ΄, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η Τελετή των Εγκαινίων του νέου Ναού και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/ NRDC – GR., Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Βίνιος, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών – Καταδρομών, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Στρατηγός ε.α.

κ. Φράγκος Φραγκούλης, οι Βουλευτές των Αν.ΕΛΛ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης και της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιαμάς, οι Διοικητές όλων των Μονάδων της Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, το δυναμικό προσωπικό της Μονάδος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς επίσης εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων και πλήθος ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι και προσήλθαν με χαρά για να λάβουν μέρος προσευχιτικός στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την επαρχία μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου καθώς επίσης και στην σπουδαιότητα των Εγκαινίων ενός νέου Ιερού Ναού, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «το γεγονός αυτό μας φέρνει όλους κοντά στην Αγιάζουσα Χάρη και μας δίδει την αφορμή να σκεφτούμε πως όλοι μπορούμε να κάνουμε έναν εγκαινιασμό του εαυτού μας, να αλλάξουμε και να καθαρίσουμε εσωτερικά και να πραγματοποιήσουμε ένα νέο ξεκίνημα γενόμενοι άνθρωποι με υγιή προσανατολισμό και σκοπό την αιώνια και αληθινή ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός».

Εν συνεχεία ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας και την ευγνωμοσύνης προς όλους όσους, επωνύμως ή ανωνύμως, με την αγάπη τους, τον ζήλο τους και την αμέριστη προσφορά τους συνέβαλαν τα μέγιστα για την αποπεράτωση της ανεγέρσεως του νέου Στρατιωτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, σημειώνοντας ότι «σήμερα πραγματοποιείται το όραμα χιλιάδων Καταδρομέων, που κάνοντας τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το Στρατόπεδο και χύνοντας ποτάμια ιδρώτα με μοναδικό εφόδιο την

απεριόριστη αγάπη τους για την Πατρίδα, αναζητούσαν έναν Ιερό χώρο για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, να προσεύχονται, να ηρεμούν και να οπλίζονται με δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουν τις οποιαδήποτε δυσκολίες προκύπτουν.»

»Στην συνείδηση των Ελλήνων οι έννοιες της Πατρίδας και της Ορθοδόξου Πίστεως είναι αλληλένδετες. Για τις έννοιες αυτές ο Καταδρομέας θα τρέξει πρώτος στο κάλεσμα της Ελλάδος, αποφασισμένος να θυσιαστεί γεμάτος υπερηφάνεια και τιμή. Η δύσκολη και ιδιαίτερη αυτή αποστολή μας, απαιτεί να είμαστε αθόρυβοι, αθέατοι και ανώνυμοι».

»Από σήμερα, θα έχουμε συνοδοιπόρο και καθοδηγητή, τον περήφανο και αγέρωχο Άγιο Γεώργιο, ο οποίος και υπέμεινε με καρτερία τα μαρτύρια, μη λυγίζοντας στιγμή στην σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε από τους διώκτες του, κρατώντας συνεχώς ψηλά το Λάβαρο της Πίστεως, όπως ακριβώς πράττουν και τα Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που με το χαμόγελο στα χείλη, ξεπερνούν και τα πιο δύσκολα και δυσθεώρητα εμπόδια εμφανίζονται στην πορεία τους»

»Ο θρυλικός πράσινος μπερές που πλαισιώνεται από την ιαχή «Ο Τολμών Νικά», στοιχειοθετεί το αειθαλές μήνυμα όλων των Καταδρομέων, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το Ελληνικό Πνεύμα, παρά τις αντιξοότητες, μπορεί εύκολα να διακριθεί και να κυριαρχήσει, αρκεί όλοι εμείς, να είμαστε ενωμένοι και να μην λησμονούμε την ιστορική μας διαδρομή».

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Διοικητή της Ταξιαρχίας καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα, προσφέροντας είτε υλικά αγαθά είτε

προσωπική εργασία, για την έγκαιρη αποπεράτωση της ανεγέρσεως ενός νέου Ιερού Ναού, ο οποίος και αποτελεί κόσμημα για την επαρχία μας.

DSC_1039