You are currently viewing Ας προσέξουν οι υποτακτικοί γιατί εκτίθενται…

Ας προσέξουν οι υποτακτικοί γιατί εκτίθενται…

  • Reading time:1 mins read
✔️Μακαριώτατε μαζέψτε τον
 
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Παραμονές των αρχιερατικών εκλογών και το… «θερμόμετρο» ήδη έχει αγγίξει το κόκκινο! Και ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένο.
 Πάντα  γίνεται αυτό  όταν έχουμε εκλογές, πολλώ δε μάλλον που αυτή τη φορά οι εκλογές είναι πέντε. 
Δυστυχώς όμως, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τα όρια της… ευγενούς και διακριτικής  άμιλλας. Και αυτό παρατηρείται όχι σε όλες τις υποψηφιότητες, αλλά μόνο σε μία. Και τούτο διότι αυτός που διακινεί τις αθλιότητες εν μέσω φιλικών του εντύπων και σελίδων είναι ένας και μάλιστα  ειδικευμένος στις βρώμικες διαρροές!  
Ναι , δεν είναι οι υποψήφιοι που έχουν χάσει τον έλεγχο, αλλά οι υποστηρικτές τους!
Οι λεγόμενοι κοντοτιέροι του αγώνα τους, που νομίζουν ότι μπορούν λόγω θέσεως να παραποιούν την αλήθεια και να την διοχετεύουν στα παπαγαλάκια που διαθέτουν στα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Όλοι οι υποψήφιοι, μηδενός εξαιρουμένου  έχουν ήθος και κάνουν τον αγώνα τους όπως αρμόζει στην ιδιότητά τους. Και παρά την ψυχρότητα που μπορεί να υπάρχει έστω σε αυτή τη φάση,  έχουν φόβο Θεού και αγάπη. 
Οι «παρατρεχάμενοι» όμως, νομίζουν ότι η Ιερά Σύνοδος είναι… ΟΠΑΠ και ότι μπορούν να παίζουν τα προσωπικά τους παιχνίδια στην τσόχα ή στη ρουλέτα  και να προβάλλουν υποψηφίους της αρεσκείας τους για ευνόητους λόγους.
Το κακό είναι ότι δεν είναι απλοί άνθρωποι αλλά κατέχουν θεσμικές θέσεις, υπαγόμενες στην Αρχιεπισκοπή  με αποτέλεσμα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.
Συγκεκριμένα κάποιος  , που ανήκει στα θεσμικά πρόσωπα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι δηλαδή συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου –και οι πέτρες γνωρίζουν την δράση του- μοιράζει πανομοιότυπα  ρεπορτάζ σε  μορφή non paper,  σε όλες τις εφημερίδες, προκειμένου να μειώσει την υποψηφιότητα του Σεβ. Βρεσθένης.
 Τον κατηγορεί  ότι αυθαιρετεί με την υποψηφιότητα του αφού δήθεν  δεν έχει την ευλογία του Μακαριωτάτου, αφού τον προόριζε για άλλη Μητρόπολη την οποία μάλιστα και αναφέρουν οι ανεγκέφαλοι που τα γράφουν ενώ ξέρουν οτι ο Μητροπολίτης είναι εν ζωή. 
Και αυτά που λέει και διαδίδει για τον Θεόκλητο ισχύουν, τηρουμένων των αναλογιών και για τον Αρχιμ. Πλάτωνα Κρικρή δεδομένου οτι μετά την εκλογή για τη Μητρόπολη Λήμνου όλοι του είπαν οτι τον περιμένει μια άλλη Μητρόπολη και του είπαν βέβαια και το όνομα της Μητρόπολης. Αλλά κανείς δεν περίμενε οτι θα έφευγε τόσο απρόοπτα ο Λαγκαδά Ιωάννης. Οπότε έχουμε τώρα αυτή την κατάσταση των δύο υποψηφιοτήτων που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επέτρεψε! Και η Ιεραρχία καλείται να αποφασίσει με την ψήφο των Ιεραρχών. 
Και να σκεφτεί κανείς οτι αυτός ο άνθρωπος που παίζει τώρα αυτό το παιχνίδι,  συνεργάστηκε με τον Σεβ. Βρεσθένης τα χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
 Τον μάζεψαν  από τα αζήτητα της δημοσιογραφίας και του ανέθεσαν  θέση ζηλευτή για να παραγοντίζει με το βλέμμα του  στραμμένο πάντα στην πολιτική. 
Θέλει, βλέπετε,  να χρησιμοποιήσει τη θέση του ως εφαλτήριο για να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο ή στο ευρωκοινοβούλιο. 
Αλλά μάλλον απέξω απ´αυτά θα περνά μια ζωή και θα χαιρετά τους πολιτικούς με το μαντήλι. Διότι για να γίνεις πολιτικός δεν αρκεί να έχεις διατελέσει συμμαθητής  του Πρωθυπουργού  στο Κολλέγιο και να κατέχεις μια ισχυρή θεσμική θέση. Πρέπει να διαθέτεις και «κοινό νου» που έλεγε ο Γιάννης Μαρίνος και να μπορείς να ξεχωρίζεις δύο βοδιών άχυρα. Χωρίς τον κοινό νου, μια ζωή βλακείες θα κάνεις. 
Όπως κάνει και τώρα. 
Διοχετεύει εις γνώση του ψεύτικες πληροφορίες, τις οποίες τα άσχετα παπαγαλάκια τις κατεβάζουν αμάσητες και τις δημοσιεύουν. 
Δηλαδή εισάγει στην Εκκλησία «παιχνίδια»,που κάνουν οι πολιτικοί και μάλιστα  θα τα ζήλευε ακόμη  και η ιταλική Κόζα Νόστρα!
Μακαριώτατε, μαζέψτε τον!
Εκθέτει την Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδο, την Ι. Αρχιεπισκοπή και εσάς τον ίδιο!
Κι ύστερα θυμηθείτε το ανεπανάληπτο που και οι δύο προκάτοχοι σας,Σεραφείμ και Χριστόδουλος, είχαν σε επιγραφή ως προμετωπίδα στα γραφεία τους: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου!
 Ο Χριστόδουλος έφυγε και ιδού πως φέρεται ο αχάριστος  στο παιδί του, τον Θεόκλητο. Φαντασθείτε πως θα φερθεί  στους δικούς σας επιγόνους! 
Ας προσέξουν, λοιπόν, οι υποτακτικοί γιατί εκτίθενται σε προσωπικό επίπεδο αλλά και εκθέτουν και την Εκκλησία με τις ανοησίες τους!