You are currently viewing « Άρρητα αθέμιτα»  από τον  κ.Ψυχάρη, Εκπρόσωπο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας

« Άρρητα αθέμιτα» από τον κ.Ψυχάρη, Εκπρόσωπο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας

  • Reading time:2 mins read
🔺Απαντητικό σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Κώστας Ψυχάρης προέβη σε μεγαλόστομες δηλώσεις αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην Καλαμάτα.

 

Εντρυφώντας στα… μαργαριτάρια του κ. Ψυχάρη διακρίνουμε τα εξής σπουδαία που είπε: «Ας δώσει (ο Θεός) φώτιση σε εκείνους τους κοντόφθαλμους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία βάλλεται ή ότι είναι υπό εξαφάνιση»…

 

Πόση ώρα του πήρε να συλλάβει και να εκστομίσει το περισπούδαστο αυτό μήνυμα; 
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας παράδοση τείνει να κάνει τους… μεγαλοφυείς άνδρες οι οποίοι θα ήταν συμφερότερο για την φήμη της και την ιστορία της, να άνοιγαν το στοματάκι τους μόνο… για εισερχόμενα εδέσματα και όχι για εξερχόμενα ρήματα! 
Μετά τα φοβερά που είδαμε και ακούσαμε, με τις ως μη όφειλε «κραυγές» του αγίου Πρωτοσυγκέλλου που δίκην  παλαιού χωροφύλακα( προφανώς δεν είχε άλλο τρόπο) πρόγκηξε ένα ζευγάρι «ανυπάκουων» πιστών, ακούσαμε τώρα  τον εκπρόσωπο τύπου της Μητρόπολης  να δηλώνει με ύφος σαράντα καρδιναλίων ότι όλα αυτά τα περί διωγμού της Εκκλησίας είναι στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων μικρόψυχων και κακοπροαίρετων πολιτών-προφανώς υπονοεί και δημοσιογράφων και ίσως και Αρχιερέων, αλλά δεν τολμά να μας ισοπεδώσει εντελώς !!! 
Άλλος ένας «αστήρ φαεινός» σελαγίζει από το καλαματιανό στερέωμα και μας λέει τις αμπελοφιλοσοφίες του. 
Μα, καλά που ζεί ο εν λόγω κύριος; Μήπως δεν φτάνουν εκεί κάτω τα νέα και  οι ειδήσεις;
Μήπως δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα; Σε νιρβάνα βρίσκονται στην Καλαμάτα; 
Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου της Συνόδου, Σεβ. Ιλίου Αθηναγόρου-ο οποίος δεν φημίζεται για την οξύτητα των απόψεων του  αλλά για τον στρογγυλεμένο λόγο του- που είπε πολλές φορές ότι η Εκκλησία δεν ενημερώθηκε για όλα αυτά και ότι ναι, πάμε σε ρήξη, δεν έφθασαν μέχρι εκεί; Κρίμα! Τον αδικείτε! Και είναι πιστός  φίλος και υποστηρικτής της Εκκλησίας των Καλαμών.
Επίσης το κήρυγμα του Σεβ. Δράμας κ. Παύλου που είναι Ιεράρχης που εκφράζει τις απόψεις του χωρίς φόβο και δεν  αρέσκεται στο να χαϊδεύει τους εκάστοτε κυβερνώντες δεν το  διαβάσατε;
Το έχουμε αναρτήσει στα πρώτα θέματα της ιστοσελίδας μας. Καταγγέλει ευθαρσώς την πολεμική που δέχεται η Εκκλησία και κυρίως το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από «φαιδρές κουτσές Μαρίες» και από «ένα όχι πολυάριθμο δοκησίσοφο εσμό μαχομένων τον θεσμό της Εκκλησίας» όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε όλους όσοι προβαίνουν σε ανεύθυνες –αφού δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις ούτε αποδείξεις δυο χιλιάδες χρόνια τώρα για μετάδοση ασθενειών- υβριστικές δηλώσεις και ζηλούν «τον Διοκλητιανό και τον έσχατο Στάλιν». 
Είναι… «κοντόφθαλμος» και υπερβολικός ο Σεβ, Δράμας;
 Ας μην μας απαντήσει ο εν λόγω εκπρόσωπος  αλλά ο σεπτός Ποιμενάρχης του! 
Και  όλα αυτά, όλως  παραδόξως, συμβαίνουν, δυστυχώς,στην συγκεκριμένη Μητρόπολη…
Δεν είναι περίεργο; 
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: γίνονται αυθορμήτως ή κατ’ επιταγήν; 
Ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο  το του ρασοφορούντος νεαρού  : «σκάσε επιτέλους» προς Γέροντα Ιεράρχη. Και ο Ιεράρχης αυτός μολονότι κατηγορήθηκε πολλές φορές για αυταρχικό ύφος και λοιδορήθηκε ως … « χωροφύλακας », ουδέποτε απευθύνθηκε προς τον θρησκευόμενο λαό μας  με αυτό το ύφος που μίλησε ο φιλόδοξος Αρχιμανδρίτης των Καλαμών. Αλλά όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος του Καθεδρικού ναού χθες: «Και η ιστορία μας, μας λέει-είναι περίεργη- κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

 

Εμείς, δόξα τω Θεώ και μνήμη διαθέτουμε και κρίση έχουμε και είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε στον κατάλληλο καιρό «παν πράγμα». 
Φαίνεται τελικά  πως τα… «είδη» που ευδοκιμούν ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, έχουν  κάνει τους εκεί εκκλησιαστικούς να παραφέρονται ή να λένε ασυναρτησίες… 
Ας το προσέξουν αυτό διότι όσο περνά ο καιρός τόσο ολισθαίνουν. 
Εκτός και αν ο κ. εκπρόσωπος ετοιμάζεται για να κατέλθει ως υποψήφιος  βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Μεσσηνία οπότε βρήκε εξέδρα για να διακριθεί! «Κυριακή κοντή γιορτή»! Ίδωμεν!
 
 
🔺Ιδού η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Ι.Μητρόπολης Μεσσηνίας κ.Κωνσταντίνος Ψυχάρης, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία των Θεοφανείων και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ι. Ν. Αναλήψεως της Καλαμάτα. 
 

Με αισθήματα τιμής και αγάπης σύμπασα η Ορθοδοξία εορτάζει τα Άγια Θεοφάνεια. Λαμπρός εορτασμός και στην πόλη μας με επίκεντρο τον ενοριακό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στην παραλία, όπου της πανηγυρικής θείας λειτουργίας αλλά και της ακολουθίας του μεγάλου Αγιασμού, προεξείχε ο Σεπτός ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Ημέρα Φωτισμού η σημερινή, ο Κύριος μας, ας Φωτίσει όλους μας, ας μας χαρίσει υγεία, δύναμη και υπομονή να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δοκιμασίες. Ας δώσει όμως Φώτιση σε εκείνους τους κοντόφθαλμους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία βάλλεται ή ότι είναι υπό εξαφάνιση. Η Εκκλησία είναι ένας θεοίδρυτος οργανισμός ο οποίος προϋπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο διάβα των αιώνων… Εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε. Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά και ευλογημένα σ’ όλους.”