Αργυρό Ιωβηλαίο για την Παναγία Οστρομπράμσκα στην αγία Μαρίνα συμπληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2022. Η εκκλησιαστική κοινότητα, ενθυμούμενη το γεγονός της συλλειτουργίας του νυν μητροπολίτου Βαρσοβίας, τότε αρχιεπισκόπου Μπιαλίστοκ Σάββα μετά του νυν μητροπολίτου Διδυμοτείχου τότε επισκόπου Διαυλείας Δαμασκηνού, κατά την οποία έγινε η κατάθεση στο ναό, του μεταλλικού αντιγράφου της εικόνος της Θεοτόκου της επικαλουμένης Οστρομπράμσακα, προγραμμάτισε πενθήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, έγινε μέγας εσπερινός με λιτή και αρτοκλασία από τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά- Μαριάττο. Την αρτοκλασία προετοίμασε και προσέφερε η ενορίτης Ακαθή Αναγνωστοπούλου.
Την προεόρτια Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, τέλεσε την Α΄ Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος, ο οποίος προεξήρχε λιτανείας εντός του ναού και δεήσεως κατά του κορωναϊού. Μαζί του συλλειτούργησαν οι εκ των κληρικών του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και διάκονος Γεώργιος Βάρσος. Ο μητροπολίτης στην ομιλία του, αμέσως μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, είπε μεταξύ άλλων, “η Ευαγγελική περικοπή που διαβάζεται τρεις εβδομάδες πριν αρχίσει η μεγάλη και αγία τεσσαρακοστή και επειδή αρχίζει η έντονη λατρευτική δραστηριότητα και η έντονη θα λέγαμε περισυλλογή και προσοχή των πιστών για να ετοιμαστούμε για τη μεγάλη εορτή του Πάσχα, είναι δικαιολογημένο να έρχεται στο νου μας ότι, εφόσον εκκλησιαζόμαστε τακτικά, εφόσον κάνουμε ελεημοσύνη, εφόσον κάνουμε τις προσευχές μας και τις νηστείες μας και όλα τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, έχουμε θα έλεγα πρόσωπο απέναντι στον Θεό. Αυτό είναι μια λανθασμένη εκτίμηση όλων των θρησκευτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Εκκλησία όπως είναι τα μέτρα τις προσευχές, της νηστείας, της ελεημοσυνης. Θα πρέπει ο πιστός να ξέρει ότι Εκείνος ο οποίος μας δίνει το έλεος, Εκείνος ο οποίος μας δίνει την ευλογία για να καρποφορήσει οποιαδήποτε προσπάθεια μας, είναι ο ίδιος ο Θεός. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι καμία ενέργεια και καμιά πράξις και όλη μας την περιουσία να δώσουμε στους φτωχούς και όλο το εικοσιτετράωρο να προσευχόμαστε και οτιδήποτε καλό κάνουμε μέσα στη ζωή μας, είναι ένα θετικότατο στοιχείο για να μπορέσει να καλλιεργηθεί η ψυχή μας, αλλά όμως εκείνο το οποίο θα αξιοποιήσει όλες αυτές τις πράξεις μας είναι αν πάντοτε αναφερόμεθα εις τον Σταυρό του Κυρίου. Εάν πάντοτε μέσα εις την πνευματικήν μας πορεία είναι και κυριαρχεί ο Σταυρός του Κυρίου και τα απλωμένα χέρια του επί του Σταυρού καρφωμένα. Το αίμα του Κυρίου είναι εκείνο το οποίο φέρνει την λύτρωση εις τον άνθρωπον και το ανθρώπινο γένος διότι εκεί πλέον σταυρώθηκε ολόκληρη η αμαρτία του κόσμου και αυτός ο αναμάρτητος προσεφέρθηκε ως αμνός άμωμος για να μας δώσει την συγχώρεση και να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε πάλι παιδιά του Θεού”,
Την Β΄ Θεία Λειτουργία τέλεσε ο στρατιωτικός ιερεύς π. Γεώργιος Γκούσκος ενώ ο π. Ευσέβιος Μεάντζια εξυπηρέτησε αντικατάσταση ασθενούντος κληρικού σε ενορία της Αρχιεπισκοπής. Το απόγευμα ψάλθηκε από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, η Παράκληση, εις την Οστρομπράμσκα.
Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, έγιναν οι ακολουθίες του όρθρου και του εσπερινού, ενώ το μεσημέρι τιμήθηκε ο νεωκόρος του ναού, Απόστολος Κωβαίος, για την προσφορά του στο ναό.
Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, έγινε το πρωί Θεία Λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο και το απόγευμα μικρός Εσπερινός στο παρεκκλήσι της Παναγίας, παρά το κωδωνοστάσιο.
Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, τελέσθηκαν όρθρος, Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της εικόνος πέριξ του ναού, ενώ μετά την επιστροφή στο ναό έγινε απόλυση και διανομή γλυκισμάτων, για το αργυρό ιωβηλαίο.