You are currently viewing ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Η Ρεμπέκα Βάρντι για τους Ιεχωβάδες- «Έπεσα θύμα βιασμού στα 12 και το κρύβανε»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Η Ρεμπέκα Βάρντι για τους Ιεχωβάδες- «Έπεσα θύμα βιασμού στα 12 και το κρύβανε»

  • Reading time:3 mins read

Η σύζυγος του ποδοσφαιριστή της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι μιλάει για τα άγρια παιδικά χρόνια που έζησε ως μάρτυρας του Ιεχωβά

H σύζυγος του ποδοσφαιριστή της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι, Ρεμπέκα σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 μίλησε με λεπτομέρειες για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε ως μάρτυρας του Ιεχωβά. Η 41χρονη σήμερα Ρεμπέκα Βάρντι η οποία έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της πέντε παιδιά είχε στο παρελθόν αποκαλύψει ότι από τα 12 της χρόνια κακοποιούνταν σεξουαλικά συστηματικά.

Όπως λέει σαν παιδί δεν έζησε γενέθλια ή Χριστούγεννα, δεν έβλεπε τηλεόραση και τα βιβλία λογοκρίνονταν. Της έλεγαν ακόμα ότι αν έκανε κάποια αταξία ο Θεός θα εξοργίζονταν μαζί της.

Ως μάρτυρας του Ιεχωβά, δεν μπορούσε να προσκαλέσει άλλα παιδιά για να παίξουν ή να τραγουδήσει στο σχολείο με τους συμμαθητές της.

Η ζωή της αλλά και της ευρύτερης οικογένειάς της διέπονταν από παντοδύναμους «πρεσβυτέρους» που είχαν το δικαίωμα να ελέγχουν τα πάντα στη ζωή τους. Η επιρροή που ασκούσαν οι άνδρες αυτοί στους μάρτυρες ήταν τόσο εκφοβιστική που όταν η Ρεμπέκα είπε στη μητέρα της ότι την βίαζαν από τα 12, οι γονείς της το αποσιώπησαν – από τον φόβο, ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα έφερνε ντροπή στην οικογένεια.

 

Μιλώντας για τα όσα βίωσε λέει στη dailymail: «Το αποκαλώ προσηλυτισμός. Οι άνθρωποι χειραγωγούνται, υφίστανται πλύση εγκεφάλου, πρόκειται για μια καταναγκαστική συμπεριφορά που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Όταν είσαι μέσα σε όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να κααλάβεις πόσο ανήθικο είναι όλο αυτό. Πέρασα την παιδική μου ηλικία φοβισμένη, καθώς μου έλεγαν ότι θα πεθάνουμε στον Αρμαγεδδώνα αν δεν προσευχόμασταν αρκετά. Ένιωθα ότι έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς για την τελειότητα, ώστε ο Θεός να μην θυμώσει μαζί μου».

Στο ντοκιμαντέρ της η Ρεμπέκα σε ρόλο δημοσιογράφου συνομιλεί με πρώην μάρτυρες και δίνει έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. «Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλούν κάποιον που δεν είναι μάρτυρας “κοσμικό άτομο”. Εγώ είμαι το χειρότερο είδος κοσμικού ατόμου επειδή είχα το θάρρος – μαζί με όλους τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να μου μιλήσουν για το ντοκιμαντέρ μου – να μιλήσω εναντίον αυτής της θρησκείας και να πω ότι είναι επικίνδυνη».

«Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού μαρτύρων», λέει αρχικά για να συνεχίσει αποκαλύπτοντας τον τρόπο που ζούσαν: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τραυματικό ήταν… Στο σχολείο μας έβγαζαν από την τάξη επειδή δεν μπορούσαμε να τραγουδήσουμε τους ύμνους ή να είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε αναφορά στη θρησκεία, στις χριστιανικές πεποιθήσεις. Αν ήταν τα γενέθλια κάποιου και όλοι τραγουδούσαν το “Happy Birthday to You”, έπρεπε να φύγουμε. Ήταν ταπεινωτικό. Εξευτελιστικό. Η οικογενειακή ζωή ήταν επίσης ένα ναρκοπέδιο»

Σε άλλο σημείο συνεχίζει: «Όταν μου ήρθε περίοδος τρομοκρατήθηκα και έκρυβα τα εσώρουχά μου. Νόμιζα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα, ότι ήμουν αηδιαστική, ότι είχα κάνει κάτι κακό».

Και αν κάποιος έβριζε στην τηλεόραση, η οθόνη έκλεινε αμέσως, με τη Ρεμπέκα να πιστεύει ότι θα «έπρεπε να προσευχηθεί περισσότερο εκείνο το βράδυ για να εξευμενίσει τον Θεό. Λέει: «Όταν ακούω τέτοια πράγματα να βγαίνουν από το στόμα μου σήμερα, σκέφτομαι, “τι κόσμος…”. Δεν νομίζω ότι θα συνέλθεις ποτέ από αυτό».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr