You are currently viewing Από την…σημαία παίρνει άδεια ο π. Νικάνωρ και μπαινο-βγαίνει  στο Άγιο Ορος με κάμερα και εικονολήπτες – τεχνικούς;

Από την…σημαία παίρνει άδεια ο π. Νικάνωρ και μπαινο-βγαίνει στο Άγιο Ορος με κάμερα και εικονολήπτες – τεχνικούς;

  • Reading time:2 mins read

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν εννοούν να καταλάβουν το μέγεθος του εξευτελισμού που έχουν υποστεί με τις ίδιες τις πράξεις τους. Και συνεχίζουν, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, να εμμένουν στις θέσεις τους, στις πράξεις τους, στις ενέργειές τους, στην λανθασμένη ρότα τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οδηγούν «ιδίοις χερσί» το καράβι της ζωής τους στα βράχια και στον εξευτελισμό.

Μετά από την προσπάθεια που κάνουμε από αυτό το βήμα να υπερασπιστούμε την αλήθεια, αλλά και κάποιες ψυχές που εργάστηκαν ανιδιοτελώς  στον αμπελώνα του Κυρίου, καθώς και να προστατεύσουμε την υστεροφημία του μακαριστού και φλογερού ιεροκήρυκα π. Θεοφίλου Ζησοπούλου- και μάλιστα χωρίς αμοιβή και δώρα  όπως αισχρώς μας κατηγορούν κάποιοι( μεταξύ αυτών,δυστυχώς και κάποιοι Πατριαρχικοί,οι οποίοι ξέρουν εξ ιδίων και κατηγορούν και άλλους), αλλ’ απεναντίας με προσωπικό κόστος και με μοναδικό γνώμονα το καλό της Εκκλησίας (διότι αν εκραγεί η βόμβα, ο σκανδαλισμός θα είναι μεγατόνων). Εμείς  θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τα «έργα» του αυτοαποκαλούμενου «διαδόχου» του π. Θεοφίλου, του θρασυτάτου νεόκοπου αρχιμανδρίτη  π. Νικάνορος.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση από τις στήλες του Εξάψαλμου «των έργων και ημερών» του π. Νικάνορος, σοφά πράττων, δεν απετόλμησε την παραγωγή νέου οδοιπορικού μετά των περί αυτών αδελφών- εξαπτερύγων της ΛΥΔΙΑΣ ,κάπου στο εξωτερικό όπως σχεδίαζε.

Ωστόσο, δεν απέφυγε τον «πειρασμό της προβολής» και προέβη σε παραγωγή νέου οδοιπορικού, αλλά με εικονολήπτες άρρενες, μιας και τό Άγιον Όρος είναι άβατο για τις γυναίκες και δεν θα μπορούσε να πάρει μαζί του όπως θα επιθυμούσε τις κολλητές του.

Θέλω να θυμηθώ μαζί σας ένα ιστορικό ντοκουμέντο που έπεσε στα χέρια μου. Εσείς μου τα στέλνετε για να ου δείξετε την πνευματική ταυτότητα  αυτού του ανθρώπου. Καλεσμένος ως ομιλητής ο π. Νικάνωρ  παλαιότερα σε μία σύναξη πνευματικών, είχε  τονίσει ο ίδιος και μάλιστα με περισπούδαστο ύφος,σχετικά με τον αγώνα των ιερέων πνευματικών-εξομολόγων και τις «πνευματικές εκτροπές» τους, ότι αυτές μπορεί να είναι:

 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΟΣ:

 

«ο εγωισμός, η υποκρισία και η ανθρωπαρέσκεια, η αλαζονεία, η σκληρότητα, ο ναρκισσισμός, η αυτονόμηση από την Εκκλησία και τον Επίσκοπο, η ιδιοτελής υλική και ηθική εκμετάλλευση των πνευματικών τέκνων αλλά και ο κίνδυνος μιμήσεως ξένων αμαρτημάτων».

 

Καταλάβατε τι λέει ο άνθρωπος; Διάγνωση εξαιρετική!

 

Γιαυτό δεν είναι παράξενο που σήμερα  δεν μπορεί να αποχωριστεί την κάμερα και την προβολή του στην 4Ε.

Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι το εξής:

 

•Έχει άδεια παραγωγής ντοκυμαντέρ-οδοιπορικού στο Άγιον Όρος και από ποιόν; Κυρίαρχος επίσκοπος του αγιωνύμου Όρους, όπως γνωρίζουμε, είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

•Έχει πάρει άδεια  ως όφειλε από το Φανάρι;

 

•Ή μήπως ερωτήθη η Ιερά Επιστασία ή κάποια από τις 20 Ιερές Μονές;

 

Μπαινο-βγαίνει όποτε θέλει στο Όρος με κάμερα και μικρόφωνο και ευκαίρως-ακαίρως, όπου σταθεί ζητά συνεντεύξεις!

•Ποιός θα τολμούσε να το κάνει αυτό; Γιατί από τα άλλα ΜΜΕ απαιτείται ειδική άδεια λήψης και διαπιστευτήρια και μάλιστα γίνεται υπό προϋποθέσεις και ο αντιπρόεδρος της 4Ε και παρουσιαστής των Οδοιπορικών, αρχιμ. π. Νικάνωρ Παπανικολάου εξαιρείται;

 

•Ποιος τον εξαιρεί και γιατί;

•Και αν είναι τόσο τολμηρός και παίρνει άδεια «από την σημαία» γιατί δεν μεταβαίνει και στις Καρυές, ώστε να ξεκινήσει από το Κέντρο Διοικήσεως της Αγιορειτικής Πολιτείας τα πλάνα του;

•Ποιός επί τέλους τον στηρίζει;

 

•Τίνος στις πλάτες βασίζεται;

 

Οι πληροφορίες μας είναι πολλές και μάλιστα διασταυρωμένες, αλλά δεν συμφέρει στην Εκκλησία να τα γράψω όλα αυτά! Ένας ακόμη σκανδαλισμός των πιστών.

 

Και καλά προς το παρόν γράφουμε μόνο εμείς στο ταπεινό και μη επαγγελματικό ιστολόγιο μας! Τί θα γίνει όμως αν αρχίσουν και γράφουν και όλοι οι άλλοι και ξεσκεπάζουν άδηλα και κρύφια;

Αν δεν βάλουν οι αρμόδιοι τροχοπέδη στην θρασύτητα που υπάρχει, η κατάσταση θα ξεφύγει και κανείς δεν θα μπορέσει να περιορίσει την λαίλαπα… της φωτιάς!