You are currently viewing Αν δεν μπορείτε να το κάνετε σωστά, μην το κάνετε καθόλου…

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε σωστά, μην το κάνετε καθόλου…

  • Reading time:1 mins read

Σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα

Μέσα στην ζοφερή εικόνα που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης μας αλλά και η Πατρίδα μας , ερχόμαστε να επισημάνουμε κάποια πράγματα που άπτονται της εικόνας της χώρας μας πρός τα έξω αλλά και της σωστής στάσης μας σε ιερές στιγμές απόδοσης τιμών στα ιερά και στα όσια της πατρίδας μας. Χάρη σε αυτά είμαστε σήμερα ελεύθεροι!
Με αφορμή ,λοιπόν, την σημερινή διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Επανάστασης του 1821 και λόγω της υποχρεωτικής παραμονής μας στις οικίες μας, λόγω του COVIT-19, που δεν πραγματοποίηθηκαν οι μεγάλες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον ίδιο λόγο, μου δόθηκε η δυνατότητα αφού τις άλλες χρονιές βρισκόμουν δια ζώσης στις κατά τόπου επίσημες Δοξολογίες και παρελάσεις να παρακολουθήσω από το σπίτι μου την επίσημη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Πόλεως των Αθηνών όπου η δημόσια τηλεόραση είχε την καλοσύνη να καλύψει σε Ζωντανή μετάδοση αλλά και την μετέπειτα σύνδεση της κατάθεσης στεφάνων στο παραμελημένο και ρυπαρό μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για να παρακολουθήσουμε την για πρώτη φορά κατάθεση στεφάνου από την κ. Σακελλαροπούλου, με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Όμως τώρα θα καταθέσω τις απόψεις μου όχι μόνο από την θέση μου ως πολίτη που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα αλλά και με την επαγγελματική μου ιδιότητα ώς ανθρώπου που ασχολείται με την Επικοινωνία.
Δεν πίστευαν τα μάτια μου αυτά που έβλεπα σήμερα . Και θα ξεκινήσω από τα της Εκκλησίας για να μην λέτε οτι την εξαιρώ κι ευλογώ τα γένια των παπάδων.
Θα μπορούσε λοιπόν, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τον COVIT-19 και για λόγους προστασίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου και των λοιπών Μελών της Ιεράς Συνόδου για τους λόγους που ήδη προαναφέραμε θα μπορούσε να προεξάρχει της Δοξολογίας για την Εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο Αρχιγραμματέας αυτής Θεοφ. Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.
Βέβαια η συνέχεια της τηλεοπτικής κάλυψης της ΕΡΤ από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν στην κυριολεξία κατώτερη των περιστάσεων. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι άνθρωποι που ξέρουν από αυτά και μάλιστα και απλοί πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μου δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπαμε και δεν ακούγαμε αφού η παρουσιάστρια που έτυχε να βρίσκεται σε ζωντανή σύνδεση από τα στούντιο δεν μπορούσε να διαχειριστεί την απ’ ευθείας σύνδεση με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου όλοι περίμεναν την προσέλευση της Νέας Προέδρου.
Και επειδή ο σκηνοθέτης έδειχνε άλλα αντί άλλων έχασε την άφιξη του Πρωθυπουργού και των λοιπών Πολιτικών Αρχηγών- εκτός του κ. Βαρουφάκη και του κ.Βελόπουλου οι οποίοι δεν προσήλθαν , οι οποίοι αν και είχαν προσκληθεί έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ιστορική αυτή εκδήλωση που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα δει με άλλο μάτι!

Η συνέχεια μάλιστα απο αυτά που βλέπαμε δικαιώνει το πρώτο μας σχόλιο και τον χαρακτηρισμό…άσχετοι.
Αφού λοιπόν σχολιάσαμε την πρώτη γκάφα του σκηνοθέτη που έχασε την άφιξη του κ.Πρωθυπουργού ,του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, της Προέδρου του ΚΙ.ΝΑΛ και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ ( αυτό και αν είναι ευχάριστη έκπληξη) και τέλος του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ.Φλώρου, αναμέναμε την Άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε με ένα μαύρο τζίπ χωρίς να υπάρχουν τα διακριτικά σημαιάκια της Ελληνικής Δημοκρατίας που φέρουν τα αυτοκίνητα του Προέδρου σε επίσημες τελετές και το εθνόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Αφού λοιπόν κατευθύνεται στο σημείο για να καταθέσει το στεφάνι η ΕΡΤ καλύπτει το γεγονός πίσω από το φυλάκιο του εύζωνα με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται ευκρινώς η Πρόεδρος, ενώ υπερίπτανται αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων( κάνουν θόρυβο τα έρμα και μάλιστα εκκωφαντικό …!!! ), ο σκηνοθέτης έδειχνε τα ….περιστέρια στο Μνημείο.
Μια φιλική επισήμανση με τον πρέποντα σεβασμό προς την πρώτη πολίτη της Πατρίδας μας: θα πρέπει σιγά- σιγά να μάθετε να απαγγέλλετε τον Εθνικό Ύμνο όταν αυτός παιανίζεται από την μουσική μπάντα που καλύπτει την όλη εκδήλωση.
Είναι αρχή ακόμη και καταλαβαίνω την δυσκολία της Προέδρου να προσαρμοστεί στα νέα της καθήκοντα.
Γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι αλλά ούτε και να φανταστώ σε μελλοντικές της επίσημες επισκέψεις ή υποδοχές Ομολόγων της Προέδρων και αυτοί θα ψέλνουν τους Εθνικούς Ύμνους των Χωρών τους …Ενώ η δική μας Πρόεδρος από αμηχανία θα κοιτά το…υπερπέραν, όπως και σήμερα!

Καταθέτω και πάλι με σεβασμό προς το πρόσωπο της Προέδρου αυτή την σκέψη διότι τώρα καλώς ή καλώς είστε Αρχηγός του Ελληνικού Κράτους και όχι Επικεφαλής μιας δημόσιας Αρχής.
Και σε τελευταία ανάλυση αφού δεχθήκατε να εκλεγείτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να κάνετε ορισμένα πράγματα σωστά. Έτσι όπως τα ορίζουν οι παραδόσεις μας