You are currently viewing Άγριο επεισόδιο μεταξύ  εκκλησιαστικού παράγοντα και επιτελικού κληρικού σε Μητρόπολη της Μακεδονίας

Άγριο επεισόδιο μεταξύ εκκλησιαστικού παράγοντα και επιτελικού κληρικού σε Μητρόπολη της Μακεδονίας

  • Reading time:1 mins read

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…

 

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Η κόντρα είναι καθώς φαίνεται παλιά και κρατάει χρόνια.
Ο εν λόγω επιτελικός κληρικός έχει το χάρισμα να ανεβαίνει έρποντας και γλείφοντας και να κρατά τη θέση του στη Μητρόπολη μετά περισσής ευκολία. Τρείς Μητροπολίτες άλλαξε η Μητρόπολη και αυτός στη θέση του σταθερός και ακάθεκτος!
Φροντίζει πάντα να τα έχει καλά τόσο με τον Μητροπολίτη αλλά και, κυρίως, με τους αυλικούς για να τον κρατούν, προς το κοινό συμφέρον εννοείται, στα γραφεία!
Διετέλεσε στην ίδια θέση-νούμερο 3 στην Ιεραρχία της διοίκησης- αποσπασμένος δάσκαλος . Κατά κοινή ομολογία κληρικών και λαϊκών που συνεργάζονται μαζί του, θεωρείται είρων, γλοιώδης και αυστηρός με τους ιερείς, πλην των κολλητών του .

Κάνει τον πολύξερο και μορφωμένο αλλά τα συγγράματά του τα γράφει συνταξιούχος μορφωμένος Ιερεύς, άλλης επαρχίας και τα παρουσιάζει για δικά του .

Εδώ και καιρό ο εν λόγω επιτελικός, καβάλησε το καλάμι και κάνει ανοησίες!

Μάλιστα δεν δίστασε να τα βάλει με τον εκκλησιαστικό παράγοντα στον οποίο αναφερθήκαμε, ο οποίος διατηρεί παραθεριστική κατοικία στην περιοχή.Ο εκκλησιασιαστικός παράγων έχει πολλές γνωριμίες, σε όλα τα επίπεδα( εκκλησιαστικά,πολιτικά και δημοσιογραφικά) και ο πατέρας του ήταν ιερεύς στην Μητρόπολη αυτή! Μάλιστα ευεργέτησε πολλαπλώς τον…αχάριστο ιερέα, ο οποίος επειδή οσμίσθηκε ότι οι σχέσεις (του εκκλησιαστικού παράγοντα) περνούν κρίση με την αυλή της Μητρόπολης, άρχισε να τον κατηγορεί και να πετά λάσπη εναντίον του στον ανεμιστήρα, για να γίνει ακόμη πιο αρεστός και απαραίτητος στα υψηλά δώματα τα οποία περνούν μία σοβαρή κρίση, η οποία αν δεν αποσοβηθεί θα επιφέρει πολλές παρενέργειες σε όλο το Εκκλησιαστικό μας στερέωμα!

.
Κάποια «καλή Σαμαρείτις», στην οποία άνοιξε το απύλωτο στόμα του- οχετό των Παρισίων, ο «επιτελικός», εναντίον του «παράγοντα», τα είπε στον παράγοντα και αυτός μετεβλήθη, όπως ήταν επόμενο, σε ταύρο σε υαλοπωλείο!
Θέλησε, ωστόσο, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να προστατέψει τον εαυτό του,να ενημερώσει προηγουμένως τον Ποιμενάρχη της περιοχής, τον οποίο όμως, οι αυλικοί έχουν κλείσει στον Πύργο και δεν τον αφήνουν να ακούει και να μαθαίνει πολλά από αυτά που γίνονται στην Μητρόπολη ή πέριξ αυτής! Ο φόβος φυλάει τα έρμα!
Μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Ο παράγοντας ήλθε κάποια απ´αυτές τις μέρες, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον φαιδρό-σπερμολόγο κληρικό και του τα είπε έξω από τα δόντια και ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο θρασύς επιτελικός κληρικός, με ύφος θηλυκού γαϊδάρου ( δηλαδή… γαϊδάρας)του απάντησε: «το περιμένω, το περιμένω»!
Κι εκεί πήρε ανάποδες ο Εκκλησιαστικός Παράγων και τον στόλισε με επίθετα υπερθετικού βαθμού!
Ωσαν βρεγμένη κότα αυτή τη φορά,ο επιτελικός, ψελλίζων τη λέξη «καλά», εις επανάληψη, απεσύρθη φοβισμένος στο ιερό βήμα του ναού στον οποίο προσήρχετο και έδωσε εξηγήσεις στον Μητροπολίτη του για το επεισόδιο το οποίο έγινε αντιληπτό από όλους!
Στο θέμα αυτό δεν μπήκε τελεία, όπως όλοι θα ήθελαν! Ούτε καν άνω τελεία!
Θα υπάρξει συνέχεια και μάλιστα οξεία- οξυτάτη! Μάλιστα θα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες! Διότι ο επιτελικός κληρικός έχει βάλει στο παιχνίδι του και άλλον προστατευόμενο υπ´αυτού κληρικό και μάλιστα άγαμο, ο οποίος είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή με το προσωνύμιο Λευθέρω, λόγω προφανώς της αγάπης του προς την Ελευθερία Αρβανιτάκη!

Κρυφίως και υπούλως προβάλει ο επιτελικός τον εν λόγω αρχιμανδρίτη- δικό του πνευματικό ανάστημα. Τον έχει ορίσει μάλιστα υπεύθυνο σε έναν ευαίσθητο τομέα της Μητρόπολης, ενώ είναι αγράμματος και αδαής.

Δεν ξέρει ούτε να διαβάζει, κάνοντας λάθη σοβαρά, ακόμη και στην θεία λειτουργία. Τον έχει εφημέριο σε κεφαλοχώρι της επαρχίας και έχει αδυναμία σε ότι κινείται, αρκεί να είναι αρσενικού γένους ..

Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης μαθαίνω είναι ιδιαιτέρως δραστήριος σε όλους τους τομείς και έχει προβεί σε ανακαινίσεις βυζαντινού ναού δίχως την άδεια της Αρχαιολογικής υπηρεσίας- στον οποίο ναό έκανε πολλές ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις!
Μάλιστα τελευταία πήγε να οικοδομήσει Ναό και εντός δασικής εκτάσεως τον οποίο η δασική υπηρεσία σταμάτησε! Και όλα αυτά με τις πλάτες του επιτελικού ιερέως, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και λογαριασμό να μη δίνει!
Το όλο θέμα έχει γίνει ευρέως γνωστό στην εν λόγω επαρχία και έχουν εμπλακεί και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αν δεν μπεί κάποιο τέλος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα εκατέρωθεν οι εξελίξεις θα είναι λίαν δυσάρεστες! Το παρουσιάζουμε προς το παρόν με επικάλυψη και σε λίγο θα πέσουν οι μάσκες!
Αρκετή υπομονή κάναμε!
Θεομπαίχτες! Και μάλιστα με το αζημίωτο!