You are currently viewing Αγνοείστε την κατευθυνόμενη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακήρυξη του Γέροντα Θεσσαλονίκης Ανθίμου σε Διδάκτορα και προχωρείστε απτόητοι!

Αγνοείστε την κατευθυνόμενη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακήρυξη του Γέροντα Θεσσαλονίκης Ανθίμου σε Διδάκτορα και προχωρείστε απτόητοι!

  • Reading time:0 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν πιστεύουν πουθενά. Θέλουν να γκρεμίσουν τα πάντα. Και θέλουν να έχουν λόγο σε όλα. Ίσως γιατί είναι η πρώτη και τελευταία φορά που έχουν αυτή την περίοπτη θέση στην πολιτική ζωή του τόπου!

Δεν είναι μόνο η οικονομία μας σε αθλία κατάσταση,αλλά και αυτή η εθνική μας υπόσταση και η χριστιανική μας ταυτότητα και αυτοσυνειδησία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ,μαζί με όλα τα υποχείριά του δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιαυτό το κατάντημα. Αντιθέτως έχει τον πρώτο λόγο στην κατεδάφιση που επιχειρείται στην χώρα μας, με συγκεκριμένες και προμελετημένες  κινήσεις.
Και το μόνο  που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να αντιδρούν, να γκρεμίζουν, να εμποδίζουν την πρόοδο  και να δείχνουν τον αισχρό και άθλιο χαρακτήρα τους,κάθε φορά που  η χώρα μας  προσπαθεί να σταθεί όρθια στα πόδια της, κρατώντας αλώβητη την Παράδοσή μας.

Αυτή τη φορά θέλησαν να αντιδράσουν για  την ανακήρυξη  σε  Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής  του ΑΠΘ, του Γέροντα Θεσσαλονίκης Ανθίμου.
“Ποιά πλευρά του, λένε χωρίς ίχνος ντροπής, τα θρασίμια δικαιούται μιας τέτοιας τιμής; ”
Το ότι ο Ιεράρχης αυτός είναι αφιερωμένος εκ κοιλίας μητρός στην Εκκλησία και έχει προσφέρει τόσο έργο στην Αλεξανδρούπολη για τριάντα χρόνια και για 13 χρόνια τώρα στη Θεσσαλονίκη ως Ποιμενάρχης, δεν είναι αρκετό, για τα μέτρα και τα σταθμά  των άμυαλων αυτών  ανθρώπων, που όλοι μαζί δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, ούτε το ήμισυ  αυτών  που πρόσφερε ο Ανθιμος μόνος του.
Το περίεργο και παράλληλα το ανησυχητικό είναι ότι για τον Άνθιμο αντιδρούν σήμερα, ενώ για τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο,που έλαβε τιμητικώς  τον αυτό Ακαδημαϊκό τίτλο, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά και επικρότησαν την απόφαση του πανεπιστημίου. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ανησυχήσει.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή   να πούμε ότι το ίδιο Κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό που εμποδίζει δια της  υπουργού των γεμιστών κ. Φωτίου την ανέγερση ενός Ιδρύματος για το λαό της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας μας!
Και μάλιστα πρόκειται για έργο αυτοχρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου,  από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Ευρώ δεν θα βάλει η Κυβέρνηση ή η Περιφέρεια. Αλλά η κ. Φωτίου εκτελώντας τις επιθυμίες των ομοϊδεατών της, που δεν θέλουν να φαίνεται η Εκκλησία, δεν επιτρέπει ως αρμόδια Υπουργός την ανέγερση!! Γιατί;; Μα είναι ολοφάνερο.
Δεν θέλουν η Εκκλησία να προσφέρει υπηρεσίες στο λαό.
Την Εκκλησία τη θέλουν να συμπεριφέρεται ως ΜΚΟ, να δίνει ένα ξεροκόμματο προς τους πεινώντες και διψώντες και μετά έξω από την πόρτα!
Δείτε τί κάνει η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και θα καταλάβετε! Και μην εκπλαγείτε αν αύριο, κάποιοι από αυτούς που βοηθούν να υλοποιηθούν τα  σχέδια αυτά που επιδιώκουν τη συρρίκνωση της Εκκλησίας και τη σιωπή της,  θα  ανταμείφθούν με ….”βουλευτική ασυλία”.
Αλλά επειδή  το θέμα αυτό είναι τεράστιο  θα το ξετυλίξουμε σε άλλο ρεπορτάζ με λεπτομέρειες!
Εν κατακλείδι,  το ΑΠΘ, να μην κάνει πίσω αλλά  να ρίξει ένα περιποιημένο φάσκελο στους αντιδρώντες και να προχωρήσει κανονικά στην ανακήρυξη του Γέροντα Θεσσαλονίκης σε Διδάκτορα!
Μάλιστα  και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους,πρέπει να πούμε ότι  άργησαν!! Ναί άργησε το ΑΠΘ να ανακηρύξει τον Άνθιμο σε Διδάκτορα.
Θα έπρεπε να τον είχε ανακηρύξει νωρίτερα και οπωσδήποτε πολύ  πριν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο!
Αλλά αυτά θα τα κρίνει η Ιστορία και ο Θεός!