You are currently viewing Κώστας Τασούλας στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της στο εκκλησιαστικό

Κώστας Τασούλας στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της στο εκκλησιαστικό

  • Reading time:1 mins read

«Δεν φτάνει που δημιουργεί ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για το Σύνταγμα σαν να θέλει να ξεμπερδέψει (…)αλλά ανακατεύει και τα άρθρα», σημείωσε.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση μίλησε στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κώστας Τασούλας, βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος για το θέμα αυτό.

«Η κυβέρνηση μας παραξένεψε όταν αφιέρωσε δύο συζητήσεις επί διαδικαστικών θεμάτων για το Σύνταγμα που θα έπρεπε να τις είχαμε λύσει σε πέντε λεπτά αυτές και να έχουμε προχωρήσει στα άρθρα. Γιατί έδωσε δύο μήνες διάρκεια ζωής στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος οι οποίοι δύο μήνες συμπίπτουν και με τις γιορτές. Άρα στην ουσία ένας μήνας. Λες και ψηφίζουμε κανονισμό πολυκατοικίας», σχολίασε ο κ. Τασούλας για να προσθέσει: «Και δεν φτάνει ότι έδωσε δύο μήνες μόνο χρόνο όταν η διαβούλευση που είχε κάνει, δήθεν η λαϊκή διαβούλευση που είχε κάνει, ήταν 28 μήνες, αλλά θέλει να συνεδριάζει η Βουλή για το Σύνταγμα 3 και 4 φορές την εβδομάδα λες και ψηφίζουμε κάτι συνηθισμένο και μπορούμε σε απανωτές συνεδριάσεις να καλπάζουμε ψηφίζοντας το Σύνταγμα. Ενώ αντιλαμβάνεστε ότι αυτά όλα θέλουν περίσκεψη, εμπέδωση, καταστάλαγμα και επεξεργασία».

«Δεν φτάνει», συνέχισε, «που δημιουργεί ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο για το Σύνταγμα σαν να θέλει να ξεμπερδέψει, για αν το παρουσιάσει όπως εγώ θεωρώ από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, ως προεκλογικό της πρόγραμμα αλλά ανακατεύει και τα άρθρα, δηλαδή εντάσσει το περιεχόμενο του Συντάγματος και τη ροή της συνταγματικής συζήτησης στην καθημερινότητα της ατζέντας που θέλει να αναδείξει. Και επειδή στο εκκλησιαστικό έσπασε τα μούτρα της προς το παρόν και το πράγμα έχει μπερδευτεί αφάνταστα πάει το άρθρο 3 του Συντάγματος στην πέμπτη ενότητα θεμάτων και βάζει στην πρώτη το άρθρο 30, 86, 62 μετά πάμε στο άρθρο 110 και πολύ λογικά αναρωτηθήκαμε – και καλόπιστα – το Σύνταγμα έχει μία συστηματική αλληλουχία δεν είναι αποθετήριο διατάξεων, ένα κιβώτιο διατάξεων ανακατεμένων, έχει σειρά».

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή ο κ. Τασούλας σημείωσε: «Πρώτον, δεν ήταν μισή ώρα. Δεύτερο, στις 1 Φεβρουαρίου του 2018 στη Βουλή των Λόρδων στη Μεγάλη Βρετανία – άνω Βουλή λέγεται – ο υφ. Διεθνούς Ανάπτυξης άργησε να πάει σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βαρόνη Λέστερ. Επειδή άργησε μισή ώρα, πήρε το λόγο και είπε ‘Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση. Σήμερα θα υποβάλω την παραίτηση μου στην κ. Τερέζα Μέι.’ Θα μου πείτε υπερβολικό; Μπορεί να ήταν… Είναι όμως τα δύο άκρα μιας συμπεριφοράς απόλυτης συνέπειας και ευθιξίας και μιας συμπεριφοράς που αντί να πει ‘άργησα έπρεπε να είμαι στην ώρα μου’, κάθετε και λέει τι γινόταν πριν και τι γινόταν μετά».

Συμπλήρωσε: «Είπε επίσης ότι εγώ έχω πολύ σοβαρές δουλειές να κάνω άρα πρέπει να με δικαιολογείται και την ίδια στιγμή είπε ότι εχθες περίμενε όλη μέρα τον κ. Μητσοτάκη. Αφού είχε σοβαρές δουλειές να κάνει γιατί περίμενε όλη μέρα τον κ. Μητσοτάκη και δεν έκανε τις δουλειές του. Θέλω να πω, αν θέλουμε να κάνουμε εξυπνακισμούς υπάρχουν απαντήσεις σε όλα. Εγώ παραπέμπω στη συμπεριφορά του υφυπουργού στην Βρετανία».

«Το Σύνταγμα, λοιπόν, πάνε να το εντάξουν στην ατζέντα της επικαιρότητας, στην τρέχουσα ατζέντα. Εμείς επιμείναμε, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη σειρά του Συντάγματος. Έκανε μία απόπειρα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, να μας πει ότι πρέπει πρώτα να βάλουμε το άρθρο για το νόμο περι ευθύνης υπουργών για να δείξουμε στο λαό ότι πρέπει να το καταργήσουμε αυτό, εξήγησα ότι και αυτό θα το καταργήσει η επόμενη βουλή όχι η σημερινή», ανέφερε ακόμα ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε την Τρίτη με το άρθρο 86 και 62 και θα ακολουθήσουμε τη ροή του Συντάγματος. (…) Εδώ για να κάνεις το κανονικό πρέπει να σου βγει το λάδι»

ΠΗΓΗ:Newpost.gr