You are currently viewing Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων για τα σχολεία στον Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Δάφνης

Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων για τα σχολεία στον Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Δάφνης

  • Reading time:0 mins read

Μία εβδομάδα πριν την κορύφωση του θείου δράματος στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης τελέσθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Λύκειο που ανήκουν στην ενορία μας, αντίστοιχα.

Μία ξεχωριστή Λειτουργία των Προηγιασμένων, όραμα του π. Μάξιμου Μητράρα υπεύθυνου ιερέα της νεότητος, που με την βοήθειά του και την προτροπή του οι μαθητές και των δημοτικών και του Λυκείου έγιναν ιεροψάλτες, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην Θεία Λατρεία.

Μια ομάδα μαθητών έψαλλαν από το αναλόγιο, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές συμμετείχαν ψάλλοντας από τις θέσεις τους ” Κύριε ελέησον”, Παράσχου Κύριε” και “Σοι Κύριε”.

Όπως εξήγησε σε όλους τους μαθητές ο π. Μάξιμος, η Θεία Λειτουργία είναι το αποκορύφωμα της Ορθόδοξης Λατρείας. Και για να την αντιληφθούμε και να την νιώσουμε πρέπει να συμμετέχουμε οι ίδιοι και όχι να είμαστε απλοί θεατές. Η ενσυνείδητη συμμετοχή μας μας ενώνει με τον Χριστό, δηλαδή μας θεώνει. Μας οδηγεί στην ομορφιά και την δόξα της Βασιλείας του Θεού. Η Θεία Λειτουργία φέρνει τον Παράδεισο στην ζωή μας. Είναι Μέγα Μυστήριο που προσφέρεται από την Εκκλησία και έχει μεταμορφωτικό χαρακτήρα.

Στο τέλος της Λειτουργίας μοιράσθηκε σε όλους τους μαθητές ένα γλύκισμα, ενώ στους μαθητές του Λυκείου ο π. Μάξιμος δώρισε από ένα σταυρό, ευλογία από τον Πανάγιο Τάφο, στους τελειόφοιτους επιπλέον ένα βιβλίο με τον βίο της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και στους καθηγητές μία εικόνα, με την ευχή να ακουμπήσουμε στον Σταυρό του Κυρίου μας τα προβλήματά μας, τους προβληματισμούς μας, τις αδυναμίες μας, τον πόνο μας.