You are currently viewing Τους Πολιούχους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο θα εορτάσει η Τρίπολη

Τους Πολιούχους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο θα εορτάσει η Τρίπολη

  • Reading time:1 mins read

Με κάθε λαμπρότητα η Τρίπολη θα τιμήσει τους Πολιούχους της, Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο κατά το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2023, στον ενοριακό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων.

Την Παραμονή της εορτής Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στον ως άνω Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων και εν συνεχεία θα τελεστεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα και ώρα 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μεθέορτος Εσπερινός και πάνδημη Ιερά Λειτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Δημητρίου και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις θα κοσμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Να σημειωθεί, ότι τα Ιερά Λείψανα των Αγίων θα παραμείνουν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό έως και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, απ΄ όπου και θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, όπου και φυλάσσονται.