You are currently viewing Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 αλλιώς χαράτσι – Αντισυνταγματικό το μέτρο λέει ο Συνταγματολόγος κ.Κασιμάτης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 αλλιώς χαράτσι – Αντισυνταγματικό το μέτρο λέει ο Συνταγματολόγος κ.Κασιμάτης

  • Reading time:1 mins read

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 να έχουν κλείσει την πρώτη δόση και θα τους δοθεί προτεραιότητα.

«Διαφορετικά κάθε μήνα θα υπάρχει – για τον καθένα – διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Ξεκινώντας την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σχετικά με τους εμβολιασμούς ότι «Πάμε αρκετά καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60 χιλιάδες έσπευσαν να εμβολιαστούν».

Κασιμάτης για νέα μέτρα: Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το εν λόγω μέτρο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στον νομικό κόσμο με έγκριτους συνταγματολόγους να κάνουν λόγο για παράνομες τακτικές.