Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ 2 Οκτωβρίου Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, στο τέλος της οποίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης γερόντισσας Στυλιανής (Καρατζογιάννη), μιας εμβληματικής Μοναχής που σημάδεψε με το πέρασμα της τον μοναχισμό που ακμάζει και αναπτύσσεται στην Αττική.
Την Ιερά Αγρυπνία και το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, κατόπιν σεπτής Αρχιεπισκοπικής εντολής, κανονικής άδειας και ευλογίας ετέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος, ως Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διετέλεσε επί πολλά έτη επόπτης των Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και είχε συνδεθεί πνευματικά με την Γερόντισσα Στυλιανή.
Ο κ. Συμεών μετέφερε στην νέα Καθηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Θεοφανώ, και στην πολυμελή Αδελφότητα, τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων καθηκόντων δεν ήταν δυνατό να τελέσει το Ιερό Μνημόσυνο και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής γερόντισσας συνδυάζοντας το μνημόσυνο της με την ιερά μνήμη του πολιούχου των Αθηνών, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου:
«Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης ευρισκόμενος στον λόφο της Πνύκας και ακούγοντας την διδαχή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου κατέθεσε ένα μεγάλο ΝΑΙ το οποίο άλλαξε την ιστορία του κόσμου. Κι η γερόντισσα Στυλιανή ξεκίνησε την μοναχική της βιοτή με ένα μεγάλο ΝΑΙ στην κλήση του Θεού: Ναι του Θεού συνεργούντος, τίμιε Πάτερ.
Αυτό το ΝΑΙ στο θέλημα του Θεού είναι η παρακαταθήκη των Αγίων μας αλλά και της μακαριστής γερόντισσας μας» κατέληξε ο κ. Συμεών.Τον Σεβ. Φθιώτιδος κ. Συμεών πλαισίωναν στην Θεία Λειτουργία κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Στην ιερή αγρυπνία προσήλθε πλήθος πιστών και μάλιστα νέων ανθρώπων – μέσος όρος ηλικίας τα 35 έτη. Εντύπωση μάλιστα μας έκανε ότι ο κόσμος αυτός στο τέλος κοινώνησε. Ο δε Σεβ. Φθιώτιδος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας διένειμε σε όλους αντίδωρο. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου της Γερόντισσας και όλες μαζί οι μοναχές έψαλλαν με δάκρυα στα μάτια το ειδικά γραμμένο και μελοποιημένο ποίημα-τραγούδι για την Γερόντισσα Στυλιανή. Ακολούθησε λιτό κέρασμα και διανομή του κόλλυβου.