You are currently viewing Μια μίζερη  εικόνα της Ελλάδας που φοβάται τη σκιά της….

Μια μίζερη εικόνα της Ελλάδας που φοβάται τη σκιά της….

✔️Αναρωτιέμαι τι φοβούνται;  Μήπως… αναστηθεί ο Κωνσταντίνος και αλλάξει το πολίτευμα;
 
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Μέγα ζήτημα έχει προκύψει από την εκδημία του Βασιλέως Κωνσταντίνου, τέως Βασιλέως των Ελλήνων, σχετικά με το αν θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους ή όχι.
Ωστόσο, όταν αποβιώνει ένας εν ενεργεία αλλά και πρώην αρχηγός κράτους, το Σύνταγμα ορίζει το πρωτόκολλο της νεκρώσιμης τελετής.
Σκοπός είναι να τιμηθεί το πρόσωπο που διατέλεσε αρχηγός του κράτους και να του αποδοθούν τιμές. Ποιός, λοιπόν ανιστόρητος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο εκλιπών δεν διετέλεσε ποτέ αρχηγός του κράτους;;; Επιπλέον υπήρξε απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων,αρχηγός του στρατεύματος και ολυμπιονίκης.
Μήπως το έκαναν για τα έξοδα; Δεν υφίσταται θέμα κόστους, γιατί απλά η οικογένεια του εκλιπόντος δεν ζήτησε να δοθούν χρήματα, αφού η ίδια αναλαμβάνει να πληρώσει το Γραφείο Τελετών.
Κηδεύτηκαν με τιμές αρχηγού κράτους ή δημοσία δαπάνη ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος,ο Κάρολος Παπούλιας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Μελίνα Μερκούρη, η Φώφη Γεννηματά, ο Χαρίλαος Φλωράκης και τόσοι άλλοι, αλλά ο Κωνσταντίνος δεν… πληρεί τα κριτήρια; Γιατί παρακαλώ; Γιατί το διαχρονικο ομοφοβικό μας κόμπλεξ για το τι θα πουν οι αριστεροί θα μας οδηγεί σε τέτοια ολισθήματα!
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το Κράτος επίσημα δεν συμμετέχει, αφού θεωρεί τον Κωνσταντίνο ως απλό πολίτη, όμως:
Θα φροντίσουν από το Διπλωματικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τις αφίξεις, μετακινήσεις, διαμονή, γεύματα, δείπνα, αναχωρήσεις κλπ των υψηλών προσώπων που θα έλθουν για την κηδεία  και των Ξένων Αντιπροσωπειών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Δ/νση Εθιμοτυπίας θα φροντίσει για τις υποδοχές των υψηλών προσκεκλημένων, για τις μετακινήσεις Αντιπροσωπειών, την ασφάλεια των μετακινήσεών τους κ.α.
Το Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα φροντίσει για την ασφαλή αποπροσγείωση των αεροσκαφών των αρχηγών κρατών ή βασιλέων ή εκπροσώπου τους στην πατρίδα μας και την παραχώρηση της αίθουσας VIP του αεροδρομίου μας.
Θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος- και μπορεί και ο Οικουμενικός  Πατριάρχης – και θα φροντίσει η Εκκλησία της Ελλάδος για το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί.Και μπράβο στην Εκκλησία για την σθεναρή στάση της και την ξεκάθαρη θέση της εξ αρχής που δεν σηκώνει παρεμβάσεις και παρερμηνείες.
Θα συμμετάσχει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμούη κ. Μενδώνη. Δηλαδή η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο εκλιπών ως Ολυμπιονίκης δόξασε την χώρα του αλλά τον αγνοεί ως πρώτο πολιτειακό άρχοντα! Πολιτικός διχασμός και σχιζοφρένεια!
Τελικά, γιατί δεν θέλουν κάποιοι υποκριτές να ονομάσουν τα πράγματα με το όνομά τους;
 Όλη η εθυμοτυπία της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Κωνσταντίνου θα μας θυμίσει «τιμές αρχηγού κράτους», αλλά δεν θα «ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους»! Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας!
Δηλαδή αρκεί να μην υπάρχουν μουσικές μπάντες, κανονιοβολισμοί και τα Ένοπλα Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας; Με αυτό  θεωρούν ότι τιμωρούν τον
Κωνσταντίνο; Μα αυτός δεν υπάρχει πια για να τους δει και να τους ακούσει! Έχει παραδοθεί στο Θεό και στην κρίση της ιστορίας.
Σημειωτέον ότι τον Κωνσταντίνο τον βάφτισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις οποίες ηγείτο όχι μόνο ως Βασιλεύς, αλλά και ως απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων!
Και τέλος, ανεξάρτητα από τα φρονήματα ή από τις μικρότητες και τα σύνδρομα κατωτερότητος του καθενός, την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου να θυμίσουμε ότι  θα επισκεφθούν την πατρίδα μας γαλαζοαίματοι, εξιωματούχοι,μεγάλες προσωπικότητες. Θα υπάρξει συνωστισμός τέτοιος που δεν τον έζησε η Ελλάδα ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτήν την μίζερη εικόνα της Ελλάδας που… φοβάται και τη σκιά της,θέλουμε να παρουσιάσουμε;  Προφανώς αυτό μας αξίζει! 
Αλλά και ο κ. Γεραπετρίτης που ανέλαβε  να διαχειριστεί την καυτή πατάτα που έλαχε στην
Κυβέρνηση δεν τα πήγε και τόσο  καλά! Μας μπέρδεψε περισσότερο. Δεν εξαρτάται από το ναό που θα τελεστεί η Εξόδιος, κ. Γεραπετρίτη, η επιθυμία του κάθε Έλληνα που θα ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα! Είναι καθήκον ιερό για μας τους χριστιανούς να αποχαιρετούμε με κάθε τιμή τους νεκρούς μας.
Ξεχνάτε τι τιμές απέδωσε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Μάρκο Βαφειάδη; Δηλαδή εδικαιούτο ο Βαφειάδης μια δεύτερη ευκαιρία έστω και μετά θάνατον και όχι ένας διατελέσας Βασιλιάς; Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Όπως επιθυμεί η αριστερά!
Αναρωτιέμαι τι φοβούνται;  Μήπως… αναστηθεί ο Κωνσταντίνος και αλλάξει το πολίτευμα;
Αλλά  να πούμε και κάτι ακόμη: και τα παιδιά του Κωνσταντίνου, κακώς  καταδέχθηκαν να συνομιλήσουν με τον κ. Γεραπετρίτη και μάλιστα έσπευσαν στο Μαξίμου. Έπρεπε να πάρουν τη θεία τους Βασίλισα Σοφία αλά μπρατσέτα και να πάνε να δουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!
 Εδώ ο Πρωθυπουργός δέχεται και συνομιλεί με τους ΛΟΑΤ και δεν θα συνομιλούσε με μια Βασίλισσα όπως η Σοφία, η οποία είναι σεβαστή παγκοσμίως και με τα παιδιά του Κωνσταντίνου- τα οποία είναι  και τα τρία με εξαιρετικές σπουδές και καταξιωμένα στον χώρο που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά!Αστεία πράγματα που δείχνουν το έλλειμα επικοινωνίας και διάκρισης και από τις δύο πλευρές!
Ας σοβαρευθούμε καλύτερα και ας σκεφτούμε όχι μόνο ποιο  είναι το πρέπον και το δίκαιο για τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, αλλά και την απήχηση που θα έχει προς τα έξω η δική μας στάση. Ο Κωνσταντίνος αγάπησε την Ελλάδα και την υπηρέτησε. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο Θεός και η ιστορία.