You are currently viewing Μία οφειλόμενη αποκατάσταση αλήθειας!

Μία οφειλόμενη αποκατάσταση αλήθειας!

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Μετά την δημοσίευση του άρθρου μου  που αφορούσε στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου, στο οποίο αναφέρθηκα στον υπερβολικό και προκλητικό τρόπο με τον οποίο Θεολόγος της μεγαλονήσου παρεμβαίνει τηλεοπτικά και ερμηνεύει τα γεγονότα  κατά το δοκούν, επανέρχομαι σήμερα  δριμύτερος για χάρη της αλήθειας και της δικαιοσύνης, προς αποκατάσταση των πραγμάτων. Χρέωσα μάλιστα ως μη όφειλα  τις αμετροεπείς κινήσεις του συγκεκριμένου Θεολόγου εις τον εκ των υποψηφίων προβεβλημένο  Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαία, αγαπημένο και ξεχωριστό Ιεράρχη από τα έτη της νιότης μου,όταν υπηρετούσε στην Αθήνα.
Επικοινώνησε μαζί μας προσωπικά ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας και διευκρίνισε κατά τρόπο απόλυτο  που δεν επιτρέπει ουδεμία αμφισβήτηση ότι εκπρόσωπός του είναι μόνον ο εαυτός του και ο αγαπητός μας Πρωτοσύγκελλός του π. Θεόδωρος. Επομένως ουδείς θεολόγος… αθεολόγητος τον εκπροσωπεί. Όσον αφορά δε το άσπρο επανωκαλύμμαυχο το οποίο ευκαίρως-ακαίρως του αποδίδομαι οι κονδυλοφόροι για να τον παρουσιάσουμε ως φίλορώσο,μου διαβεβαίωσε ότι το φόρεσε άπαξ διά παντός για μία και μόνη φορά,κατά τα εγκαίνια του Ναού, ρωσικού ρυθμού  που ανηγέρθη στην περιφέρειά του, δαπάναις ρώσου επιχειρηματία. Και το φόρεσε όπως είπε για να  τιμήσει την ορθόδοξη παράδοση των Σλάβων που ζουν στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και των Ουκρανών. Ομολογώ μας εξέπληξε ευχάριστα ο σεβαστός Ιεράρχης διότι μας θύμισε τον Ησαία που ξέραμε που έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κρύβεται πίσω από τις πράξεις αυτών που κινούνται με ιδιοτελή κριτήρια και κάνουν κακό στην όλη διαδικασία η οποία είναι ευάλωτη καιν πάσχει λόγω της ανάμειξης του λαϊκού στοιχείου.
Δυστυχώς η προπαγάνδα καλά κρατεί στην Μεγαλόνησο και αυτό το επιτρέπει δυστυχώς η ίδια η Εκκλησία αφού οι εκλογές στηρίζονται στο σύστημα ψηφώ κλήρου και λαού.
Το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω και τώρα ότι από την επόμενη  κιόλας ημέρα της εκλογής του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος οφείλει να απαλλάξει την Εκκλησία της Κύπρου από τον ψυχοφθόρο αυτό βραχνά της  εκλογής με αυτό τον τρόπο που καταντά την εκλογή ευάλωτη. Δεν γίνεται η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να εμπεριέχει όρους κομματικής συναλλαγής και να αποτελεί προϊόν και αποτέλεσμα οπαδών.
Πάντως ευχαριστώ τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού για τη ευκαιρία που μου έδωσε να αποκαταστήσω την αλήθεια και να πω ότι είναι από τους Ιεράρχες που με το ανέβασμα τους θα οφελήσει και δεν θα βλάψει την μαρτυρική Εκκλησία της Κύπρου. Μάλιστα η σύνδεση του και η πνευματική σχέση του με τον Γέροντα Κύκκου κ. Νικηφόρο καθιστά την δυναμική της υποψηφιότητας του όχι μόνο πολύ ισχυρή αλλά και πολλά υποσχόμενη διότι θα γίνουν έργα που η Εκκλησία της Κύπρου  δεν θα μπορούσε να φανταστεί! Μακάρι ο Θεός να δώσει ώστε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  να εκλεγεί ο ικανότερος  και ο αξιότερος όλων!