You are currently viewing Το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά απέδειξε πως υπάρχει ακόμη ελπίδα, υπάρχει πίστη!

Το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά απέδειξε πως υπάρχει ακόμη ελπίδα, υπάρχει πίστη!

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Χιλιάδες πιστών στον Πειραιά αναμένουν καρτερικά στην σειρά για να προσκυνήσουν το μοναδικό θησαύρισμα που άφησε από την επίγεια ζωή της η Υπεραγία Θεοτόκος, την Αγία Ζώνη. Περιμένουν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και να αποθέσουν στην Παναγία μας τον πόνο τους, τα βάσανά τους, τους καημούς τους, τα προβλήματά τους.
Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και προσωπικά ο ανύστακτος και ακούραστος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ , λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει μία επί πλέον ημέρα από το προκαθορισμένο, προκειμένου οι πιστοί και κυρίως οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγ. Όρος, να προλάβουν να προσκυνήσουν.
Άδειασαν οι Εκκλησιές μετά την πανδημία. Όλοι το λέγαμε. Κι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  είχε πει, ότι μετά την πανδημία, όλα θα είναι διαφορετικά. Και είναι! Και έρχεται η Αγία Ζώνη να κάνει την ανατροπή και να ξυπνήσει και πάλι το ενδιαφέρον των πιστών για την πίστη τους και τα  ιερά ζώπυρα της Ορθοδοξίας.
Ο Θεός από την καρδιά του Έλληνα δεν ξερριζώνεται εύκολα. Και η απόδειξη είναι η λαοθάλασσα που παρατηρείται στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στον Πειραιά επι εννέα συνεχείς μέρες μέχρι σήμερα!. Ο λαός μπορεί να απογοητεύεται κατά καιρούς από τους ταγούς της Εκκλησίας, όχι όμως από την Μάνα Παναγιά!
Η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, η Πρέσβειρα των Ουρανών, η Κεχαριτωμένη Θεομάνα βρίσκεται ανάμεσά μας. Και μεσιτεύει και δέεται στον Υιό της και Θεό μας, για όλους μας.
Και ο Έλληνας, αχ αυτός ο Έλληνας, αυτός που καθημερινά την υβρίζει, αυτός είναι και που την υπεραγαπά και την τιμά!
Είναι πρωτόγνωρο μετά τους εγκλεισμούς της πανδημίας, αυτό που συμβαίνει πέριξ του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πειραιά. Γι’ αυτό και η Μητρόπολη ανακοίνωσε την παράταση του προσκυνήματος έστω και για μια ημέρα. Και μακάρι να δώσει κι άλλη, μέχρι να μην μείνει κανείς που δεν θα προφθάσει να ακουμπήσει πάνω στο ιερό θησαύρισμα. Πρόκειται για την αποθέωση του θρησκευτικού φρονήματος του λαού μας! Η μεγαλύτερη απόδειξη πίστεως ενός λαού που δοκιμάστηκε μακριά από τις εκκλησίες επι 2,5 χρόνια λόγω του κορονοϊού αλλά παραμένει στενά δεμένος με την Παναγία Μητέρα μας! Γιαυτό έχει λυσσάξει ο κάθε Τατσόπουλος! Αυτόν και τους ομοίους του,σε λίγο δεν θα τους θυμάται κανείς! Την Παναγία μας όμως θα την τιμάμε με τον ίδιο ένθεο ζήλο στους αιώνες!
Σ’ ένα τροπάριο του ι. Χρυσοστόμου που εόρταζε χθες, έλεγε «διό σε μακαρίζομεν χρεωστικώς και την κόνιν σου των λειψάνων σεβόμεθα, ως πηγήν αγιάσματος».
Ακόμη και η σκόνη των ι. λειψάνων του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου είναι πηγή αγιάσματος.
Γι’ αυτό προσκυνούμε και την Αγ. Ζώνη. Γιατί είναι το ένδυμα που φορούσε η Παναγία μας, δεν έχουμε κάτι άλλο από Αυτήν, και ναι, είναι πηγή αγιάσματος.
Μακάρι αυτό το πλήθος των προσκυνητών να προσήλθε στην Παναγία μας με πίστη, με διάθεση μετανοίας και διορθώσεως, ώστε να μεσιτεύσει προς τον Κύριο και Θεό μας να προστατέψει το Έθνος μας από κάθε κακό.
 Για την περιγραφή των εικόνων που ζει ο Πειραιάς , αντιγράφω από  τη σελίδα της Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου: 
«Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη, στις 1 τα ξημερώματα χιλιάδες κόσμος περιμένουν με υπομονή στην ουρά να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας μας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς! Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ακόμα πίστη!!! 
Η Παναγία να ευλογεί όλο τον κόσμο! »