You are currently viewing Η Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ συνεχίζει το θεάρεστο έργο της εις πείσμα των διωκτών της!
Το νέο κτίριο στο οποίο στεγάζονται προσωρινά οι αδελφές που διώκονται από το κατεστημένο.

Η Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ συνεχίζει το θεάρεστο έργο της εις πείσμα των διωκτών της!

Με την ευλογία και στήριξη του Σεβ.  Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στην πνευματική μέριμνα και φροντίδα του οποίου υπάγεται η πολύπαθη Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ, , οι αδελφές που διατηρούν υπό τον έλεγχό τους την Χριστιανική Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ, συνεχίζουν με ιδιαίτερη επιτυχία το πνευματικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό τους έργο, σύμφωνα με την παρακαταθήκη του μακαριστού Γέροντός τους π. Θεοφίλου.Παρά τα προβλήματα και τον πόλεμο που τους γίνεται από τον Νικάνορα που θέλησε να σφετεριστεί το έργο του Γέροντα Θεοφίλου και να καθίσει πάνω στα έτοιμα, οι Παλαιές αδελφές που μαζί με τον Γέροντα έχτισαν πετραδάκι-πετραδάκι την Αδελφότητα και μαζί τους οι νεώτερες αδελφές  που τις ακολουθούν

Ο νέος πνευματικός των αδελφών, ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Σερρών και Νιγρίτης, αρχιμ. π. Ανδρέας Γκουζούνης, ο κληρικός που εξέτασε με εντολή  του Σεβ. Σερρών εξονυχιστικά την κατάσταση και κατάλαβε τι γίνεται, με πολλή αγάπη αναπαύει στο πετραχήλι του τις ψυχές των αδελφών.
Ιδιαίτερα στηρίζει και συμπαρίσταται τις μεγαλύτερες σε ηλικία, που ταλαιπωρούνται βλέποντας τους κόπους και τις θυσίες τους όχι μόνο να μην αναγνωρίζονται, αλλά και να εξανεμίζονται, από πολλές μικρότερες που τα βρήκαν όλα έτοιμα αλλά επιχειρούν να τα οικειοποιηθούν, και οι οποίες τώρα έχουν ενταχθεί στην ομάδα Νικάνωρα-Πεχλιβάνη-Κράλλη, αποδείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αχαριστία τους.
Η φιλοξενία των παιδιών, που ευδοκία Θεού και ευλογία Ποιμενάρχου, έλαβε χώρα στις Κατασκηνώσεις ήταν δείγμα από Θεό και ανθρώπους ότι η πλευρά αυτή, είναι στον σωστό δρόμο, γιαυτό παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει – αφού τον πλούτο της Αδελφότητας τον διαχειρίζονται η Αναστασία και η Κράλλη- κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά!
Η εντυπωσιακή προσέλευση και ανταπόκριση του κόσμου -ξεπέρασαν τα 300 άτομα οι παριστάμενοι στην ημερίδα-συγκέντρωση οικογενειών που διοργανώθηκε την 11-9-22- συνιστούν την καλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης του πιστού λαού προς τις γερόντισσες αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ.Στο πρώτο κάλεσμα και χωρίς μεγαλη διαφήμιση ανταποκρίθηκαν τόσοι! Φαντασθείτε τι θα ακολουθήσει αν γίνει κάτι με ακόμη σωστότερη προετοιμασία.
Και μπορεί δυστυχώς τα προβλήματα και οι δικαστικές αντιπαραθέσεις να παραμένουν σε εκκρεμότητα και να συνεχίζονται και να υπάρξουν και άλλες( Αναστασία είναι αυτή),ωστόσο η επιλογή τους για φυγή προς τα εμπρός και ο προγραμματισμός  δράσεων και πνευματικών ευκαιριών είναι ειλημμένη απόφαση να συνεχιστεί προς δόξαν Θεού και στήριξη των συνανθρώπων μας.
Άλλωστε και ο Γέροντας συχνά συμβούλευε με το του Απ. Παύλου “τα μεν οπίσω επιλανθανόμενος, τοις δε έμπροσθεν επεκτεινόμενος”. Και ο Θεός ανοίγει δρόμους!
Η ΛΥΔΙΑ συνεπώς, με τις ευλογίες της Εκκλησίας διά του οικείου και κανονικού Επισκόπου συνεχίζει το έργο της.  Το έργο που θυμίζει Θεόφιλο.Και αφήνει τις άλλες να ασχολούνται με τα δικαστήρια και τα λοιπά φληναφήματα!
Όσοι ευθύνονται για την διάσπασή της ΛΥΔΙΑΣ, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον Θεό, στον Γέροντα Θεόφιλο και στους ανθρώπους και οπωσδήποτε ας μην λησμονούν τις απαράδεκτες από εκκλησιολογική και ανθρώπινη άποψη συμπεριφορές τους απέναντι στον Άγιο Σερρών. Μακροθυμεί ο Κύριος αλλά δεν λησμονεί! Το άδικον ουκ ευλογείται!
Σ.Μ.Τ.
Search this website