You are currently viewing Τραγικός και μοιραίος ….

Τραγικός και μοιραίος ….

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Ένας φίλος μου έλεγε πρόσφατα ότι ο Γέρων Παΐσιος τότε, νυν Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, είπε ότι θα έρθει εποχή που μοναστήρια και αδελφότητες θα διαλυθούν, που επίσκοποι και ιερείς θα ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους και το ποίμνιο θα καταντήσει «ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα».
Αλήθεια, ψέμματα; Δεν ξέρω!Αλλά ζούμε τέτοιες στιγμές!
Είναι πασίδηλο ότι ζούμε σε έσχατους και αποκαλυπτικούς καιρούς.
 Το «Πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ουκ έστι ποιών αγαθόν, ουκ έστι έως ενός», του Προφητάνακτος Δαυΐδ, δεν συμφωνείτε ότι βρίσκει πλήρη και απόλυτη εφαρμογή στην εποχή που ζούμε;
Και δυστυχώς «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Και αυτό το διαπιστώνουμε πια ολοένα και περισσότερο!
Τι δουλειά είχε, αλήθεια, ο Άγιος Αμερικής να παρευρεθεί στην βάπτιση των δυο -αθώων βέβαια- παιδιών gay «γονέων»;
Γιατί εισάγει στη χώρα μας  «καινά δαιμόνια»; Και οι πληροφορίες που έχω συλλέξει λένε ότι ακόμη και την Μητρόπολη Γλυφάδας την παραπλάνησε. …Στην επιστολή που απέστειλε και την οποία διαβίβασε η Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Μητρόπολη Γλυφάδας έλεγε … «όπως τελέσω την βάπτιση των δύο τέκνων της ορμωμένης εκ Σικάγου ομογενειακής οικογενείας Μπούση»
Τώρα, ποιος να ήξερε, ότι η λέξη “οικογένεια” σημαίνει κάτι άλλο απ´αυτό που τόσα χρόνια όλοι εμείς ξέραμε!
Δεν τον κατανοούμε σε αυτές τις επιλογές. Γιατί καταβάλει κάθε προσπάθεια να… φαίνεται τραγικός και μοιραίος;;;
Το ένα λάθος μετά το άλλο Σεβασμιώτατε  με… «φαεινές ιδέες»αλλά σε λάθος κατεύθυνση!
Το ότι έγινε Αμερικής σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και να καταλύει παράδοση αιώνων και μάλιστα χωρίς την κάλυψη της Εκκλησίας στην οποία ανήκει! Γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο όλα αυτά δεν θα τα εγκρίνει! Εκτός και αν τον καλύπτει! Να βγει και να μας το πει!
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Διαφήμισε τα  πλαστικά κουταλάκια για την μετάδοση της Θείας Ευχαριστίας, κι ας έλεγε «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον»!!
«Αποκεφάλισε » όλως… φιλαδέλφως και τιμητικώς (sic) καταξιωμένο  συνεπίσκοπό του με έργο ουσιαστικό, στην Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής και αγάπη στο Φανάρι. Και αυτό έγινε με την ανοχή και ευλογία του Πατριάρχη. Και αυτό θα το έχει πάντα στη συνείδηση του ο Πατριάρχης γιατί αν μη τι άλλο ξέρει καλύτερα από όλους μας ότι «το άδικο ουκ ευλογείται»!
Προσκάλεσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής( και όχι κάποιος ομογενειακός σύλλογος)  την αοιδό Δέσποινα Βανδή στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, λες και επρόκειτο για κάποια επετειακή συνεστίαση και όχι ο εορτασμός των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Και τώρα; Βάφτισε  παιδιά gay γονέων και μάλιστα στην Ελλάδα! Δεν φτάνει ο σκανδαλισμός των αδελφών μας Ομογενών στις Η.Π.Α., έπρεπε να τον προεκταθεί αυτός και στην μητροπολιτική Ελλάδα!
Άντε με το καλό και «γάμο» ομοφυλοφίλων και μη ξεχνάτε Άγιε Αμερικής: Πάντα πρωτοπόρος!!!!

Δεν ξέρω γιατί μου έρχονται στο νου οι στίχοι του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη:

«….να βυθομετρούσατε και σεις

με μία φουρκέτα τ’ άδειο σας κεφάλι!

Ατίθασα μέλη, διαφανή ρούχαγλοιώδη στόματα υποκριτικά,ανυποψίαστα, μηδενικάπλάσματα, και γι’ αυτό προνομιούχα…»