You are currently viewing Το αθόρυβο αλλά σημαντικό έργο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την Εκκλησία και την κοινωνία.

Το αθόρυβο αλλά σημαντικό έργο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την Εκκλησία και την κοινωνία.

✔️  Ο Αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδο στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής 

 
✔️ Δημιουργία ιατρείου για την  κατασκήνωσης αλλά και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

✔️Γιατί δεν βγαίνουν δελτία ενημέρωσης για τόσο σημαντικά  έργα;

Στην ανάγκη ενότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον αγιασμό στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής.Είναι ένα έργο ζωής που οραματίσθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και δημιουργήθηκε και λειτουργεί.

Την ακολουθία του αγιασμού -με αφορμή την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου- τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και παρέστησαν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης(ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έπαιξε και ποδόσφαιρο με τα παιδιά και άλλους καλούς παίχτες), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης, που δεν έκρυβε τη χαρά του για το λαμπρό αυτό έργο και κυρίως για το ιατρείο το οποίο θα ανακουφίσει και τους κατοίκους της γύρω περιοχής που είναι συχνά εμπερίστατοι και το έχουν ανάγκη. Ο Αρχιεπίσκοπος ευθύς εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι το ιατρείο γίνεται και για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας όσο βρίσκονται εδώ αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του, τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα για την συνδρομή τους στην δημιουργία του ιατρείου της κατασκήνωσης και τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία. Το εν λόγω ιατρείο-πολυιατρείο βρίσκεται εντός της κατασκήνωσης και καλύπτει όπως είπαμε  τις ανάγκες όχι μόνο των παιδιών, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, όπως επεσήμανε. Ακόμη, ευχαρίστησε τα στελέχη, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις δραστηριότητες της κατασκηνωτικής περιόδου.Στην συνέχεια τα παιδιά της κατασκήνωσης τραγούδησαν και είπαν τα συνθήματα που έχει η κάθε ομάδα.Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δομές της κατασκήνωσης και στην δυνατότητα φιλοξενίας όχι μόνο των παιδιών, αλλά και επιστημόνων για συνέδρια. Με αφορμή τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα παιδιά τόνισε πως καλούμαστε όλοι να είμαστε ενωμένοι. «Εκκλησία και πολιτεία, δύο θεσμοί που πορεύονται παράλληλα και συνεργάζονται, ενδιαφέρονται πολύ για εσάς, για τους πολίτες και τον λαό» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό βλέπουμε απόψε τον Υπουργό, την αναπληρώτρια Υπουργό, τον Δήμαρχο και όλα τα στελέχη, οι οποίοι δείχνουν αγάπη, γιατί από ό,τι κάνετε εισπράττουμε αγάπη. Θα ήθελα με αυτό το πνεύμα να προχωράμε ενωμένοι μπροστά». Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «ο τόπος μας έχει δυνατότητες, οι πολιτικοί και ο λαός έχουν δυνατότητες και η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα και την υπομονή. Αυτός ο χώρος, ο κατασκηνωτικός, με διάθεση προσφοράς μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό εργαλείο για όλους μας, για την πατρίδα μας». Ακόμη, ευχήθηκε να περάσουν καλά αυτές τις μέρες και συνεχάρη τους συντελεστές που φρόντισαν ώστε όλα να είναι έτοιμα για την φιλοξενία των παιδιών. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός κ. Γκάγκα.Τελικά αυτά τα αθόρυβα και διακριτικά έργα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας μας είναι τα πιο σημαντικά. Και ας μένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό. 

Να πούμε τέλος ότι για την υλοποίηση του έργου αυτού συνέβαλε τα μέγιστα ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ειδικεύεται στις δύσκολες αποστολές  και αναλαμβάνει κάθε project που κολλά και το διεκπεραιώνει επιτυχώς.

Αλήθεια γιατί δεν βγαίνουν δελτία τύπου και ενημέρωσης από την Αρχιεπισκοπή; Προς τι υπάρχει το γραφείο αυτό στον μεγαλύτερο οργανισμό της Εκκλησίας μας το οποίο μάλιστα είναι και επαρκώς επανδρωμένο; Προφανώς ασχολείται με άλλα θέματα και business. Αλλά για το θέμα αυτό  πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι και να επιβάλλουν την τάξη και την σωστή λειτουργία. 

🔺Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

🔺Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης