You are currently viewing Ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας για την απαράδεκτη και μαγειρεμένη υπ’  αριθμ. 16/2021  απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου για τον Αρχιμ. Διονύσιο Καλαμπόκα

Ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας για την απαράδεκτη και μαγειρεμένη υπ’ αριθμ. 16/2021 απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου για τον Αρχιμ. Διονύσιο Καλαμπόκα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και δυστυχώς και άλλοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας θεωρούν ότι η δικαιοσύνη αρχίζει και σταματά εντός του εκκλησιαστικού χώρου όπου ο κάθε Ιεράρχης μπορεί να παραπέμπει κληρικούς, να τους δικάζει και να τους καταδικάζει ακόμη και σε καθαίρεση γιατί είναι εύκολο να «μαγειρέψει» με τους συνεπισκόπους του το αποτέλεσμα που θέλει.Και δεν εννοούμε περιπτώσεις όπως του πρώην Ιερέως με το βιτριόλι γιατί αυτή δεν χρειαζόταν δικαστήριο! Ήταν από μονή της τραγική και αυταπόδεικτη. 
Ωστόσο για καλή τύχη όλων των κληρικών μας  (και αυτών που τιμωρούνται άδικα και αυτών που τιμωρούνται γιατί το αξίζουν) η δικαιοσύνη δεν σταματά στα μαγειρέματα των Αγίων Ιεραρχών. Υπάρχει και συνέχεια. Υπάρχουν ένδικα μέσα για να σταματήσουν την ασυδοσία και τον φασισμό που μαστίζει την Εκκλησία στα θέματα της λεγόμενης εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Ο Μακαριστός Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το είχε συλλάβει το πρόβλημα και γιαυτό προσπάθησε να αλλάξει το καθεστώς της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης αλλά δεν τον άφησαν.Ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρασυρμένο από όλους τους παλιανθρώπους της εποχής εκείνης διεμήνυσε ότι δεν συμφωνεί. Και όταν ρώτησα τον Πατριάρχη γιατί δεν ήθελε να γίνει αυτή η αλλαγή στην απονομή δικαιοσύνης μου απάντησε δεν διαφωνούσαμε με αυτό αλλά γιατί το ξεκίνησε χωρίς να μας ρωτήσει! Για να καταλάβετε το μέγεθος της παράνοιας που καθοδηγεί τα της Εκκλησίας.

 

Το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης που επεξεργάστηκε γραμμή προς γραμμή ο Χριστόδουλος με την συμβουλή και συμβολή μεγάλων καθηγητών της νομικής και της θεολογικής επιστήμης, υπάρχει ακόμη  μέσα σε κάποιο αραχνιασμένο συρτάρι της Συνόδου.Δεν το κατέστρεψαν οι αετονύχηδες.
 Κανείς δεν το ξεσκόνισε τόσα χρόνια και κανείς δεν το επανέφερε στα πράγματα  ώστε να αρχίσει να εξυγιαίνετε ο χώρος. Ίσως γιατί όλοι βολεύονται με το υπάρχον δεσποτοκρατικό καθεστώς. Αλλά που θα πάει! Για όλα έρχεται η ώρα της νέμεσης, της θείας νέμεσης, η οποία αποδίδεται την κατάλληλη στιγμή για να φανερώνει το πραγματικό ήθος ορισμένων που έγιναν πρίγκηπες της Εκκλησίας αλλά δεν μπορούν να αποβάλλουν από πάνω τους την κακότητα, την μιζέρια και την ανέχεια με την οποία μεγάλωσαν! Και κυρίως με το έλλειμα αγάπης! Το θέμα του Γέροντος Διονυσίου Καλαμπόκα που ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος από την ημέρα που εξελέγη είχε βαλθεί να τον εξαφανίσει δεν τελείωσε! Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται! Ας περιμένει… Και θα καταλάβει! 

 

Ο δικηγόρος του π. Διονυσίου, Δρ. Αθανάσιος Κόντης άσκησε ανακοπή ερημοδικίας για την απαράδεκτη και μαγειρεμένη υπ’  αριθμ. 16/2021  απόφαση του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου για τον Αρχιμ. Διονύσιο Καλαμπόκα, ηγούμενο και Γέροντα ιερών μονών της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, έναν Κληρικό που ανάλωσε την ζωή του για την Εκκλησία και τον Ορθόδοξο Μοναχισμό σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να είναι ιδιαίτερος ανθρωπος και σε κάποια σημεία να ξεφεύγει από την αγέλη και να κρατά τη δική του γραμμή, πέρα και πάνω από τις δεσποτικές επιταγές και εντολές. Αλλά αυτοί οι κληρικοί θέλουν ειδικό χειρισμό και το σπουδαιότερο δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με κακούς και κομπλεξικούς ανθρώπους. Δεν μπορεί να ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόσο αφελής ώστε να αγκαλιάσει  τον Διονύσιο και να του αναθέσει σπουδαία καθήκοντα και ο Τιμόθεος να τον βλέπει ως άνθρωπο που πρέπει να τον εξαφανίσει! Με την ευκαιρία να πούμε οτι ο π. Διονύσιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα της Γερμανίας μετά την βλάβη που υπέστη η υγεία του από τον κορονοιό. Τώρα αρχίζει να βηματίζει και να συνομιλεί με τους γύρω του. Και αυτόν τον ασθενή και κατάκοιτο κληρικό ο Τιμόθεος ήθελε να τον καθαιρέσει. Και καλά ο Τιμόθεος

το ήθελε για ευνόητους λόγους οι υπόλοιποι Συνοδικοί όμως που πήραν αυτή την απόφαση; Αλλά είπαμε για όλα έρχεται η δίκαιη κρίση!

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος έσπευσε να στείλει επείγον μήνυμα σε όλη της Κρήτη για την καθαίρεση του π. Διονυσίου. Προφανώς περίμεναν ότι θα σηκωθεί από την κλίνη του νοσοκομείου και θα πήγαινε να λειτουργήσει στην Κρήτη. Τι να πούμε;

Ιδού το ενημερωτικό σημείωμα του δικηγόρου Δρος Αθανασίου Κόντη για την ανακοπή ερημοδικίας.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνω ότι κατά της υπ’  αριθμ. 16/2021 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας, συνταχθείσης της από 23.06.2022 Εκθέσεως Ανακοπής.

 

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η ανωτέρω απόφαση που αφορά τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο Νικολάου Καλαμπόκα) παραμένει μη εκτελεστή.
Αυτονοήτως, ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.
Για τις πρόσφατες περί του αντιθέτου ανακοινώσεις ή δημοσιεύσεις, φέρουν την ευθύνη οι υπογράφοντες ή οι δημοσιοποιούντες αυτές.
Μετά τιμής,
Ο καταθέσας την ανακοπή ερημοδικίας για λογαριασμό του Εντολέως μου, δυνάμει της συνημμένης από 21.06.2022 ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης, θεωρημένης από το Ελληνικό Προξενείο Ζυρίχης.
Δρ. Αθανάσιος Κόντης, Δικηγόρος Αθηνών