You are currently viewing Η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ «απαγορεύει» τώρα και τον εκκλησιασμό στις γερόντισσες …

Η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ «απαγορεύει» τώρα και τον εκκλησιασμό στις γερόντισσες …

Ανέκαθεν ο ιερός ναός αποτελεί τον τόπο λατρείας, την σύναξη της Εκκλησίας, αλλά και το καταφύγιο των πονεμένων, των διωκόμενων και όσων ταλαιπωρούνται και αναζητούν ανάπαυση ψυχής και επικοινωνία με τον Θεό και τους Αγίους μας.
Ακόμη και οι αλλόθρησκοι κατακτητές σέβονταν την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων και αναγνώριζαν την ανάγκη έκφρασης της πίστης και τέλεσης των θρησκευτικών μας υποχρεώσεων. Και οι Τούρκοι αλλά και οι Γερμανοί κατακτητές το σεβάστηκαν αυτό. Μόνον οι Βούλγαροι κομιτατζήδες πατούσαν επί πτωμάτων! Και σκότωναν κόσμο!
Στην άλλοτε κραταιά και νυν παραπαίουσα Αδελφότητα Λυδία -που με ευθύνη της τρόικας Πεχλιβάνη-Κράλλη-και  Νικάνορος, βρίσκεται την τελευταία 3ετια στην επικαιρότητα μόνον για τους λάθος λόγους- η παραπάνω διαχρονική αξία της σημασίας και της αξίας του ιερού ναού, αποτελεί γράμμα κενό!!! Ένα ακόμη στοιχείο ότι της δήθεν αφιερωμένες έχει εγκαταλείψει ο ίδιος ο Θεός μη αντέχοντας να βλέπει τον ολισθηρό δρόμο που πήραν για εγωιστικούς λόγους!
Είχα την απορία ποσό ακόμη χαμηλά θα πέσουν αυτοί οι τραγικοί άνθρωποι. Αυτοί που δεν πιστεύουν σε τίποτε παρά μόνο στο δικό τους αλάθητο.
 Τί έκαναν αυτήν την φορά;
Διαβάστε σας παρακαλώ:
ή ακούστε κυρίες:
(σ.σ. αυτό το γράφω,  έχω πληροφορηθεί ότι η ανεκδιήγητη ανωτέρω ομάδα έχει δώσει εντολή να διαβάζονται  στην τράπεζα της Αδελφότητος ως ψυχοφελές ανάγνωσμα!
Αν νομίζουν ότι έτσι με σνομπάρουν, ή με υποτιμούν-αυτό το αφήνω στην κρίση σας- εγώ θα συνεχίσω να γράφω.
Μου δίνουν αφορμές για να γράφω και τους δίνω αφορμές για να με διαβάζουν  στην Τράπεζα έστω και ως  ψυχοπνευματική διδαχή για την κατάντια  μιας Αδελφότητας που πριν μερικά χρόνια ήταν κραταιά και περιζήτητη για το έργο της και την προσφορά της!!
Λοιπόν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ, ναι σωστά διαβάσατε αγαπητοί αναγνώστες, απαγόρευσαν στην Πρόεδρο της Χριστιανικής Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ Ελένη Κιμισκίδου και στην στενή της συνεργάτιδα Χρυσούλα Σαούλη, τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του Γέροντος Θεοφίλου επί δεκαετίες, την πρόσβαση στον Ιερό Ναό!!!
Μια από τις “αγγέλες” που εμποδίζουν με την… ρομφαία τους τις σεβαστές αδελφές να εισέλθουν στον Ναό!
“Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις” μην το ξεχνάς αυτό, Αδελφή μου! 
Φρίξον ήλιε! Δεν έχουν πλέον από προχθές το δικαίωμα να εισέρχονται στον ναό, να προσευχηθούν, να συμμετέχουν στις ακολουθίες, να εναποθέσουν τον πόνο και την ταλαιπωρία που βιώνουν στα γεράματα τους στον αγαπημένο τους Νυμφίο, στην Παναγία και στους Αγίους. Έχουν ξεράσει όλο το δηλητήριο και το μίσος τους, επάνω στις δυο αυτές σεβάσμιες γερόντισσες, γιατί δεν μπορούν να τα βάλουν με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, γιατί συναντάνε κλειστές πόρτες παντού, γιατί δεν τους βγαίνει… τίποτε, γιατί… ο Τζούμας τους ξεσκεπάζει!
Και θα συνεχίσει να τους ξεσκεπάζει γιατί έχουν τον διάβολο μέσα τους! Και δεν θα ησυχάσω αν δεν τους δω να πληρώνουν για τα φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις  τους !
Κι αν δεν είχαν στα χέρια τους την 4Ε δεν θα γύρναγε να τους κοιτάξει απολύτως κανείς. Βλέπετε ακόμη και ο Εδέσσης Ιωήλ θέλει να γίνει τηλεοπτικός αστέρας!Και τους συμπαρίσταται!
Αναρωτιέμαι όμως, ποιό νοσηρό μυαλό μπορεί να διανοηθεί να επιβάλει την παρουσία φρουρών στην είσοδο του Ναού, οι οποίοι θα επιλέγουν όσους θα εισέρχονται και θα απαγορεύουν την είσοδο στους ανεπιθύμητους και μη αρεστούς!Ούτε ο Χαρδαλιάς δεν το κατάφερε αυτό!
 Κι όμως ο Νικάνωρ το μπορεί γιατί έχει άβουλα πλάσματα να εκτελούν τυφλά τις εντολές του.
 Ωστόσο ποιος  «πνευματικός» μπορεί να δίνει τέτοιες εντολές ή να επιτρέπει τέτοιες άθλιες και αντιχριστιανικές συμπεριφορές;
Έγιναν και… «αρχάγγελοι» που με την ρομφαία τους κλείνουν την πόρτα του Παραδείσου; ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ! Αιρετικές είναι; Νέα εκκλησιολογία και θεολογία είναι αυτή;Να την εισηγηθούν στο Φανάρι!
Το θέμα πλέον αγγίζει την ίδια την διοίκηση της Εκκλησίας μας. Ξεφεύγει από τα όρια μιας δικαστικής αντιπαράθεσης και αφορά τα βαθύτερα νοήματα της πίστης μας. Όσο οι διάφοροι ταγοί παραμένουν απλοί παρατηρητές, ας μην εκπλαγούν όταν ακουστούν τα χειρότερα, τότε που πλέον δεν θα υπάρχει  γυρισμός από όσα τραγικά έρχονται! Ας αναλάβουν τις  ευθύνες τους οι Ιεράρχες μας που κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ξέρουν τι γίνεται! Ας ξυπνήσει επιτέλους  και ας ανοίξει τα μάτια του ο Ελασσώνος που έχει μέσα στην Μητρόπολη του να επωάζεται αυτή η κατάσταση.
Το ίδιο και ο Σεβ Σερρών Θεολόγος. Αρκετά τους ανέχτηκε. Ας πάρει μέτρα που θα πονέσουν! Αλλά και ο Σεβ. Εδέσσης Ιωήλ ας βγάλει τις παρωπίδες λόγω τηλεόρασης και ας συνειδητοποιήσει το σκάνδαλο που συντελείται! Για όλα θα δώσουμε λόγο στο Θεό. Δεν αρκεί να γράφουμε  υμνογραφίες κατόπιν εορτής για τους Αγίους της Εκκλησίας μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε και την ώρα του ζωντανού μαρτυρίου απλών ανθρώπων! Και ας μην γράφουμε γιαυτούς ακολουθίες.. Μια καλή κουβέντα είναι αρκετή! Το τέλος όλων εγγύς!
Υ. Γ. Ο Άγιος  Καθηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής Αγ. Διονυσίου του εν Όλυμπω π. Μάξιμος, που προεξήρχε του μεθεόρτου Εσπερινού στον Σπαρμό γνωρίζει περί “έργων και ημερών” του ετέρου καθηγουμένου Νικάνορος;Ή δεν τον αφορά; 
 
 
 
Σ.Μ.Τ.