You are currently viewing Το πρώτο ράπισμα του Πατριαρχείου στον Ελπιδοφόρο για τις αδολεσχίες του- Το ψέμα του  για την Μητρόπολη Νέας Ιερσέης που πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως!

Το πρώτο ράπισμα του Πατριαρχείου στον Ελπιδοφόρο για τις αδολεσχίες του- Το ψέμα του για την Μητρόπολη Νέας Ιερσέης που πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως!

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 
Η Επιτροπή  των Επαρχιών του Θρόνου που συνήλθε υπό την Προεδρία του Σεβ. Γέροντος Χαλκηδόνος και  ασχολήθηκε με το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έδωσε στον Ελπιδοφόρο να καταλάβει ότι δεν παίζει και δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες και τις υπερβολές. 
Η Επιτροπή με εντολή του ίδιου του Πατριάρχη κατήργησε την αναστολή της ισχύος του την οποία είχε  ζητήσει ο Ελπιδοφόρος μόλις ανέλαβε.  Τώρα θα επανέλθει και πάλι   το Καταστατικό που ίσχυε μέχρι τώρα,  αλλά ζήτησε από τον Ελπιδοφόρο να το ζητήσει ο ίδιος και η Επαρχιακή Σύνοδος γραπτώς. 
Είναι το πρώτο ηχηρό ράπισμα που δέχεται ο φιλόδοξος και παρορμητικός Ελπιδοφόρος
 αφ´ής ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης επαρχίας του Πατριαρχείου. 
Θέλησε να καταργήσει τους Μητροπολίτες και να τους υποκαταστήσει σε φερέφωνα του,χωρίς γνώμη και άποψη αλλά προσέκρουσε σε ένα ισχυρό τείχος που του έδειξε τα όρια του και ότι ο Πατριάρχης είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αφού είναι ο Πατέρας και Δεσπότης όλων.
 Η αρχή για να αρχίσει να ξετυλίγεται ο μύτος έγινε από τον νέο μεν αλλά όπως αποδείχθηκε ατρόμητο Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ ο οποίος με μια συνέντευξη ποταμό στην μεγάλη ομογενειακή εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» και στον Θεόδωρο Καλμούκο  άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και είπε αλήθειες άγνωστες ακόμη και στον ίδιο του Πατριάρχη.
Δεν είναι τυχαίο που η εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» και ο Αθρογράφος Θεόδ.Καλμούκος κυριάρχησαν στην επιτροπή αφού πολλά από τα γεγονότα έχουν δημοσιοποιηθεί χάρη στον «Ε.Κ.» και την πληροφόρηση που διαθέτει. 
Η αποστολή  του Σεβ. Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ως εκπροσώπου του Πατριάρχου στην επικείμενη Κληρικολαική Συνέλευση είναι το δεύτερο μήνυμα του Πατριάρχη προς τον βιαστικό Ελπιδοφόρο. Θα δούμε το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Εμμανουήλ και θα καταλάβουμε περισσότερα από αυτά που θα ακούσουμε. 
Ωστόσο ο Ελπιδοφόρος στην Επιτροπή των Επαρχιών του Θρόνου έκανε ένα ατόπημα που πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε  δεδομένου ότι εμείς την περίοδο εκείνη  στην οποία αναφέρθηκε ο Ελπιδοφόρος ήμασταν εκεί και μάλιστα πολύ κοντά στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο. 
 Ο Ελπιδοφόρος για να αιτιολογήσει το ατόπημα του με την έκπτωση του  Ευαγγέλου είπε ότι την Μητρόπολη Νέας Ιερσέηςτην είχε δημιουργήσει ο Ιάκωβος προσωποπαγώς για να τακτοποιήσει τον Μητροπολίτη Σίλα, αποκόπτοντας ένα κομμάτι από την περιφέρεια της Νέας Υόρκης και ότι δεν μπορούσε να είναι ο Ευάγγελος από τη μια άκρη του ποταμού και από την άλλη να είναι ο ίδιος.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα και μεγαλύτερο ψέμα από αυτό! Δηλαδή ήξερε ο Ελπιδοφόρος το τι έκανε ο Ιάκωβος και δεν το ήξεραν όλοι οι άλλοι; Ούτε καν ο Πατριάρχης; Όταν έφυγε από τη ζωή ο Σίλας γιατί  το Πατριαρχείο δεν κατήργησε την Μητρόπολη Νέας Ιερσέης αφού ήταν προσωποπαγής αλλά εξέλεξε με πρόταση του Πατριάρχη  τον φίλο και συμφοιτητή του Γεώργιο ( και μάλιστα εξ εγγάμων)επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος  και αφού εκοιμήθη ο Γεώργιος από εγκεφαλικό,εξελέγη ο Ευάγγελος (επί Αρχιεπισκόπου Δημητρίου) και μάλιστα ζώντος  του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου ο οποίος ήταν στην χειροτονία του Ευαγγέλου γιατί τον αγαπούσε αφού τον ήξερε από παιδάκι και ήθελε την προαγωγή του; Και δεν έχει εκτιμήσει τόσο καιρό την σιωπή του Ευαγγέλου που αντιμετωπίζει αυτό το δράμα που ζει κλεισμένος στον εαυτό του και εν σιωπή για να μην βλάψει την Εκκλησία. Γιατί όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί αν βγει και μιλήσει ο Ευάγγελος! Θα πέσουν κεφάλια! 
Ωστόσο για την ιστορία να πούμε γιατί  το Πατριαρχείο δεν κατήργησε την προσωποπαγή Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και επέβαλε την κανονική τάξη  επαναφέροντας   την Αρχιεπισκοπή στα όρια που είχε οραματιστεί ο …Ελπιδοφόρος για τον εαυτό του, μετατρέποντας δηλαδή  την Αρχιεπισκοπή σε ένα υδροκέφαλο και γιαυτό αποίμαντο σχήμα;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά και μάλιστα να λέγονται μέσα σε  Επιτροπές του Θρόνου; Και θα μείνουν  αναπάντητα; 
Δεν θα έπρεπε πρώτα το Φανάρι δια της Επιτροπής των Επαρχιών και μετά οι Αρχιερείς της Αμερικής να βγούν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να περισώσουν την μνήμη του Ιακώβου και του Σίλα που ο υπερφίαλος Ελπιδοφόρος αμαύρωσε με τα ψέματα που αράδιασε για να αιτιολογήσει την καρατόμηση του συνεπισκόπου του Ευαγγέλου  που ήταν ο πρώτος που από την αρχή κατάλαβε τις βλέψεις του και στάθηκε ανάχωμα σε αυτές; Αυτό πληρώνει σήμερα ο Ευάγγελος. Και για να κόψει κάθε απόπειρα αποκατάστασης του και επαναφοράς στην Μητρόπολη για την οποία εκλέχτηκε και εργάστηκε με αυταπάρνηση μας λέει αυτά τα ψέματα περί προσωποπαγούς. Αυτός και μόνο επειδή λέγεται Αμερικής ήθελε  να καταργήσει  τις υπόλοιπες Μητροπόλεις και να υποβαθμίσει τους Μητροπολίτες αλλά δεν του βγήκε το σχέδιο! Και μόνο γιαυτή την απρέπεια θα έπρεπε  ο Πατριάρχης  να τον προειδοποιήσει ώστε  να σταματήσει να λακτίζει προς κέντρα γιατί το τέλος εγγύς!