You are currently viewing “…Μεταπασχαλινές  κροτίδες και μηνύματα προς πάσα…κατεύθυνση…!!!”

“…Μεταπασχαλινές κροτίδες και μηνύματα προς πάσα…κατεύθυνση…!!!”

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού  των πολιτών στα σπίτια τους, λόγω του COVID-19, ο Ορθόδοξος πιστός Ελληνικός λαός αλλά και οι όπου γης Έλληνες, έδειξαν για μια ακόμη φορά την πίστη τους αλλά και την διαχρονική τους προσήλωση στα ήθη,τα έθιμα, αλλά και τις παραδόσεις των.

Κόντρα σε κάποιους γραφικούς τύπους που μονίμως -λες και το έχουν πάρει εργολαβικά- με την πρώτη ευκαιρία διαμαρτύρονται για θέματα πίστεως και ορθόδοξης  παρουσίας, ειδικά στην εορτή των εορτών, δεν περίμεναν αυτή την λαοθάλασσα των Ελλήνων που κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς μας, καθώς, όλην την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και όσο φθάναμε προς το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου μας, αυτή η φυσική παρουσία γινόταν ένα ανθρώπινο ποτάμι, στο οποίο ξεχώριζαν οι παρουσίες των νέων ανθρώπων.Και τα μηνύματα εστάλησαν προς όλες τις κατευθύνσεις: εκκλησιαστική, πολιτειακή, πολιτική, ακαδημαϊκή ηγεσία, αλλά  και σε όσες και όσους “κατευθύνουν” την κοινή γνώμη, όπως η λεγόμενη  πνευματική νομεκλατούρα της χώρας, αλλά και τα πάσης φύσεως και παντός  είδους δημοσιογραφικά, τηλεοπτικά (συστημικά), Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που μόλις είδαν την λαοθάλασσα που κατέκλυσε τις εκκλησιές μας σπο άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ιδιαίτερα δε από νεώτερες ηλικιακές ομάδες- γεγονός  που μας ξάφνιασε ευχάριστα- “ανάγκασε” τα  Μedia λόγω πείρας και αντανακλαστικών να γυρίσουν πρύμναν και να έχουμε για πρώτη φορά  απ´ευθείας τηλεοπτικές αναμεταδόσεις από πολλούς σταθμούς -εκτός της ΕΡΤ, που παραδοσιακά καλύπτει τέτοιου είδους γεγονότα- από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και από Μεγάλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Αυτό θα πρέπει να θορύβησε  αυτούς που επηρεάζουν τους Πολιτικούς Αρχηγούς και ιδιαίτερα τους  εμμονικούς συνεργάτες  του κ. Πρωθυπουργού, που  δημιουργούν προβλήματα και βάζουν συνεχώς εμπόδια στον Αρχιεπίσκοπο και στην Εκκλησία της Ελλάδος. Για παράδειγμα η ατυχής σκέψη να θελήσουν  να υποβαθμίσουν την έλευση του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και κατ’ επέκταση σε όλη την Πατρίδα μας γύρισε μπούμεραγκ στους εμπνευστές της υποβάθμισης διότι είδαν με τα μάτια τους το ενδιαφέρον του κόσμου να παραλάβουν το Άγιο Φως και να το μεταφέρουν παντού σε όλη την Ελλάδα! Καλό θα ήταν αυτοί που παρασύρουν τον κ. Πρωθυπουργό ώστε να επιτρέπει να φεύγουν από το γραφείο του οι εντολές για υποβάθμιση τόσων σπουδαίων γεγονότων, να διαβάσουν και να αναλύσουν προσεκτικά τα αποτελέσματα των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών, που μπορεί να χαρήκαμε για την επανεκλογή ενός αποδεδειγμένα φίλου της Ελλάδος, Εμμανουήλ Μακρόν, αλλά το γεγονός ότι  καταψηφίστηκε από τις ηλικίες των 50 ετών και κάτω, οι οποίες προσηλώθηκαν στην κ. Λεπέν στέλνει πολλά μηνύματα. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και η Ν.Δ., να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Όσο δε για την κρατούσα Εκκλησία, χτυπάει και για εκείνη η καμπάνα της αφύπνισης, γιατί ο λαός την θέλει να είναι μια Εκκλησία παρούσα και να μιλάει για όλα και να μην φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομα τους ώστε εν τελεί να την θεωρούν…  καρπαζοεισπράκτορα.

Οι πιστοί Έλληνες θέλουν την Εκκλησία τους  παρούσα στην ζωή τους, στην καθημερινότητά του, αλλά και τους ηγέτες της μπροστάρηδες στον αγώνα του, για την διαφύλαξη των ιερών και των οσίων του, της πίστης, της ταυτοπροσωπίας του και της διατήρησης της ελληνορθοδόξου ταυτότητός του.

Θα πρέπει άμεσα ο Μακαριώτατος να τελειώσει το θέμα με τις Μητροπόλεις στις οποίες οι Μητροπολίτες τους είναι ανήμποροι, αλλά και με εκείνους που  είναι  άγνωστοι όχι μόνο πανελληνίως αλλά και στο ποίμνιο τους, αφού το  έχουν ξεχάσει και αδιαφορούν γιαυτό από την ημέρα που ενθρονίστηκαν…!!!Δεν αρκούν οι χοροστασίες και οι λειτουργίες και τα κουραστικά κηρύγματα. Εκκλησία χωρίς ενοριακό έργο είναι ανύπαρκτη και το χειρότερο παρακμιακή.

Ο Εξάψαλμος ήταν το μοναδικό εκκλησιαστικό site που την περίοδο της  έξαρσης  COVID-19, τα έλεγε όλα αυτά και τα επεσήμανε και δεχθήκαμε βολές από εχθρούς και φίλους και λοιδωρηθήκαμε ως γραφικοί και ακραίοι, με όλες τις συνέπειες που είχε αυτό…!!!

Αλλά η δικαίωση ήλθε έστω και αργά!

Το ανθρώπινο ποτάμι που  κατέκλυσε τους Ιερούς μας Ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, αν δεν το αξιολογήσουμε  σωστά πολύ εύκολα… μπορεί να γίνει τσουνάμι, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Εκκλησία…

 

Αγκαλιάστε τον λαό μας, σταθήτε δίπλα του και αγωνιάτε για την σωτηρία του. Μπορούμε αν το θελήσουμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, αλλά και στους νεώτερους, στους οποίους θα παραδώσουμε την σκυτάλη και μαζί μ’ αυτήν την βαριά και ακριβή μας κληρονομιά, που λέγεται Ρωμιοσύνη.

Εμείς το είπαμε και αμαρτία Ουκρανίας έχουμε…!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ…!!!