You are currently viewing Μυστηριώδης κατάθεση 650.000 ευρώ σε μοναχό Αγίου Όρους! Και είναι η μόνη κατάθεση;

Μυστηριώδης κατάθεση 650.000 ευρώ σε μοναχό Αγίου Όρους! Και είναι η μόνη κατάθεση;

Το Άγιο Όρος, το πολιτικό πρόσωπο χώρας της πρώην Σ. Ένωσης, η ανάληψη όλου του ποσού σε μετρητά, η εμπλοκή αρχών και υπηρεσιών και οι εξηγήσεις…Υπάρχουν και άλλες ίδιες καταθέσεις σε μικρότερα ποσά;

Όπως αντιλαμβάνεστε, στις μέρες που ζούμε, εν μέσω σύρραξης Ρωσίας – Ουκρανίας, όλες οι ύποπτες και ανεξήγητες – μη δικαιολογημένες τραπεζικές συναλλαγές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Ανατολικού μπλοκ και κατευθύνονται σε γεωγραφικές περιοχές ή και πρόσωπα που πιθανόν σχετίζονται με το ευρύτερο ρωσικό στοιχείο, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών!

Και υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές πως για τους γνωστούς ιστορικούς και «προσωπικούς» λόγους, το Άγιον Όρος, οι ηγούμενοι των Μονών και οι πρωτοκλασσάτοι «τεχνοκράτες» μοναχοί, που διαχειρίζονται τα οικονομικά, τελούν υπό την διακριτική ματιά των καθ’ ύλην αρμοδίων…

Υπό αυτό το πρίσμα, οι υπηρεσίες «έπιασαν» προσφάτως μια ύποπτη συναλλαγή και ενημέρωσαν σχετικά τις Αρχές για την διενέργεια ελέγχων!

Μια κατάθεση 650.000 ευρώ, από εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο χώρας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην περιοχή του Καυκάσου, η οποία γειτνιάζει με τη Ρωσία, στον τραπεζικό λογαριασμό μοναχού του Αγίου Όρους, χτύπησε «κόκκινο» στην τράπεζα και έγινε αντιληπτή από τις υπηρεσίες.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον γεγονός είναι, ότι ο εν λόγω τεχνοκράτης – μοναχός, Mεγίστης σπουδαιότητας Ιεράς Μονής και μάλιστα εμβληματικής για την Μοναστική πολιτεία του Αθωνα, φέρεται να έκανε ανάληψη και να σήκωσε σε μετρητά όλο το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ που είχε κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Όπως είναι προφανές ΤτΕ, Αρχή για το Ξέπλυμα αλλά και υπηρεσίες του Κράτους ζήτησαν άμεσες διευκρινήσεις – εξηγήσεις ως προς την προέλευση των χρημάτων, τον λόγο του εμβάσματος καθώς και γιατί σηκώθηκαν σε μετρητά όλα τα λεφτά και μεταφέρθηκαν στο Άγιο Όρος όπου ούτε καταστήματα ως γνωστόν υπάρχουν, ούτε ουδεμία επιχειρηματική – εμπορική δράση!

Σε απλά λόγια δεν χρειάζονται με βάση την κοινή λογική τόσα χρήματα σε μετρητά σε ένα Μοναστήρι!Και οι πληροφορίες που έχουμε από τον έλεγχο που έγινε προέκυψαν κι άλλες καταθέσεις με μικρότερα ποσά και σε άλλες μονές με καταθέτες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Επί του προκειμένου, βάσει των εξηγήσεων που δόθηκαν σχετικά, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το πολιτικό πρόσωπο που έκανε την κατάθεση των 650.000 είναι αδερφός του μοναχού – τεχνοκράτη – διαχειριστή!

Και η αποστολή των χρημάτων αυτών αποσκοπεί σε έργα συντήρησης και ανακαίνισης της Ιεράς Μονής.

Γι αυτό άλλωστε σύμφωνα με τις εξηγήσεις, απαιτήθηκε η ανάληψη όλου του ποσού σε μετρητά. Για να πληρωθούν εργολάβοι, μάστορες, μαραγκοί, υδραυλικοί και άλλοι πολλοί…δηλαδή να πληρωθούν με μαύρο χρήμα! 

Οι πληροφοριοδότες της στήλης μου λένε ότι οι εξηγήσεις έγιναν επισήμως αποδεκτές , με τις υπηρεσίες ωστόσο να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους…και να ερευνούν την υπόθεση σε βάθος! Φωτιά και λαύρα στο Άγιο Όρος.. και ο νοών νοείτω!

ΠΗΓΗ:Εφημερίδα AXIANEWS