You are currently viewing Παναγιώτατε  γιατί δεν συγκαλείτε Πενταρχία για να τιμωρήσετε Κύριλλο και Πούτιν;

Παναγιώτατε γιατί δεν συγκαλείτε Πενταρχία για να τιμωρήσετε Κύριλλο και Πούτιν;

✔️Έτσι μόνον  θα καταλάβουν  ποιος ηγείται της Ορθοδοξίας!
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Ήθελα να ήξερα γιατί οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δείχνουν τέτοια ανοχή στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο; Δεν ξέρουν ότι είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του πολέμου;
Όλοι ξέρουμε  πότε άρχισαν  τα προβλήματα με την Ουκρανία! Από τότε που ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποφάσισε να δώσει το Αυτοκέφαλο στην εκεί Εκκλησία και να εκλέξει τον Επιφάνιο σε Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας!
Ο Κύριλλος όχι μόνο  δεν το χώνεψε αλλά ξεκίνησε έναν άγριο πόλεμο- κάθε άλλο παρά χριστιανικό- κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Αποφάσισε να χωρίσει την ορθοδοξία στα δύο και ξαμόλησε τον κολλητό του Ιλαρίωνα να γυρίζει τις Εκκλησίες απειλώντας και εκβιάζοντας. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «κρίμασιν οις οίδε Κύριος» ενέδωσε σε αυτές τις απειλές και έχει γίνει   ακόλουθος και βαστάζους του Κυρίλλου! Αυτά συμβαίνουν όταν ο ήχος από τα ρούβλια υπερέχει των ήχων της καμπάνας.
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας υπό την σοφή καθοδήγηση του Πατριάρχη Θεοδώρου, που αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία, δέχεται  έναν άλλου είδους πόλεμο από τη Μόσχα η οποία προσπαθεί με το χρήμα που διαθέτει να διχάσει το Πατριαρχείο και να βάλει πόδι σε κανονικά εδάφη του εξαγοράζοντας ιερείς στη μαύρη Ήπειρο!
Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγοντας ευθέως ότι θα δημιουργήσει εκεί εξαρχία. Δηλαδή εν έτει 2022 ο Κύριλλος καταλύει κάθε έννοια δικαίου και ποδοπατεί ιερούς κανόνες και αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων μόνο και μόνο για να κάνει το δικό του. Ποιο εγωιστής δε γίνεται! Ποτέ άλλοτε η Ορθοδοξία δεν είχε στα σπλάχνα της έναν τόσο άκαρδο, εγωιστή και ιμπεριαλιστή Πατριάρχη.
Και σήμερα,τι κάνει ο Μόσχας;
Σήμερα ευλογεί έναν άδικο και παρανοϊκό πόλεμο!  Είναι δυνατόν η Εκκλησία να ευλογεί εισβολή απέναντι σε άμαχο πληθυσμό και να μην τον καταδικάζει;
Μα αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν είναι κατά παραγγελία Κυρίλλου! Ας τον χαίρονται οι άλλοι Προκαθήμενοι!
Ο Αντιοχείας Ιωάννης με τον πόλεμο στην πόρτα του τόσα χρόνια, τι έχει να πει για το Κύριλλο σήμερα; Συναινεί στις πράξεις της Μόσχας κατά της Ουκρανίας; Και ας μη βιαστεί να βγάλει συμπέρασμα γιατί θα γυρίσει μπούμεραγκ σ´αυτόν.
Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος γνωστός  για τα φιλορωσικά του αισθήματα και τις ανθελληνικές θέσεις του, τι έχει να πει για τον πόλεμο αυτό; Δεν τον ακούσαμε να λέει κάτι!Του θυμίζει κάτι από τις ανάλογες επιθέσεις των Αμερικανών στην πατρίδα του;Και τι νομίζει τώρα δηλαδή… ότι παίρνει το αίμα του πίσω ο Πούτιν στην Ουκρανία; Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα ούτε θεραπεύονται οι πληγές που άνοιξαν άλλοι. Τα δεινά ενός πολέμου δεν γιατρεύονται δημιουργώντας νέα δεινά!
Αλλά και οι άλλοι Προκαθήμενοι γιατί δεν κάνουν κάτι;Γιατί δεν αναλαμβάνουν μια πρωτοβουλία που θα εκθέσει το δίδυμο της καταστροφής Πούτιν και Κύριλλο στα μάτια της κοινής γνώμης;
Γιατί Παναγιώτατε  δεν προβαίνετε στην καθαίρεση του Μόσχας; Να συγκληθεί άμεσα η Πενταρχία, να καθαιρεθεί ο Κύριλλος  και να αφορίσετε  τον αιμοσταγή  Πούτιν ο οποίος εν έτει 2022 συμπεριφέρεται με σταλινικές
μεθόδους !Δεν ξεχνά το πέρασμα του από την KGB, τότε που σφυρηλατούσε το μέλλον του και σχεδίαζε  με τον νεαρό τότε  Αρχιμανδρίτη Κύριλλο, επιστήθιο φίλο του,την επόμενη ημέρα στην Ρωσία.  
Τον άφησε η Αμερική και η Ευρώπη να αλωνίζει και να κάνει ότι θέλει, μην τον αφήσετε και εσείς! Όπως είδαμε όλοι τα αντίποινα που αποφάσισαν είναι για να τρομάζουν…χαζούς και μόνον χαζός δεν είναι ο Πούτιν!Γιαυτό κάνετε κάτι εσείς!
Έτσι μόνον  θα καταλάβουν Παναγιώτατε ποιος ηγείται της Ορθοδοξίας! Φτάνει πια η ανοχή στον καταραμένο εθνοφυλετισμό των Ρώσων. 
Η στάση αυτή του Κυρίλλου αποτελεί συμμετοχή σε έγκλημα, βάφει τα χέρια του με αίμα και άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργεί!!Και εσείς όλοι τον ανέχεστε! Μπράβο! Πριν μας διαλύσει αυτός ήλθε η ώρα να τον εξοστρακίσετε!
Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει από την κατρακύλα που πήρε.
Για την ιστορία θα θυμίσουμε κάτι που προσωπικά όταν το θυμάμαι με πονά και με θυμώνει πολύ. Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο νόμισε- εξαιτίας των τότε καλοθελητών για τους οποίους σήμερα δεν μιλά στις προσβολές που δέχεται εκ μέρους των-   ότι θίγονται τα συμφέροντά του στην Ελλάδα, είχε φθάσει στο σημείο να διακόψει την κοινωνία με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, επειδή ο τελευταίος θέλησε να προτάξει τα στήθη του για την Αυτοκεφαλία της Ελλαδικής Εκκλησίας.Και μάλιστα το τελετουργικό της καταδίκης θύμιζε Ιερά….Εξέταση! Ωμοφόριο, πετραχήλι,λιβάνι στο θυμιατό  εντός του Πατριαρχικού Ναού του Φαναρίου λες και υπέγραφαν την αποπομπή του Αρείου από την Εκκλησία μας  και φυσικά όλα αυτά  σε on-line αναμετάδοση!Γιατί δεν κάνουν κάτι ανάλογο σήμερα για τον Κύριλλο, που έχει παραβιάσει κάθε ιερό και όσιο; Τον φοβούνται; 
Πλησιάζοντας στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ευχόμαστε καλή μετάνοια στην ηγεσία της Εκκλησίας της Ρωσίας, λήξη των εχθροπραξιών και να έρθει στην περιοχή και σ’ όλο τον κόσμο η περιπόθητη  ειρήνη!Γένοιτο!