You are currently viewing Το χειμερινό πρόγραμμα στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Βοστώνης
Τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο πλαισιώνουν παιδιά αμφοτέρων των φύλων της χειμερινής κατασκηνωτικής περιόδου στο χιονισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Το χειμερινό πρόγραμμα στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με επιτυχία διεξήχθη το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Βοστώνης, στο Κατασκηνωτικό της Κέντρο, στο Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ, κατά το τριήμερο της Ημέρας του Προέδρου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από εκατό παιδιά από πολλές κοινότητες της Νέας Αγγλίας τα οποία έλαβαν μέρος σε λατρευτικές συνάξεις, σε συζητήσεις, σε φιλικές συναθροίσεις και ψυχαγωγία.

Στη διάρκεια του τριημέρου οι κατασκηνωτές επικεντρώθηκαν στην ερμηνεία της παραβολής του Ασώτου υιού ειλημμένη από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του Ασώτου. Επίσης  έγιναν συζητήσεις γύρω από την προετοιμασία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα.

Ομάδα κοριτσιών απολαμβάνουν τη χιονόπτωση στο Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ανάμεσα στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες ήταν το παίξιμο με σκουπόξυλα πάνω στον πάγο, ψάρεμα στην παγωμένη λίμνη, χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και νυχτερινό προσάναμμα φωτιάς.

Φέτος οργανώθηκαν δύο εκδρομές: Μία ομάδα πήγε στο Pats Peak για χιονοδρομίες, ενώ η άλλη ομάδα πήγε στο εργοστάσιο συλλογής σιροπιού και σε φάρμα αγελάδων.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, είπε, «το φετινό χειμερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Μητρόπολης ήταν μία ακόμα ευλογία για μένα καθώς καμάρωσα πάνω από εκατό παιδιά και συμβούλους  από ολόκληρη τη Νέα Αγγλία που ήλθαν να χαρούν την φιλική συνάθροιση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας του Προέδρου».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε ακόμα πως «είμαι βαθύτατα ευγνώμων στους ενορίτες ανά την επικράτεια της Νέας Αγγλίας των οποίων η οραματική πίστη έχει κάνει από τη διακονία, πραγματικότητα». Συμπλήρωσε πως «ήταν μία τέτοια ευλογία να συμμετάσχω στις Ιερές Ακολουθίες και να ακούω τα νέα μας παιδιά να ψάλλουν τόσο όμορφα τους ύμνους του Εσπερινού και της Λειτουργίας σε αμφότερες τις γλώσσες».

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος χοροστατεί στον Εσπερινό στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ ψάλλουν παιδιά σε αμφότερες τις γλώσσες.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗ

Ο Μητροπολίτης είπε ακόμα πως «επιπροσθέτως με τις συνάξεις για την Ορθόδοξη ζωή και τις εκδηλώσεις, τα παιδιά συμμετείχαν και σε δύο χειμερινές εκδηλώσεις εκτός του Κατασκηνωτικού Κέντρου. Οι φιλίες που σύναψαν αυτά τα νέα παιδιά θα διαρκέσουν για μια ολόκληρη ζωή. Με λαχτάρα προσδοκώ να δω και πάλι τα παιδιά στις θερινές κατασκηνώσεις τον Ιούλιο».Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές για τις θερινές κατασκηνώσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Φεβρουαρίου στις 7 το εσπέρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: metropolisofboston camo.org

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο  της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περί την μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Concord. Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία και οικήματα για τους κατασκηνωτές.

Τα παιδιά της χειμερινής κατασκήνωσης συμμετέχουν με πίστη και ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Κατασκηνωτικού Κέντρου.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής  και ψυχαγωγίας.

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε οραματιστεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από τριάντα χρόνια ώστε να μπορεί η νεολαία να έχει το δικό της κατασκηνωτικό χώρο καθότι μέχρι τότε η Μητρόπολη ενοικίαζε διάφορους χώρους. Έκτοτε κατά τα παρελθόντα τριάντα έτη από την ίδρυση του έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παιδιά αμφοτέρων των φύλων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην Ορθόδοξη Πίστη και Ελληνική τους Πολιτιστική Κληρονομιά.

Υπογραμμίζεται πως τα παιδιά καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό για την διαμονή της στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ η Μητρόπολη Βοστώνης παρέχει υποτροφίες σε παιδιά οικογενειών οι οποίες δυσκολεύονται οικονομικώς.