You are currently viewing Το τριπλό σετ  του Σεβ. Προικοννήσων κ.Ιωσήφ και το μίζερο και κακό μάτι μας…

Το τριπλό σετ του Σεβ. Προικοννήσων κ.Ιωσήφ και το μίζερο και κακό μάτι μας…

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Σχολιαστής ιστοσελίδας ασχολήθηκε με  το γεγονός ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσων κ. Ιωσήφ, λειτουργών και χοροστατών σε Αρχιερατικό συλλείτουργο με τον Σεβ. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο,κατά τις ακολουθίες των Θεοφανείων (Όρθρο, Θ. Λειτουργία και  Μέγα Αγιασμό) έφερε τρία εγκόλπια.
Το μεμπτό κατά τόν σχολιαστή ήταν τα τρία εγκόλπια!!Δεν βρήκε τίποτα να πει για το καταπληκτικό κήρυγμα του λόγιου Ιεράρχη ούτε για το πνευματικό του επίπεδο και τις γνώσεις του. Το τριπλό σετ του κάθησε στο στομάχι και το θεώρησε μεμπτό!
Τόσο μεμπτό που μπήκε στον κόπο χρονιάρες μέρες, με πλήθος σοβαρών προβλημάτων, με κρίση αξιών, θεσμών κ.ο.κ., να τον απασχολεί ο αριθμός των εγκολπίων που φορούσε ένας εμπερίστατος Μητροπολίτης που δεν έχει δική του βάση και Αγία Τράπεζα, αλλά φιλοξενείται από καλόκαρδους και ακομπλεξάριστους επαρχιούχους  συνεπισκόπους του, οι οποίοι τον προσκαλούν για να καταλάβει κι αυτός το νόημα των ημερών και να χαρεί την Αρχιερωσύνη του !!!  Αλλά βλέπεται ο Ιωσήφ έχει ενοχλήσει κάτι κοπέλια που το παίζουν αυθεντίες στην μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και ξοδεύουν αμύθητα ποσά για την προσωπική τους καλοπέραση αλλά αυτά δεν τα βλέπουν για  να τα σχολιάσουν  μήπως και ξυπνήσει και ο Πατριάρχης που τους αφήνει να φέρονται ασύδοτα και προκλητικά. Είπαμε ο Θεός όλα τα επιτρέπει προς μετάνοια εις ένα έκαστον.
Και βέβαια, αν μας τεκμηρίωνε ο σχολιαστής με σωστό τρόπο την επίθεση του προς τον Σεβ . Προικοννησων, ίσως λέγαμε, ο άνθρωπος είναι λάτρης της εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας και θέλει όλα να γίνονται «ευσχημόνως και κατά τάξιν».
Όμως το απόσπασμα που δημοσιεύει και το οποίο αναφέρεται σε συλλείτουργα Προκαθημένων, ναι μεν λέει ότι τα τρία εγκόλπια φέρει «πας προκαθήμενος», ουδόλως όμως αναφέρει ότι απαγορεύεται να τα φοράει και κάποιος άλλος Ιεράρχης όταν λειτουργεί ή συλλειτουργεί. Θα μπορούσε να έλεγε ότι αφού δεν φορούσε τριπλό σετ ο οικείος και φιλοξενών Ιεράρχης,ποιος ο λόγος να φορέσει ο φιλοξενούμενος;
 Ας έλεγε ότι «δεν είθισται»να τα φορούν , όχι να του πάρουμε και το κεφάλι! Ντροπή πια! Έχουμε γίνει κήνσορες και κριτές των πάντων κσι μάλιστα για θέματα ανάξια λόγου και σχολιασμού!
Αν ενόχλησε ο Άγιος Προικοννήσων με τα δύο εγκόλπια και τον Σταυρό, θα μπορούσαν να τον ρωτήσουν γιατί έβαλε τριπλό; Υπήρχε λόγος; Μήπως του το χάρισε ο συλλειτουργός του Σεβ. Ιεραπύτνης ως δώρο; Μήπως  υπήρχε κάτι ιδιαίτερο και επετειακό γεγονός που εόρταζε, το οποίο δεν συμπεραίνεται από την φωτογραφία;
Και μετά ας έχυναν χολή και ξίδι! Επιτέλους γιατί δίνουμε με τα ίδια μας τα χέρια τροφή στους άπιστους και στους εχθρούς της Εκκλησίας;
Γιατί βγάζουμε τα μάτια μας;
 Τί ζήλεψε ο κύριος αυτός; Τα αφαίρεσε τάχα ο Αγιος Προικοννήσων από αυτόν ή μήπως του τα δάνεισε;
Αναρωτήθηκαν όλοι αυτοί που κρίνουν τόσο επίπεδα και επιφανειακά πως τα περνά ένας Ιεράρχης χωρίς έδρα; Πως καταφέρνει και επιβιώνει; Πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του; Και δεν   έχει υποτακτικούς για να του τα λύσουν αλλά τα λύνει  όλα μόνος του…
Αυτά και άλλα πολλά να σκεφτούν πρώτα  και μετά  ας κάνουν τις απαράδεκτες και πολύ μίζερες κριτικές για  θέματα, που δεν είναι ωραίο να ασχολείται κανείς  και να τα διαπομπεύει! Και ασφαλώς  όχι στις μέρες που ζούμε!