You are currently viewing «Βράζει»  από κορονοϊο το Άγιον Ορος

«Βράζει» από κορονοϊο το Άγιον Ορος

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Η κατάσταση στο Άγιο Όρος είναι πολύ δύσκολη. Ο κορονοϊος έχει πλήξει και.. πνίξει τις ιερές Μονές!  Οι πληροφορίες που έρχονται απο την πολιτεία του Άθω είναι πολύ δυσάρεστες  και απογοητευτικές  δεδομένου ότι πολλές από τις Μονές έχουν μοναχούς  ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι όμως ήταν και παραμένουν ανεμβολίαστοι!

 

Και αυτή η πληγή έχει επεκταθεί σε πολλές Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους. Είναι οι λεγόμενοι ζηλωτές αυτοί που παρασύρουν και τον έξω κόσμο και έχει δημιουργηθεί το κίνημα ανεμβολιασμού που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.
Μετά την κοίμηση του Γέροντος Τιμοθέου Γρηγοριάτη και τόσων άλλων Γερόντων και απλών μοναχών και μάλιστα νεωτέρων που προηγήθηκαν άρχισαν να ανοίγουν  τα στόματα και  να μιλούν οι άνθρωποι και να λένε τα συμβαίνοντα στην Αθωνική πολιτεία.  
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες αυτές η Μονή Φιλοθέου έχει 40 Μοναχούς ασθενείς με κορονοϊό και μάλιστα και ο ιδιος ο ηγούμενος της π. Νικόδημος. Έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και είναι κλεισμένοι στα κελιά τους. Δέχονται μόνο την υπάρχουσα στο Όρος ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θέλουν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης .
Το ίδιο και η Μονή Γρηγορίου η οποία έχασε πρόσφατα τον γνωστό Γέροντα Τιμόθεο. Το ίδιο και οι Μοναχοί που εγκαταβιούν στο Μπουραζέρι και κρατούν τη σημαία του ανεμβολιασμού.
Όπως μαθαίνουμε από το «Περιβόλι της Παναγιάς» μόνο οι λαϊκοί που εργάζονται εκεί έχουν εμβολιαστεί περίπου στο σύνολο τους, ενώ μόνο το 30% των μοναχών έχει ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις του εμβολιασμού τους. Για την τρίτη δόση οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. 
Εδώ και λίγες μέρες τα κρούσματα δείχνουν να αυξάνουν. Υπάρχουν Μονές που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου οι Μοναχοί τους. Από τον Ιούνιο που άνοιξαν  οι  πόρτες του Όρους για το κοινό, μετά την καραντίνα, δεν έχουν  κλείσει καθόλου και αυτό έχει επιβαρύνει την κατάσταση.
Η είσοδος των πιστών μέχρι και σήμερα γίνεται με τεστ στην Ουρανούπολη. Γίνονται rapid test και ανάλογα με το αποτέλεσμα επιτρέπεται η είσοδος ή όχι. Δεν ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχουν τέτοια οδηγία μόνο αρνητικό rapid test.Και ίσως πρέπει να καθιερωθεί και στην περίπτωση αυτή έλεγχος για εμβολιασμό ώστε αυτοί που εισέρχονται να ελέγχονται και για εμβολιασμό. Και οι ανεμβολίαστοι να απαγορεύεται να μπουν στο Όρος. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους πάντως στο Άγιο Όρος εστιάζεται στα κελιά και τις σκήτες γιατί δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν οι μοναχοί που εγκαταβιούν εκεί.
Στα μοναστήρια είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί μόλις εντοπιστεί το κρούσμα απομονώνεται. Στα κελιά κανένας δεν ξέρει, γιατί ο μοναχός μπορεί να έχει κολλήσει κορονοιό  να μην το πει και να μαθευτεί όταν χειροτερέψει η κατάσταση του. Δυστυχώς όμως τότε έχουν νοσήσει κι όσοι βρίσκονται κοντά του.
Σημαιοφόρος του αντι-εμβολιασμού είναι ο γνωστός π. Ευθύμιος, ο οποίος έχει πάρει τη ζωή πολλών ανθρώπων στο λαιμό του. Αισθάνεται καλά μετά από τέτοιες εξελίξεις; ; Τι θα απολογηθεί στο Θεό εν ημέρα κρίσεως; Θα του πει ότι έκανε ό,τι κατέβαινε στο άδειο από ιατρικές γνώσεις κεφάλι του και τους οδηγούσε στο θάνατο;
Τι θα απαντήσει αν ερωτηθεί για την επιρροή του στον αδικοχαμένο Σεβ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά; Τι θα απολογηθεί για τον πρόωρο θάνατο του  φαρμακοποιού του Αγρινίου, φίλου και  συστρατιώτη του;
Γιατί δεν αρκούνται οι Άγιοι Πατέρες  στα του οίκου τους;
Τι δουλειά είχε η Εκκλησία να αναμιχθεί με την ιατρική; Η θεολογία και ο μοναχισμός  με τους εμβολιασμούς;
Φτάνει πια! Ταλαιπωρούμε άδικα τον κόσμο. Και δημιουργούμε προβλήματα περιττά εκεί όπου δεν υπάρχουν.Η πολιτική ηγεσία του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα ο Διοικητής κ. Θανάσης Μαρτίνος συνεπικουρούμενος από τον υποδιοικητή του κ. Αρίστο Κασμίρογλου κάνουν ο,τι μπορούν για να αναχαιτίσουν το κακό και να περιορίσουν την διασπορά.
Στώμεν καλώς άγιοι πατέρες! Στώμεν καλώς και σοφρόνως!