You are currently viewing Τα θρασίμια της ΠΟΕΔΗΝ τα έβαλαν …με τον διασωληνωμένο δεσπότη – Τα νεότερα για την υγεία του!

Τα θρασίμια της ΠΟΕΔΗΝ τα έβαλαν …με τον διασωληνωμένο δεσπότη – Τα νεότερα για την υγεία του!

Σάλος ξέσπασε μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμάς ο οποίος μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από το νοσοκομείο του Αγρινίου. Η ΠΟΕΔΗΝ θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει ευθύνες για έλλειψη στις ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας που εδω και δυο χρόνια δεν έχει επιτελέσει το καθήκον της!

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “προτεραιότητα” γνωστοποιώντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοιό  εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.( Σ.Σ. Συγκρίνουν οι λαϊκιστές χωρίς λόγο τον 50χρονο ασθενή με τον Μητροπολίτη για να τον κάνουν αντιπαθή)

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας

Επιδείνωση έχει  παρουσιάσει  η κατάσταση της υγείας του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό.

Στις 3 τα ξημερώματα διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου στον «Ευαγγελισμό», όπου και διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης διαγνώστηκε θετικός στην covid-19 στις 18 Νοεμβρίου. Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, τα οποία συνέχεια επιδεινώθηκαν. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- είναι αρνητής του κορονοϊού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό. Οι γιατροί έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε για να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες.Έκτοτε δεν βγήκε κανένα επίσημο ανακοινωθέν είτε από τον νοσοκομείο είτε από την Μητρόπολη. Εμείς ωστόσο  μάθαμε ότι είναι πολύ σοβαρά και σύσσωμη  η επιστημονική ομάδα ιατρών υπό την διαπρεπή Καθηγήτρια Λοιμωξιολόγο κ. Κοτανίδου είναι στο πλευρό του.

Η κ. Κοτανίδου θα ανακηρυχθεί ως  η ιατρός – θεραπευτής των Ιεραρχών μας.  Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας -Αναστάσιο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ακολούθησε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ , ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος και τώρα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς. Ο Θεός να της δίνει κουράγιο και να κατευθύνει τις ιατρικές γνώσεις της σε σωτήριες και θεραπευτικές διεξόδους!