You are currently viewing Γιόρτασε 53 χρόνια ζωής και προσφοράς ο Σύλλογος Αμοργού και Νήσων στη Νέα Υόρκη

Γιόρτασε 53 χρόνια ζωής και προσφοράς ο Σύλλογος Αμοργού και Νήσων στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Οι δοξαριές του Γιάννη Θέμελη και του Νίκου Διάκου από την ορχήστρα “Anemos Music Project” έδωσαν το “πρόσταγμα” και ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρος Γ. Πατρίδης” του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Αμοργιανοί της Νέας Υόρκης και οι συμπατριώτες τους από τις Μικρές Κυκλάδες, τα νησάκια Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια, που μετά από ακριβώς δύο χρόνια βρέθηκαν και πάλι μαζί για να γιορτάσουν όχι μόνο τα 53 χρόνια του Συλλόγου τους αλλά και τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, μετά τους δύσκολους μήνες της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του “Amorgos Foundation”, Νικήτας Θεολογίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση μελών και φίλων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία και την υποστήριξή τους στο έργο του συλλόγου. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες προς τον μάγειρα, Μιχάλη Σιγάλα, ο οποίος ετοίμασε τα εδέσματα που γεύτηκαν οι καλεσμένοι, και τον γραμματέα Βαγγέλη Γαβαλά που σήκωσε το βάρος της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

“Σας ευχαριστούμε που ήρθατε. Είναι τιμή μας που είσαστε μαζί μας. Καλά να περάσετε”, είπε στους συνδαιτυμόνες ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Γαβαλάς.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή και ευχήθηκε πρόοδο και εξέλιξη στον Σύλλογο, συγχαίροντας τα μέλη του για την προσφορά τους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αμοργό.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, τόνισε πως “ο Σύλλογος Αμοργού είναι πάντα κοντά μας”, και συνεχάρη τους Αμοργιανούς γιατί “πάντοτε αγωνίζεστε για το σύλλογό σας και βλέπω πρόοδο”.

“Κάνετε σπουδαία δουλειά στο σύλλογό σας”, είπε στους Αμοργιανούς ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, διαβεβαιώνοντας ότι το Γενικό Προξενείο θα είναι πάντα δίπλα τους. “Πάντοτε πρέπει να θυμάστε ότι οι ρίζες είναι το μέρος στο οποίο γυρνάμε, κι αν δεν γυρνάει το σώμα μας, γυρνάει η ψυχή μας”, πρόσθεσε.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι αξιόλογοι μουσικοί του “Anemos Music Project” που με τα τραγούδια τους σήκωσαν όλους τους παρισταμένους στην πίστα. Μαζί με τον Γιάννη Θέμελη και τον Νίκο Διάκο ήταν ο Γιάννης Μαντάς και ο Βασίλης Βασιλειάδης.

Παρόντες -μεταξύ άλλων- ήταν επίσης ο πρόεδρος των Πατμίων, Βασίλης Κωνσταντάς, ο πρόεδρος των Τηλιακών, Ανδρέας Γκούστας, και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Κίτσιος.

Το “Amorgos Foundation” αγκαλιάζει περί τις 80 οικογένειες και διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο στην 26-03 23th Avenue, στην Αστόρια, όπου στεγάζονται τα γραφεία του και φιλοξενούνται αρκετές από τις εκδηλώσεις του.

Τον πρόεδρο Νικήτα Θεολογίτη πλαισιώνουν στο συμβούλιο ο αντιπρόεδρος Λευτέρης Κωβαίος, οι γραμματείς Βαγγέλης Γαβαλάς και Μιχάλης Γαβαλάς, η ταμίας Αννα Θεολογίτη, ο βοηθός ταμίας Νίκος Γαβαλάς, και οι σύμβουλοι Ελευθερία Γαβαλά, Νίκος Κωβαίος, Μαρίνος Πράσινος, Μαρία Κωβαίου και Σταμάτης Γαβαλάς.

ΠΗΓΗ:Greek News USA.com