You are currently viewing Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό στη Λυδία! Άφησαν τον πνευματικό της Μητροπόλεως μέσα στο κρύο για τα …μάτια του Νικάνορα!
Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος…

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό στη Λυδία! Άφησαν τον πνευματικό της Μητροπόλεως μέσα στο κρύο για τα …μάτια του Νικάνορα!

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Επειδή πολλοί με ρωτάτε σχετικά με την αγωγή του καθηγουμένου της Μονής Σπαρμού
Αρχιμ. Νικάνορος εναντίον μου και ζητάτε να καταθέσετε υπέρ εμού, θα ήθελα πρώτα  να σας ευχαριστήσω και στη συνέχεια  να σας ενημερώσω ότι ανεβλήθη για τον Δεκέμβριο 2022, για σοβαρούς προσωπικούς μου λόγους. Αν και η κακοήθεια της άλλης πλευράς και των συνηγόρων τους δεν έχει όρια.Κατά το σαλόνι και τα έπιπλα, έλεγε η αείμνηστη γιαγιά μου εξ Ίμβρου. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης και τότε θα ξεκαθαρίσει το μαύρο τοπίο.
Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα για να βγάλουν από πάνω τους αυτά που τους βαραίνουν. Αυτό έμαθαν στη ζωή τους να πράττουν και το συνεχίζουν  και τώρα προς πάσα κατεύθυνση.
Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων πήγε και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αρχιμ. Νικάνορος. Καταλαβαίνω να θέλει να κρατήσει ουδέτερη στάση αλλά μετά από τόση κατακραυγή να πηγαίνει να τον υπερασπιστεί; Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει κανείς  το κατάντημα αυτό. Και επειδή  έχω μάθει να τα λέω όλα, στη μηνυτήρια αναφορά που του απέστειλα προ πολλών μηνών, μέσω της Ι.  Συνόδου για τα κανονικά παραπτώματα του Νικάνορος, σας πληροφορώ οτι δεν έκανε τίποτα. Σα να μην το απέστειλα ποτέ. Τόση σοβαρότης! Δηλαδή ένας κληρικός της Μητρόπολης του από εγωισμό και κακότητα παρασυρμένος απο μερικές δύο δήθεν αφιερωμένες, κατάφεραν να  διαλύσουν  μια δακτυλοδεικτούμενη Αδελφότητα με έργο και προσφορά και δημιουργούν προβλήματα στα όρια μιας άλλης Μητροπόλεως- της Σερρών στην οποία ανήκει η Αδελφότητα- και ο Σεβ. Ελασσώνος φέρεται ως αμέτοχος και ωσάν να
μην τον ενδιαφέρει το θέμα! Τόση αναισθησία!
Ωστόσο τα προβλήματα στην ΛΥΔΙΑ –επειδή και γι’ αυτά με ρωτάτε συνέχεια- συνεχίζονται. Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις κι ας μην γράφω συχνά. Κι αυτό, γιατί σέβομαι τις γερόντισσες που υφίστανται bulliyng οσάκις τα θεριά… ερεθίζονται.Κάθε φορά που γράφω την πληρώνουν οι γερόντισσες της Αδελφότητας από τις γενιτσαρίνες οι οποίες δεν σέβονται τίποτα. Και δυστυχώς δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να πάει να ερευνήσει την κατάσταση και να τις στείλει εκεί όπου ανήκουν: σε ζωολογικό κήπο!
 Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πικρή!
Πριν λίγες ημέρες ο σεβαστός ιεροκήρυκας και πνευματικός της Ι. Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης π. Ανδρέας , όταν προσήλθε στην Αδελφότητα, στην Ασπροβάλτα, για να εξομολογήσει τις γερόντισσες αδελφές, ενόψει των Χριστουγέννων συνάντησε τις πόρτες της
κλειστές! Ναι κλειστές.
Επί 20 λεπτά περίμενε υπομονετικά μέσα στο κρύο, έξω από την μονίμως κλειστή βαριά σιδερένια πόρτα, χτυπώντας το κουδούνι. Κάποια στιγμή εδέησε η…θυρωρός, που μέχρι εκείνη την ώρα παρακολουθούσε από τις κάμερες, να απαντήσει. Όταν ο π. Ανδρέας της γνωστοποίησε τον ιερό λόγο της  επίσκεψής του, εμβρόντητος έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να φύγει, γιατί η Αδελφότητα έχει πνευματικό τον π.Νικάνορα (!), τον οποίο θυμίζουμε ότι έχει αποπέμψει ο Σεβ. Σερρών με κανονική απόφαση του ως κυριάρχης Αρχιερεύς. Αλλά αυτός συνεχίζει! Έχει πολύ «μέλι» η Αδελφότητα.Έτσι φαίνεται!
Και για το λόγο αυτό έκλεισαν την πόρτα στον π. Ανδρέα.
 Τι φιλόξενο πνεύμα!!! Να διώχνεις κληρικό και μάλιστα που ήρθε για να τελέσει ιερό Μυστήριο;;Ποιος τις έχει κατηχήσει όλες αυτές; Είναι σίγουρα  συμπεριφορά ορθοδόξων γυναικών και μάλιστα αφιερωμένων; Μόνο το Μοναχικό σχήμα τους λείπει! Είναι για κλάματα οι γυναίκες αυτές. Και γιαυτό χρειάζονται την προσευχή μας.
Ο  Καθηγούμενος της Μονής Σπαρμού Αρχιμ. Νικάνωρ  προφανώς δεν υπακούει στην οικεία Εκκλησιαστική Αρχή και συνεχίζει να αυθαιρετεί νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να επιβληθεί!
Μάλιστα η θυρωρός, κατ’ εντολή προφανώς του Σπαρμίτου «Γέροντος» και της Αναστασίας Πεχλιβάνη( είναι η Αρχιτεκτόνισα της κατεφάφισης της πάλαι ποτέ  Λυδίας) με θράσος ενημέρωσε τον π. Ανδρέα ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, στον οποίο υπάρχει ιδιωτικός Ναός, που τους ανήκει και δεν έχει καμία δουλειά η Μητρόπολη Σερρών (!), καλώντας τον να μην τους ξαναενοχλήσουν. Άκουσον άκουσον θράσος στον απεσταλμένο της Μητρόπολης στην οποία ανήκουν και τους στέλνει ιερέα κάθε Κυριακή και κατά τις εορτές για να λειτουργηθούν. Αν δεν τους στείλει μια Κυριακή τί θα κάνουν; Θα φέρουν τον Νικάνορα να λειτουργήσει; Μα αυτό περιμένω τόσο καιρό! Να πέσουν οι μάσκες! Όχι του κορονοϊού αλλά της υποκρισίας και της ψευτιάς! Για να καταλάβει το πανελλήνιο την ποιότητα τους.
Μάλιστα την ίδια ρητή άρνηση χρήσης του Ιερού Ναού της Αγίας Λυδίας επανέλαβε η Προεστώσα Μαρία Κράλλη και στην πρόεδρο της «Λυδίας»Ελένη Κιμισκίδου, όταν αυτή της ζήτησε τα κλειδιά, για να χρησιμοποιηθεί ο Ναός για το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως!
 Οι λέξεις «ντροπή» και «είστε απαράδεκτες»είναι λίγες  για να περιγράψουν  όσα θλιβερά έλαβαν χώρα. Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Και ο… πάτος μοιάζει τελικά απύθμενος και όζει βοθρολύματα !Θέλουν να κρυφτούν αλλά δεν τους αφήνει το χούι τους!
Παρεμποδίζεται εντεταλμένος πνευματικός από την Μητρόπολη στην οποία ανήκουν για  να τελέσει το ιερώτατο Μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως!Και αυτές επιμένουν στην παρασυναγωγή που δημιούργησαν!
 Περί μάνδρας πρόκειται ή περί γκέτου; Αυτά διδάσκουν; Αυτά πρεσβεύουν;
Μήπως πρέπει ο Άγιος Σερρών να τους κάνει την χάρη –αφού το επικαλούνται- και να αποφασίσει πλέον να εφαρμόσει όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους «ιδιωτικούς» Ναούς; Μήπως πρέπει να στείλει τον πολύ Γέροντα Νικάνορα σε  Επισκοπικό και σε Συνοδικό δικαστήριο για όσα αντικανονικά διαπράττει και συμβουλεύει να γίνονται;; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει για να καταλάβουν όλοι   ότι το ομοειδές παράπτωμα του πρεσβυτέρου κανονικώς προβλέπεται και κολάζεται ως παρ’ Ενορίαν πράξις.
 
Και να ήταν μόνο αυτό;