You are currently viewing Η φωτό της χρονιάς

Η φωτό της χρονιάς

✔️Όταν ο Αρχιεπίσκοπος έχει κέφια και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις…
Μετά το πέρας της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, περάσαμε ως είθισται τις πύλες της Αρχιεπισκοπής για τονκαθιερωμένο κέρασμα. Είχα καιρό να διαβώ το κατώφλι αυτό για ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως είναι η χειροτονία ενός νέου Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας. Η τελευταία φορά ήταν όταν ο πιστός και ανιδιοτελής άνθρωπος κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, ο Βλάσης με οδήγησε στο γραφείο του για να τον δω εντελώς απρόσμενα.Είναι μια συνάντηση για την οποία δεν έχω γράψει μέχρι τώρα. Θα γίνει κάποια στιγμή  κι αυτό.
Ο Μακαριώτατος σήμερα παρά την κόπωση των ημερών, ήταν ευδιάθετος. Εγώ βρισκόμουν στο βάθος της αίθουσας αμίλητος και αδιάφορος. Δεν ήθελα να ταράξω την όμορφη στιγμή  με την θορυβώδη παρουσία μου.
Πλην όμως για μία ακόμη φορά μας εξέπληξε,  θετικά αυτή τη φορά! Ευτυχώς!
Κάποια στιγμή με φώναξε μέσα στο πλήθος  να βγούμε φωτογραφία μαζί και  με τον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο.Μάλιστα μου είπε με νόημα:
– «Να  τη δουν να χαρούν». 
Ή να πάθουν», του απάντησα.
  Μου έσφιξε το χέρι και μου είπε «είσαι στενοχωρημένος το ξέρω. Αλλά να περάσουν οι μέρες  αυτές  έως τη Δευτέρα( Σ.Σ. Εννοούσε τις χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών) και θα τα πούμε»
-« Όποτε θέλετε Μακαριώτατε»,
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοσν με γνωρίζει από παιδάκι, μαθητή Γυμνασίου. Ήταν Γραμματεύς και μετά Αρχιγραμματεύς. Έμενα στη οδό Μαρασλή και με το που τελείωνε το σχολείο πήγαινα στη Σύνοδο. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά  γνωρίζει  ότι πάντοτε όταν γράφω, γράφω αυτό που αισθάνομαι. Ουδέποτε και για κανέναν λόγο δεν αποκρύπτω  την αλήθεια και τα πραγματικά μου αισθήματα. Ειδάλλως δεν γράφω.Δεν έχει νόημα να γράφω αν δεν είμαι ο εαυτός μου. Αληθινός και αυθεντικός και όχι προσποιητός.
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄, γνωρίζει και τιμά τους ειλικρινείς του… «αντιπάλους»αρκεί να είναι αληθινοί και να μην έχουν δόλο προσωπικό και συμφεροντολογικό.
Άλλωστε  μετά και τις τελευταίες εκλογές της Ιεραρχίας, είμαι η μοναδική του…αντιπολίτευση!
Ο μόνος που ασκώ κριτική  όχι μόνο στον ίδιο αλλά σε όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τους κακούς χειρισμούς .
Ασκώ κριτική υγιή, εποικοδομητική  και καλόπιστη.Και όχι του λιμανιού.
Γι’ αυτό και προσωπικά διαπίστωσα σήμερα ότι δεν μου κρατά κακία ή μούτρα. Απεναντίας μου φέρθηκε  ζεστά, πατρικά και οικεία.Κάνοντας με να νιώσω καλά κάτω από άβολες συνθήκες.
Όπως διαπιστώνετε και σείς έζησα ιδιαίτερη στιγμή μαζί του, που θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας, για να δείξω ακόμη μια φορά ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας σοφός και ευφυής Πρωθιεράρχης, που γνωρίζει να κρατά ισορροπίες.Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος τον αποκαλούσε «στρατηγό». Ξέρει να οργανώνει έλεγε τον αγώνα του και να μην τον παίρνει είδηση κανείς. Και το διαπιστώσαμε ακόμη μια φορά στις τελευταίες εκλογές.
Παράλληλα στις φωτό που βλέπετε εκτός από τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κιλκισίου Βαρθολομαίο εικονίζεται και ο καλός φίλος Γιώργος Γιαρισκάνης, πιστό πνευματικό τέκνο του Αρχιεπισκόπου από πολλών ετών και ο άνθρωπος που όταν υπήρχαν οξείες γωνίες μεταξύ εμού και του Αρχιεπισκόπου εκείνος προσπαθούσε να τις γεφυρώσει ενώ κάποιοι  άλλοι,δήθεν φίλοι, έριχναν λάδι στη φωτιά.
Επίσης εικονίζεται και ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης εκ των καρδιακών φίλων του νεολεγέντος Κιλκισίου Βαρθολομαίου, όπως το είπε και ο ιδιος στην χειροτονητήριο λόγο του. Να δεις που ο,τι δεν κατάφερε να πετύχει μέχρι τώρα-τόσο καιρό μετά την κάθοδο στην εκλογή της Μητροπόλεως Φιλίππων -θα το καταφέρουν τώρα  οι φίλοι του! Επίσης απλοί παρατηρητές στο ενσταντανέ που ζήσαμε ήταν και οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος και Ιερισσού Θεόκλητος.