You are currently viewing Περίεργη παρέμβαση Βενιζέλου- «σωσίβιο» για Ελπιδοφόρο

Περίεργη παρέμβαση Βενιζέλου- «σωσίβιο» για Ελπιδοφόρο

✔️“Μυωπική η δημόσια πολιτική επίκριση του Οικ. Πατριαρχείου από την ελληνική κυβέρνηση..”

Αψυχολόγητες βολές  κατά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου  σχετικά με τη δήλωση του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου  στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα “βαθιά ανιστόρητη”.

Σ.Σ.Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να ρίξει «σωσίβιο» στον Ελπιδοφόρο που τα θαλάσσωσε, αδιαφορώντας για τον τραυματισμό της ομογένειας και ξοδεύοντας τη ρητορική του σε κορώνες συμπόνιας προς το εμπερίστατο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το οποίο εκτός από τους πρόθυμους και πλουσιοπάροχους βερμπαλισμούς του δεν μας είπε τι άλλο  έκανε ως Υπουργός Εξωτερικών; 

“Δείχνει πλήρη απουσία αίσθησης για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, συμπληρώνει ο κ. Βενιζέλος ενώ τονίζει πως “η δημόσια πολιτική επίκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτό έχει, για λόγους προστασίας της εκκλησιολογικής του θέσης και της θρησκευτικής του ελευθερίας, την εκ των πραγμάτων υποχρέωση να επιδιώκει σχέσεις αλληλοσεβασμού με τις τουρκικές αρχές, είναι μυωπική”.

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ως έξαρχος”, ξεκαθαρίζει ο πρώην υπουργός και εξηγεί πως “ενεργεί προφανώς σε συνεννόηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της επώδυνης και θυσιαστικής σοφίας του Φαναρίου”.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία διατυπώνει την ενόχληση της Κυβέρνησης και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Ν. Υόρκη, είναι βαθιά ανιστόρητη και δείχνει πλήρη απουσία αίσθησης για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων του με την Ελληνική Δημοκρατία.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι θεσμός του διεθνούς δημοσίου δικαίου και ως τέτοιον το αναγνωρίζει το ελληνικό Σύνταγμα στα άρθρα 3 και 105. Ως τέτοιο θεσμό το αντιμετωπίζουν διεθνείς οργανισμοί και κράτη που απονέμουν τις αντίστοιχες τιμές στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδρεύει όμως στην Τουρκία, είναι εμπερίστατο και έχει κρίσιμη πρακτική σημασία για τη λειτουργία του ο τρόπος με τον οποίο το αντιλαμβάνεται και το μεταχειρίζεται η τουρκική έννομη τάξη. Η Αγία Σοφία, η Μονή της Χώρας, η Χάλκη, δεν έχει καταστεί εφικτό να προστατευθούν πρακτικά στο επίπεδο της διεθνούς έννομης τάξης.

Η δημόσια πολιτική επίκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την ελληνική κυβέρνηση γιατί αυτό έχει, για λόγους προστασίας της εκκλησιολογικής του θέσης και της θρησκευτικής του ελευθερίας, την εκ των πραγμάτων υποχρέωση να επιδιώκει σχέσεις αλληλοσεβασμού με τις τουρκικές αρχές, είναι μυωπική. Όσο μυωπική είναι και η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει στις συστηματικές και σφοδρές πολιτικές επιθέσεις που εξαπολύει η ρωσική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο κατά του Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχη προσωπικά για τη χορήγηση του ουκρανικού Αυτοκεφάλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ως έξαρχος. Ενεργεί προφανώς σε συνεννόηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της επώδυνης και θυσιαστικής σοφίας του Φαναρίου.

Αντί για εύκολες και «δημοφιλείς» αντιτουρκικές βολές με «μπάλα» το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα ήταν προτιμότερο η ελληνική αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση να αναδείξουν τα εκκρεμή προβλήματα που ανέδειξε και η δήλωση του εκπροσώπου του Πατριαρχείου στην τελετή της Ν. Υόρκης, παρόντος του ΓΓ του ΟΗΕ. –

 Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:

Δηλαδή σύμφωνα  με τα λεγόμενα του κ.Βενιζέλου,για να επιβιώνει το Πατριαρχείο  στην Τουρκία σε λίγο θα πρέπει αναγνωρίσει επισήμως  το ψευδοκράτος! Αυτό μας λέει ή μας προετοιμάζει για το δέον γενέσθαι;

Και έτσι έγινε ο Γεννάδιος που ήταν ανθενωτικός…πατριάρχης από τον Μωάμεθ…….Σε τι διαφέρουμε σήμερα; Αυτό μας ζητούν να παραδεχθούμε!

Σε λίγο τα πράγματι ανιστόρητα νέα παιδιά θα  λένε ότι η Πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους  από τους παπάδες και τους καλόγερους και δεν θα έχουν άδικο!