You are currently viewing Το ξέρω κ.Ακρίτα ότι  η φύση σας είναι όπως του σκορπιού:να κεντρίζετε!

Το ξέρω κ.Ακρίτα ότι η φύση σας είναι όπως του σκορπιού:να κεντρίζετε!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Κάποιοι άνθρωποι, δυστυχώς, δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Εκτίθενται και καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μας πείσουν ότι… δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας. Μιλούν με εμπάθεια, προδίδουν εμμονές και φανερώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι πάσχουν από σύνδρομα κατωτερότητας!
Ο λόγος για την γνωστή κυρία, Έλενα Ακρίτα, η οποία επιδόθηκε σε ένα ακόμη… εμετικό παραλήρημα εμφορούμενο από «χριστοφοβικές» ή «κληρικοφοβικές»… αμπελοφιλοσοφίες!
Η επίθεσή της έμεσα γίνεται προς τον πρωθυπουργό της χώρας, τον οποίο κατηγορεί ότι «σκύβει το κεφάλι στην Εκκλησία»!
Μα πού ζείτε κ. Ακρίτα; 
«Σκύβουν το κεφάλι στην Εκκλησία » ή προσπαθούν να της το κόψουν; 
Δυο χρόνια τώρα, η Εκκλησία διώκεται! Έχει στοχοποιηθεί!
 Ο κορονοϊός για σας και τους ομοίους σας είναι ίσως ο μόνος… φιλακόλουθος, αφού αρέσκεται να ευδοκιμεί αποκλειστικά στους Ιερούς μας Ναούς!Δεν σας φτάνει που άδειασαν οι ναοί από τον φόβο που σκορπάτε! Δεν θα ησυχάσετε αν δεν τους ισοπεδώσετε! 
Διαβάστε την ανάρτησή της σε κοινωνικό δίκτυο για να έχετε ίδιαν πείραν της ποιότητος και του περιεχομένου των γραφομένων της εν λόγω κυρίας!
Δεν θα σχολιάσουμε το… σύγγραμμά της. Θα σταθούμε μόνο σε μια της φράση, για να δείτε το… βάθος της σοφίας και του πλούτου των θεολογικών γνώσεων της κυρίας αυτής!
Γράφει: «Ξέρει (σ.σ. η κυβέρνηση) πόσο κολλητική είναι η θεία κοινωνία όταν έχουν κοινωνήσει τόσοι πριν από σένα»! 
Μετά τον κορονοϊό, έγινε κολλητική και η Θεία Κοινωνία; Μάλιστα! Η πρόταση, απλά, αποδεικνύει την ασχετοσύνη της γυναικός. «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα…».
Δεν θελουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την τρικυμία που βασανίζει το κρανίο της. Την αφήνουμε στην κρίση του Κυρίου και του νοήμονος-θρησκευόμενου λαού μας.
Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ μέχρι τώρα  το Χριστό! Και προφανώς τώρα σε αυτό το γήρας όχι ότι είναι αργά αλλά δεν θέλει να τον γνωρίσει. Διότι τα ακούσματα της  στο σπίτι της δεν εμπεριείχαν ποτέ μέσα το Χριστό!
Κι ύστερα αν θα άλλαζε  δεν θα είχε αντικείμενο να συνεχίσει να γράφει και να χύνει το δηλητήριο της. 
Θα τελειώσω  με έναν μύθο όπως μου τον διηγήθηκε σε ανύποπτο χρόνο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος για περιπτώσεις όπως ακριβώς της κ. Ακρίτα.
 
Ο Σκορπιός και ο Βάτραχος είναι ένας  μύθος παμπάλαιος  άγνωστης προέλευσης και συγγενεύει με τον μύθο του Αισώπου «Γεωργός και έχιδνα»ως προς τα δευτερεύοντα ηθικά ζητήματα «δίκαια πάσχω τον πονηρόν οικτείρας» αλλά και της αχαριστίας που επιπρόσθετα συμπεραίνεται.
Τον θύμισε στο διεθνές κοινό ο Όρσον Γουέλς όταν τον διηγήθηκε αριστουργηματικά στην ταινία του “Ο κύριος Αρκάντιν”. 
Ένας σκορπιός που αναζητά τροφή στην απέναντι όχθη του ποταμού προτείνει στο βάτραχο να τον διαπεραιώσει μεταφέροντάς τον στην πλάτη του. Στις αντιρρήσεις του βατράχου ότι κινδυνεύει να τον θανατώσει με το κεντρί του επειδή είναι επιρρεπής σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκορπιός αντεπιχειρηματαλογεί ότι σε τέτοια περίπτωση θα πνίγονταν και ίδιος μια και δεν γνωρίζει να κολυμπά. 

Πείθεται ο βάτραχος, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής η τρυφερή σάρκα του βατράχου έβαλε τον σκορπιό σε πειρασμό και τον κέντρισε. 

Τότε ο βάτραχος πρόλαβε και αναφώνησε «γιατί το έκανες αφού και οι δυο μας είμαστε πια χαμένοι». «Το ξέρω» απάντησε ο σκορπιός, «αλλά είναι στη φύση μου να κεντρίζω».

Το ξέρω κ.Ακρίτα ότι και η δική σας φύση,είναι όπως ακριβώς  του σκορπιού:να κεντρίζετε! 

Και «εγένετο σιγή εν τω ουρανώ ως ημιώριον».

Η μισή ώρα που δίνει ο Θεός σε όλους μας,προς μετάνοια εις ένα έκαστον, πέρασε  για σας προ πολλού και μάλιστα   ανεπιστρεπτί!