You are currently viewing Εξακολουθεί η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ σφετερίζεται το πνευματικό έργο του Γέροντα Θεοφίλου και να διχάζει την Αδελφότητα.

Εξακολουθεί η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ σφετερίζεται το πνευματικό έργο του Γέροντα Θεοφίλου και να διχάζει την Αδελφότητα.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

Αγαπητοί αναγνώστες παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και  την απόδραση πολλών εξ ημων και υμών ,στις όμορφες παραλίες της χώρας μας,  κάποιοι  από εσάς  ρωτούν: τι γίνεται με την ΛΥΔΙΑ; Έχετε να γράψετε καιρό!
Και παρά τα πικρόχολα σχόλια κάποιων, που προέρχονται από την κλίκα του Νικάνορα (γιατί έτσι πρέπει να κατονομάζουμε πια τις αφιερωμένες που σφετερίζονται το όνομα της Αγίας Λυδίας, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την Αγία και τις παρακαταθήκες του Γέροντα Θεοφίλου) ότι ο «Τζούμας παίρνει εικοσαράκι και λέξη», εμείς θα συνεχίζουμε –απτόητοι- να γράφουμε όποτε και ό,τι εμείς κρίνουμε. Αυτή πιυ το είπε η μικρή φαλκονέρα ας έλθει να μοιράσουμε τα εικοσαράκια που παίρνω εγώ από τις εμπερίστατες αδελφές με αυτά που έχει πάρει ο Νικάνωρ απο τους κόπους του Γέροντα! Απο που να αρχίσω; Μήπως από το αυτοκίνητο; Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου…
Απλά είπαμε εν μέσω διακοπών να μην ταράζουμε τις αισθήσεις μας και σιχτιρίζουμε τις  δήθεν αφιερωμένες που μαζί με τον Νικάνορα κατόρθωσαν να διαλύσουν και να εξευτελίσουν ένα σπουδαίο έργο, μια σπουδαία Αδελφότητα.
Η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση, ωστόσο είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.
Ο αρχιμανδρίτης Νικάνωρ παρότι αποπέμφθηκε από την ΛΥΔΙΑ και του απαγορεύτηκε η είσοδος στις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας στην Ασπροβάλτα από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, εντούτοις συνεχίζει να διατηρεί τον ρόλο του πνευματικού καθοδηγητή στη μερίδα των ανυπάκουων αδελφών που αντί να ακούσουν την εντολή του Ποιμενάρχη τους όπως απαιτεί η γνήσια Εκκλησιολογία ακούνε τις εντολές της Αναστασίας για πλήρη υποταγή στον Νικάνορα.
. Οι συναντήσεις, πλέον,  γίνονται είτε στην Θεσσαλονίκη, είτε στην Μονή Σπαρμού. Πρόσφατα μάλιστα διοργάνωσαν εκεί συναντήσεις γονέων, εκδρομή μελών της Αδελφότητος και κατασκήνωση-φιλοξενία παιδιών.
Εντός των τειχών του… Αλκατράζ της Ασπροβάλτας, βλέποντας η τρόικα των Κράλλη, Πεχλιβάνη και Νικάνορα ότι οι δυναμικές αντιδράσεις, τα βίαια ξεσπάσματα, οι απειλές και οι προπηλακισμοί δεν κάμπτουν το ηθικό των παλαιών αδελφών, που ασμένως αντέδρασαν με μηνύσεις στα όρια του αυτοφώρου, με αποτέλεσμα συλλήψεις και συνακόλουθη έκθεσή τους στα μάτια της κοινής γνώμης, άλλαξαν τακτική.
Υπογείως και κρυφίως κινούμενες, άρχισαν σταδιακά να περιορίζουν τις… μερίδες φαγητού των παλαιών αδερφών της Λυδίας, που ούτως ή άλλως είναι ασκητικές και λιτοδίαιτες, πλην όμως εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν λόγω της ηλικίας τους, έχουν ανάγκη προσεγμένου διαιτολογίου. Έτσι λοιπόν, με διάφορα προσχήματα και φτηνές δικαιολογίες άρχισαν να απουσιάζουν από το τραπέζι άλλοτε η σαλάτα (!), άλλοτε τα φρούτα (!), οι δε ποσότητες να μικραίνουν!!!
Παράλληλα τα ψυγεία του Κοινοβίου της Αδελφότητας κλειδώθηκαν (!!!)με λουκέτα (ναι καλά διαβάζετε!) ώστε να είναι ελεγχόμενη η πρόσβαση! Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που η ποιότητα του φαγητού ήταν επικίνδυνη μια και προσφέρονταν  τρόφιμα ληγμένα -ή προχωρημένης σήψης!
Μην απορείτε αγαπητοί αναγνώστες, πηγές από την Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι κατ’ εντολή της Πεχλιβάνη πηγαίνουν στην λαχαναγορά Παρασκευή μεσημέρι και μαζεύουν τρόφιμα που προορίζονται για τα σκουπίδια!!!
Στις δικαιολογημένες απορίες των αδελφών για τα τεκταινόμενα απάντησαν ότι δεν έχουν χρήματα, τα οικονομικά τους δεν πάνε καλά και όποιον δεν του αρέσει μπορεί να φύγει. Θα θυμάστε ότι προ τριών ετών ο μέγας (τότε) γέρων Νικάνωρ, είχε χαρακτηρίσει τα λαχανικά και τα φρούτα που παρήγαγαν οι αδελφές στο Χωράφι του Γέροντα Θεοφίλου ως «ανευλόγητα και καταραμένα»!!!Τα σάπια όμως και τα υπολείμματα από τις λαϊκές είναι ευλογημένα αρκεί να ξεπαστρέψουν τις πάσχουσες Γερόντισες αδελφές. Πνευματικός να σου πετύχει!
Βέβαια, για τους εαυτούς τους επιφυλάσσουν τα καλύτερα και τα κλειδωμένα ψυγεία είναι γεμάτα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ δεν λείπουν και οι γευστικές λιχουδιές.
Έτσι εννοούν τον χριστιανισμό, την θυσιαστική προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ασφαλώς τον σεβασμό στα γηρατειά που ίδρυσαν και δημιούργησαν το οικοδόμημα της ιστορικής Αδελφότητας, οι… κυρίες Μαρία Κράλλη και Αναστασία Πεχλιβάνη το εκμεταλλεύονται ωσάν να είναι προσωπική τους επιχείρηση. Αλλά αφού ο μέγας γέρων (Νικάνωρ) έτσι ορίζει, πρέπει όλοι να υπακούσουν! Αυτός είναι κατά την γνώμη του ο μοναχισμός.
Οι μεγάλες αδελφές να κάνουν υπακοή σε ό,τι ο απάνθρωπος πια νους τους γεννά και εκείνοι να πουλούν πνεύμα καλογερικό! Από την μια να τις φυλακίζουν, και να τις στερούν και τα απαραίτητα και από την άλλη να διαφημίζουν το μεγάλο- ανύπαρκτο πλέον-  ιεραποστολικό τους έργο! Ω, της υποκρισίας! Μα τι να περιμένει κανείς από άτομα που τα ηδονίζει η διάλυση κάθε καλού έργου, η θανάτωση αθώων ζώων, η καταστροφή του οικοσυστήματος;Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Τα κίνητρα τους είναι προσωπικά και ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτι τους.
Οι αδελφές που εξακολουθούν να ακολουθούν την Αναστασία και την Μαρία και είναι πειθήνια όργανο τους, όταν καταλάβουν ότι έχουν πιάσει πάτο και αποκαλυφθεί το προσωπικό παιχνίδι που παίζουν οι δύο  τότε θα συναισθανθούν πλήρως οτι «η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης». Και δεν θα ξέρουν που να προσφύγουν διότι θα έχουν μείνει στον άσο. Η Αναστασία και η Μαρία και ο Νικάνωρ έχουν δραπετεύσει πρό καιρού από το εμείς και ενδιαφέρονται μόνο για το καταθλιπτικό εγώ τους!
Μια ευχάριστη εξέλιξη του καλοκαιριού είναι ότι κάποιες εκ των αδελφών που διώκονται και υφίστανται μπούλινγκ από τις αναίσχυντες αδελφές- σωματοφύλακες  της Αναστασίας,  μεταφέρθηκαν με την ευλογία και την άδεια του Μητροπολίτη Σερρών στο κτίριο των κατασκηνώσεων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο το κεντρικό κτίριο της ΛΥΔΙΑΣ . Τουλάχιστον να μην κινδυνεύει η υγεία τους και η σωματική τους ακεραιότητα από τις επιθέσεις που υφίστανται απο τις ασυγκράτητες γενιτσαρίνες της Αναστασίας που νομίζουν ότι μπορούν να χειρονομούν και να ασκούν βία σε Γερόντισες αδελφές που θα μπορούσαν να είναι και μητέρες τους. Κατά τα άλλα είναι αφιερωμένες στο …Θεό! Έχουν μπερδέψει μάλλον   τον Θεό με τον μεταμορφωμένο διάβολο!
Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία απο κάποιες αυθαιρεσίες που κάνουν εις βάρος του πνευματικού οικοδομήματος της ΛΥΔΙΑΣ το  οποίο  σφετερίζονται προς ίδιον συμφέρον και όφελος!