You are currently viewing Κυρία Ακρίτα μαζευτείτε! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!

Κυρία Ακρίτα μαζευτείτε! Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
 
Είναι μερικοί άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρίσκονται στην επικαιρότητα. Είναι από φιλοδοξία; Είναι γιατί πέρασε… η μπογιά τους; Είναι γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Είναι γιατί έχουν απωθημένα; Δεν γνωρίζω…
Ασκούν όμως μια αρνητική κριτική για κάθε τι που τους είναι… απλά άπιαστο και ακατανόητο! Ίσως για να το φέρουν στο μικρό μπόι τους! 
Ο λόγος για την κ. Ακρίτα. Καμαρώστε την νέα «περίφημη» ατάκα της την οποία θέσαμε ως προμετωπίδα του κειμένου μας για να κατανοήσουμε πλήρως και εξ αρχής την κατάντια της:
 «Διώξατε 5000 δασοπυροσβέστες και προσλάβατε περίπου 4000 παπάδες. Μπορεί να μη σβήνουν οι φωτιές στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον κάποιοι προσεύχονται πάνω στις στάχτες της».
 
Τι λέει η κυρία; Που τα βρήκε αυτά; Μήπως νομίζει ότι γράφει σενάρια για την «βέρα στο δεξί;»Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει; 
Τι να της πεις τώρα και τι να της απαντήσεις; Ότι κάτι δεν πάει καλά με την κρίση της και τις πληροφορίες που λανσάρει; 
Αν αληθεύει ότι έδιωξαν πράγματι  5000 δασοπυροσβέστες, ορθώς αγανακτεί! Αλλά οι άνθρωποι που έσπευσαν ως εθελοντές για να συνδράμουν στην πυρόσβεση ήταν πολύ περισσότεροι! Ήταν όλος ο λαός μας! Γιατί αυτός είναι ο λαός μας. 
Το ξέρει αυτό ή έχει μείνει στο μέτρημα των ιερέων που…προσλήφθηκαν; 
Και βεβαίως και οι πέτρες στην Ελλάδα γνωρίζει ότι  πρόσληψη 4000 ιερέων, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ουδέποτε έγινε! 
Έχει μείνει, προφανώς, στο περίφημο «σχέδιο Τσίπρα» που προέβλεπε τον εξοστρακισμό των ιερέων από το ενιαίο μισθολόγιο και για να χρυσώσει το χάπι πρότεινε την πρόσληψη 4000 νέων ιερέων ως οροφή  του ιερού κλήρου στην πατρίδα μας! Αλλά αυτό δεν πέρασε! 
Η κ. Ακρίτα όμως έμεινε σε αυτό και το επικαλείτε και το μπερδεύει για να μας οδηγήσει στην σαθρή ετυμηγορία της και στον συμψηφισμό που επιχειρεί. 
Είναι ίσως  θέμα τακτικής της κ. Ακρίτα: λάσπη στον ανεμιστήρα!
Ας προσέχει όμως, γιατί ενίοτε το εκσφενδονιζόμενο προϊόν – ότι και νάναι- επιστρέφει στον όποιο εκσφενδονιστή, όσο δεξιοτέχνης και αν είναι! 
Αναφορικά με την ειρωνική-χλευαστική της διάθεση περί προσευχής… τι να πω; Είναι η τελευταία που θα μπορούσε να ομιλεί περί προσευχής. Γιατί δεν γνωρίζει τι σημαίνει προσευχή. Ας ρωτήσει τους απλούς ανθρώπους, ας ρωτήσει τον Ολυμπιονίκη μας Στέφανο Ντούσκο ( πως της ξέφυγε και δεν τον ειρωνεύτηκε;). 
Το βέβαιο είναι ότι αυτή η ίδια,  έχει ανάγκη προσευχής!!! Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί προσεύχονται για την ταλαίπωρη ψυχή της, όταν διαβάζουν τις αθλιότητες που σερβίρει από το διαδίκτυο! 
Τι έχει να πει η κατά τα άλλα λαλίστατη κ. Ακρίτα για τα αρίθμητα εκκλησάκια που σώθηκαν, χάριτι Θεού; Για το Προκόπι  και τον Αγιο Ιωάννη το Ρώσο; Για την Μονή του Οσίου Δαυίδ στη Λίμνη Ευβοίας; 
Έχει κάθε δικαίωμα η εν λόγω κυρία να μην πιστεύει στον Ένα και αληθινό Θεό. «Εν ελευθερία» πλαστήκαμε!
Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να υβρίζει την πίστη μας και να τη χλευάζει! 
Απομυζήσατε κ. Ακρίτα εσείς και οι ομοιδεάτες σας από τον ταλαίπωρο λαό μας, κάθε ικμάδα του. Του περιορίσατε κάθε ελευθερία του. Του αφαιρέσατε την αξιοπρέπεια. Τον οδηγήσατε στα χρέη και στην εξαθλίωση. Τον καταντήσατε ζήτουλα. 
Μη θέλετε όμως να του υποδουλώσετε και την ψυχή! Αφήστε μας επιτέλους να πιστεύουμε σ’ όποιο Θεό θέλουμε. Κι αν για σας είναι «παραμύθι» ο Θεός μας, αφήστε μας να πιστεύουμε στο παραμύθι μας, επιτέλους! Τι σας κόφτει εσάς;
Αλλά σας πονάει, γιατί γνωρίζετε ότι πιστεύουμε σε Θεό αληθινό και ζώντα! 
Ναι, ο Έλληνας πιστεύει! Κι αυτό δεν μπορείτε να του το ξερριζώσετε, όσο κι αν προσπαθείτε.
Προσέξτε ωστόσο  μην ισχύει στην περίπτωση σας το  «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».