You are currently viewing Προς τι  η κυβέρνηση θέλει να αναμείξει τόσο απροκάλυπτα την Εκκλησία στον εμβολιασμό των αντιδρώντων; Εξάντλησε η ίδια  την πειθώ της ;

Προς τι η κυβέρνηση θέλει να αναμείξει τόσο απροκάλυπτα την Εκκλησία στον εμβολιασμό των αντιδρώντων; Εξάντλησε η ίδια την πειθώ της ;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Έχουμε υπερασπιστεί με σθένος από τούτην εδώ την έπαλξη την Εκκλησία σε όλη αυτή την κρίση και με κόστος που δεν γνωρίζετε φίλοι αναγνώστες!
 Και έχουμε πει ότι Εκκλησία είναι Θεοΐδρυτος Οργανισμός και για όλα τα θέματα που άπτονται της διοικήσεως υπάρχει η Ιερά Σύνοδος από την οποία διοικείται.Την Ιερά Σύνοδο συγκροτούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  ως Πρόεδρος και όλοι οι Ιεράρχες. Και αυτό κάποιοι το λησμονούν.
Οι πολιτικοί μας προσπάθησαν πολλές φορές , ελέω κορονοϊού, να εμπλακούν στα της Εκκλησίας.
 Από την αρχή που πρόκυψε η πανδημία, έδειξαν μια ασέβεια πρωτόγνωρη. Ο Πρωθυπουργός με ένα Twiter κατήργησε τη Σύνοδο και επέβαλε την απόφαση του αγνοώντας τη Σύνοδο της Εκκλησίας.
Και όχι μόνο αυτό. Στη συνέχεια πρότειναν, επέβαλαν, «τιμώρησαν» με αντιδημοκρατικά κριτήρια Αρχιερείς, Ιερείς και εκκλησιαζόμενους και θέσπισαν διάφορα καινοφανή.
Ωστόσο η Εκκλησία, όχι λίγες φορές, κράτησε σθεναρή αντίσταση και σταμάτησε  ως ένα βαθμό τις αυθαιρεσίες  στις  κόκκινες γραμμές. Κάποιες φορές οι γραμμές αυτές μπορεί να έγιναν… κορδέλλες, αλλά ας μη τα θυμίζουμε αυτά.
Εν μέσω θέρους και αφού δεν κατάφεραν  κυβέρνηση και αντιπολίτευση ( πως να τα καταφέρουν αφού ο ένας ροκανίζει τον άλλον,να πείσουν τον Ελληνικό λαό –τουλάχιστον όσο προγραμμάτισαν- να εμβολιαστεί, θυμήθηκαν (!!)πάλι την Εκκλησία. Της ζητούν  να μετατρέψει τον Ιερό Άμβωνα σε λαϊκή εξέδρα που θα πείθει τους αντιδρώντες να εμβολιαστούν.
Ακούστηκαν πολλά!
Όπως το να μην επιτρέπουν την είσοδο στους Ναούς σε ανεμβολίαστους, ούτε για να ανάψουν ένα κεράκι!
Που  να ξέρουν οι άνθρωποι την ανεπανάληπτη ρήση:«τον ερχόμενον πρός με ου μη εκβάλω έξω».
Να μην κηρύττουν για λίγο τον «Χριστόν ευσταυρωμένον και αναστάντα», αλλά τον πιστόν νιγμένον και εμβολιασμένον!
Δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι, ότι δεν μπορούν να υποδεικνύουν στην Εκκλησία να πράξει τούτο ή το άλλο! Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας.
Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε θέση, ούτε να σχολιάσουμε την προθυμία κάποιων Ιεραρχών μας να ενδώσουν στις κυβερνητικές  πιέσεις. Καλά κάνουν!Έκαστος με τις ιδέες του.
Δημοσιογραφικά ασχολούμαστε με το θέμα  και λέμε τη γνώμη μας.  Έξω από τις Εκκλησίες ας λένε ο,τι θέλουν για τα  εμβόλια. Μέσα  στους ναούς να μη λένε τίποτα και οι μεν και οι δε!
Στο μεταξύ φαίνεται πως δεν  έχουν πάρει είδηση οι κυβερνώντες ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε απόφαση  ότι δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και μάλιστα με τις ψήφους της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Κατρούγκαλου;
Πως θα το αντιμετωπίσουν αυτό; Ισχύει ή δεν ισχύει η απόφαση; Ας βγουν να μας ενημερώσουν!
Εν πάσει περιπτώσει, αφού μείωσαν την Εκκλησία, την περιφρόνησαν, την υποτίμησαν, την φίμωσαν, έκλεισαν τους ναούς στον εκκλησιασμό , μετέφεραν την ώρα της Ανάστασης ένεκα κορονοϊού, ζητούν τώρα να βάλει  η Εκκλησία πλάτη; Γιατί;
Τι πρόσφεραν στην Εκκλησία; Διωγμό και ύβρη! Ο Χαρδαλιάς κουνάει το δάκτυλο κάθε φορά που μιλά για Εκκλησία, λες και τρώει σουβλάκι!Σε λίγο θα χρησιμοποιήσει και το καλαμάκι για οδοντογλυφίδα! Οι Αρχιερείς του στέλνουν επιστολές και αυτός δεν απαντά, τους περιφρονεί ! Καλά δεν μπορεί να βρει έναν βοηθό να απαντά αντ´αυτού; Θεωρεί ότι θα είναι επ´άπειρο διορισμένος υφυπουργός; Έχει καταλάβει τι θα γίνει αν ζητήσει την ψήφο του λαού;
Όταν βρούμε τα δύσκολα, όλοι μας τρέχουμε στην Εκκλησία, αυτό είναι αλήθεια! Αλλά συνήθως πάμε με πόνο, με ταπείνωση, με συντριβή!Και αν έχουμε και προβλήματα ασθένειας πάμε να καταθέσουμε στον Κύριο της ψυχής μας το άλγος!
Οι πολιτικάντιδες, όμως, πάνε μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και οι πολιτικοί για να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα τους. Αμ δε! Η νέμεση δεν θα αργήσει να φανεί! Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι!