You are currently viewing Τραγικά- πρωτοφανή  γεγονότα στα Συνοδικά  Δικαστήρια
Αυτός είναι ο καθαιρεθείς Αρχιμανδρίτης που έριξε το βιτριόλι στους Αρχιερείς

Τραγικά- πρωτοφανή γεγονότα στα Συνοδικά Δικαστήρια

✔️Υπόδικος Αρχιμανδρίτης  πέταξε καυστικό υγρό στους Αρχιερείς Δικαστές του και τους τραυμάτισε σοβαρά 

 
Ρεπορτάζ Σωτήρης Μ. Τζούμας 

Σκηνές υποκόσμου έζησαν το απόγευμα σήμερα  οι Συνοδικοί δικαστές οι οποίοι προσήλθαν ανυποψίαστοι στο  Συνοδικό Μέγαρο για να δικάσουν εκκλησιαστικές υποθέσεις στον Δεύτερο βαθμό.
Μεταξύ των άλλων  επιδίκαζαν την υπόθεση του Αρχιμ. Θεοφύλακτου Κόμβου που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης, του οποίου ο προσωπικός βίος επιβαρύνεται από σωρεία παραπτωμάτων και εκκλησιαστικών αλλά και του  ποινικού κώδικα. Ήδη έχει αποφανθεί για τα ποινικά η ποινική δικαιοσύνη.
 Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου  Συνοδικού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμφθηκε μετά την τελεσιδικία των ποινικών   ήταν όπως ήταν αναμενόμενο η καθαίρεση .  Το αυτό όπως όλα δείχνουν αποφάσισε και το Δευτεροβάθμιο. Κάτι που δεν του άρεσε όπως αποδείχθηκε.  Μάλιστα τον εκπροσωπούσε ένα από τα σοβαρότερα δικηγορικά γραφεία της χώρας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη του σεβαστού παλαιού  δικηγόρου  κ. Προβατά!
Καθώς φαίνεται ο εν λόγω δράστης δεν
 άντεξε στην απόφαση  που του απαγγέλθηκε  και προετοιμασμένος καθώς ήταν για το κακό που έμελλε να κάνει έβγαλε μέσα από την τσέπη του ράσου του ένα μπουκαλάκι με το οποίο άρχισε να ραντίζει τους Συνοδικούς Δικαστές.
Οι Μητροπολίτες στην αρχή όταν είδαν την κίνηση αυτή νόμιζαν ότι έβγαλε… αγιασμό για να τους αγιάσει περιπαικτικά για την απόφαση τους αλλά όταν τους άγγιξε το υγρό αυτό και άλλους άρχισε να τους τυφλώνει και άλλους να τους καίει στο πρόσωπο κατάλαβαν ότι είναι καυστικό υγρό. Το αποτέλεσμα; Κατάφερε να φτάσει με το βιτριόλι που είχε φροντίσει να πάρει μαζί του τους έξι από τους επτά Συνοδικούς Δικαστές, τους δικηγόρους του οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να τον εμποδίσουν τον γραμματέα Συνοδικών Δικαστηρίων και τον Φύλακα που μπήκε στη μέση.
Δημιουργήθηκε ένας πανικός. Οι Αρχιερείς κατέβηκαν απο τις θέσεις τους και άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια. Άλλοι έσπευσαν να ρίξουν νερό πάνω τους και άλλοι να ζητήσουν βοήθεια από τους υπαλλήλους της Συνόδου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ . Ο δράστης συνελήφθη. Και τα ασθενοφόρα πήραν τους τραυματισμένους Αρχιερείς και τους μετέφεραν στο Λαϊκό νοσοκομείο.
Το Συνοδικό Δικαστήριο  αποτελούσαν οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης Δημήτριος- Πρόεδρος, Δρυινουπόλεως  Ανδρέας, Κασσανδρείας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος, Άρτης Καλλίνικος, Κηφισίας Κύριλλος και Γλυφάδας Αντώνιος καθώς και ο Γραμματέας ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης.
Εξ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες  σοβαρά τραυματίστηκαν οι Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος και Κηφισίας Κύριλλος. Επίσης οι βολές με βιτριόλι  άγγιξαν τους Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικο,  Γουμενίσσης Δημήτριο και Κασανδρείας Νικόδημο( ο οποίος συμμετείχε ως αναπληρωματικός διότι ο Σεβ. Βεροίας κ. Παντελεήμων εξαιρέθηκε ως ο οικείος Μητροπολίτης).
Αυτή τη στιγμή δύο εκ των Μητροπολιτών που είναι σοβαρά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ καθώς και ο γραμματέας των Δικαστηρίων.
Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη αμέσως στο Λαϊκό νοσοκομείο μαζί με τον Υπ. Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και μια απο τις φράσεις του στις δηλώσεις που έκανε τα λέει όλα: αποφύγαμε τα χειρότερα.
 Επίσης  ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη και στο ΚΑΤ για να ενημερωθεί για την σοβαρότητα των τραυματισμών των δύο Ιεραρχών. Τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι ο Σεβ. Κηφισίας Κύριλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά για να συνεχιστεί η θεραπεία των ιατρών .
Το γεγονός αυτό είναι  πρωτοφανές  στα εκκλησιαστικά χρονικά της Εκκλησίας και της πατρίδας μας.
Ο δράστης αυτή τη στιγμή  είναι στη ΓΑΔΑ. Θα περάσει αυτόφωρο και θα έλθει αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Πρόκειται για απόπειρα εκ προμελέτης και μάλιστα επι οκτώ φορές αφού τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν από το αβυσσαλέο μίσος του είναι επτά Αρχιερείς και ένας Αρχιμανδρίτης. Αυτός που βγήκε αλώβητος από την κάμινο είναι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος( να παίξει τζόκερ!)