You are currently viewing «Κραυγή αγωνίας», από τον Σεβ.Μητροπολίτη π.Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιο για την εγκληματική πράξη  του καθηρημένου κληρικού

«Κραυγή αγωνίας», από τον Σεβ.Μητροπολίτη π.Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιο για την εγκληματική πράξη του καθηρημένου κληρικού

Αγαπητοί μου

Συνημμένως σας διαβιβάζω μία νέα δημοσίευση στη σειρά

«Κραυγή αγωνίας» …

και ζητώ την εκ μέρους σας κατανόησιν!

+ Ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων

Αμβρόσιος

Αίγιον, 24.06.2021

*************************

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Νο 4

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!

 

Η Κοινωνία έχει συγκλονισθεί από την πρωτόγνωρη και πρωτάκουστη είδηση, ότι κάποιος Ιερομόναχος, χθές, καθώς παρίστατο ως κατηγορούμενος στο εκκλησιαστικό Συνοδικό Δικαστήριο, έρριψε βιτριόλι σε επτά Αρχιερείς-Μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, στον Γραμματέα, σέ δύο Δικηγόρους και σέ ένα Αστυνομικό!

Η είδηση αυτή είναι συγκλονιστική! Εάν υπήρχε ένα Παγκόσμιο Βραβείο Εγκληματικότητος, αυτό θα έπρεπε να αποδοθεί στον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ-ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ! Το περιστα- τικό δείχνει πόσο βαθειά έχει εισχωρήσει ο Διάβολος στην

ψυχή κάποιων δαιμονισμένων ανθρώπων ακόμη και Κληρικών! Και άρα πόσο βαθειά έχει εισχωρήσει μέσα στην … Εκκλησία!

Προ ολίγων ημερών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό δαιμονικής εμπνεύσεως. Ένας ιερεύς εκεί κάτω στην Κύπρο «πολιορκούσε» μια 14χρονη κοπέλα από τη Λάρισα! Της ζητούσε να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να τον ακολουθήσει! Καθώς διαβάζουμε στην Εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»:

«…..Δεν δίστασε μάλιστα να ταξιδέψει από την Κύπρο στην Ελλάδα για να την συναντήσει και να κάνει πράξη τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του…..Πρόκειται για 52χρονο ιερέα, ο οποίος ζει μόνιμα στην Κύπρο και συνομιλούσε διαδικτυακά με μια ανήλικη κοπέλα από τη Λάρισα, μικρότερη των 15 ετών. …Δεν δίσταζε όχι μόνο να της στείλει φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά και να της ζητάει…να εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ζήσει μαζί του στην Κύπρο» (βλ. φ. της 17.06.2021, σελ. 10).

Με άλλα λόγια, αγαπητοί μου Αδελφοί, ο Διάβολος χορεύει για τα καλά ακόμη και μέσα στην ….. Εκκλησία! Έτσι, λοιπόν, και ο κατηγορούμενος Ιερομόναχος, Εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεως Βερροίας, βγάζοντας το βιτριόλι από την τσέπη του, απέδειξε, ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ας προσευχηθούμε για τον ταλαίπωρον αυτόν αδελφόν μας για να μετανοήσει και να επανέλθει στην αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού. Ας προσευχηθούμε με την καρδιά μας διά την ταχείαν ανάρρωσιν τόσον των Σεβασμιωτάτων Μητροπο-λιτών, όσον και των λοιπών θυμάτων.

Στη συνέχεια θα διαβάσετε τα σχετικά ρεπορτάζ, τα οποία αναδημοσιεύω από τον ιστότοπο «Romfea.gr».

Κλείνοντας το σημείωμα αυτό εγώ ο ελάχιστος σας παρακαλώ και σας ικετεύω! ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ! Ας είμεθα άγρυπνοι, διότι ο Διάβολος χορεύει! «Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Στο Χριστό και όχι στο Διάβολο ας δώσουμε και την ψυχή μας και το σώμα μας.

EKTAKTO:

Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες και κληρικούς!

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η επίθεση κληρικού σε Μητροπολίτες, πριν από λίγο στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο εν λόγω Ιερέας που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βερροίας, ήταν κατηγορούμενος σε Συνοδικό Δικαστήριο.

Τα κίνητρα του Ιερέα παραμένουν άγνωστα, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Ο εν λόγω κληρικός όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι, το οποίο έρριξε κατά των Μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Επίσης οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνι- κος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Κονίτσης Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος, Ζακύνθου Διονύσιος και Γλυφάδας Αντώνιος.

Ακόμη να αναφερθεί ότι από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων, ενώ τρεις εκ των Μητροπολιτών υπέστησαν εγκαύματα.

ΚΑΙ Ο ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΚΣΟΠΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

 

Ο Αρχιεπίσκοπος για επίθεση σε Μητροπολίτες:

”Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα”

 

Τους Μητροπολίτες που δέχθηκαν πριν από λίγο επίθεση με βιτριόλι από κληρικό, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο “ΛΑΪΚΟ”,

ενώ αυτή την ώρα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των Αρχιερέων, καθώς και για την κατάσταση των δύο κληρικών των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μητροπολίτες Κηφισίας και Κονίτσης τραυματίστηκαν στην περιοχή του ματιού, οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης και Ζακύνθου στο αυτί, ενώ ένας εκ των δύο κληρικών στο λαιμό.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα, τονίζοντας ότι χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Τέλος να σημειωθεί ότι επικοινωνία είχε πριν από λίγο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους Μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ίδια εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και ευχήθηκε στα θύματα ταχεία ανάρρωση.

Φωτο: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI