Χαμός στο αστυνομικό τμήμα Βόλβης με βιαιοπραγίες,μηνύσεις και καταγγελίες ανάμεσα σε Αδελφές της Λυδίας! Να επέμβει η Σύνοδος! Ο Ιερομόναχος Νικάνωρ είναι ο υποκινητής

Χαμός στο αστυνομικό τμήμα Βόλβης με βιαιοπραγίες,μηνύσεις και καταγγελίες ανάμεσα σε Αδελφές της Λυδίας! Να επέμβει η Σύνοδος! Ο Ιερομόναχος Νικάνωρ είναι ο υποκινητής

🔺Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το συγκρότημα Λυδία – Η κόντρα ανάμεσα στις Αδελφές και τα δυο «μέτωπα»- Ο Ιερομόναχος Νικάνωρ υποκινεί τις ταραχές 

Στο αστυνομικό τμήμα Βόλβης κατέληξαν για να λύσουν τις διαφορές τους Αδελφέες  της Χριστιανικής Αδελφότητας Λυδία, μετά από καταγγελίες για κλοπή βιβλίων που οδήγησαν σε μηνύσεις. Η αδελφότητα είναι πλέον χωρισμένη στα δυο, στο σωματείο «Λυδία» και στο σωματείο «Δορκάς». Οι διαφορές μεταξύ τους, τις οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ η έκρυθμη κατάσταση υποχρέωσε στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το συγκρότημά της αδελφότητας στην Ασπροβάλτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί όταν η αδελφότητα που διαχειρίζεται το σωματείο «Δορκάς» προσπάθησε να πάρει  βιβλία που εκδίδονται στο τυπογραφείο του συγκροτήματος «Λυδίας». Αμέσως η αδελφότητα που διαχειρίζεται το σωματείο «Λυδία» κατήγγειλε το περιστατικό ως κλοπή και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ακινητοποιήσαν το βαν που μετέφεραν το βιβλίο και κατάσχεσαν τα βιβλία.

Μάλιστα το βαν σταμάτησε έξω από την 4Ε όπου εδράζονται  η Αναστασία Πεχλιβάνη και η Μαρία Κράλλη που έδωσαν τις εντολές για να πάρουν οι υποτακτικές τους τα βιβλία.Ούτε αυτό δεν προσπάθησαν να κρύψουν! Παράτησαν δε  το βαν και εξαφανίστηκαν για να αποφύγουν το αυτόφωρο. Έτσι τους συμβούλευσαν!

Στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις και οι δυο πλευρές και αυτή στην στιγμή προσπαθούν να λυθούν οι διαφορές τους στο αστυνομικό τμήμα.

Οι διαφορές ανάμεσα στις μοναχές και τα ζώα που κινδυνεύουν να σφαγιαστούν

Το σημερινό περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα σε μια κόντρα που έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα προβλήματα στην αδελφότητα επήλθαν μετά τον θάνατο του Αρχιμ. Θεοφίλου το 2013. Τότε διασπάστηκε σε δυο ομάδες που χωρίζονται στις νέες αδελφές και τις παλιές του συγκροτήματος. Η μια ομάδα της αδελφότητας έχει αναλάβει το τυροκομείο, τα πρόβατα και το χοιροστάσιο, αλλά οι άδειες είναι δηλωμένες στο σωματείο «Δορκάς» που διαχειρίζεται η αδελφότητα με τις νέες αδελφές.

Οι προσωπικές διαφορές ανάμεσα στις μοναχές, οδηγούν σε μια κόντρα που κορυφώνεται. Η μια ομάδα ζητάει από την άλλη να αποχωρήσει. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η αδελφότητα που χειρίζεται το αγρόκτημα, οι αδελφές που διαχειρίζονται το σωματείο «Δορκάς» άσκησαν αίτηση ανάκλησης των αδειών στο τυροκομείο και σε όσες γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες της αδελφότητας «Λυδίας».

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει το αίτημα και μάλιστα έχουν ενημερώσει την αδελφόττηα ότι αν προχωρήσουν στην ανάκληση, πρέπει να θανατωθούν τα ζώα του αγροκτήματος και να καταστραφούν τα τυροκομικά προϊόντα.πρόκειται για μια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Στην αδελφότητα εκτός από το αγρόκτημα και το τυπογραφείο, ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε. Το κανάλι λειτουργεί από το 1993, ενώ ιδρυτής του ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Χρυσοφάκης και ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ζησόπουλος. Αν και περιφερειακός σταθμός, εκπέμπει δορυφορικά και μέσω διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο και προβάλλει η Αναστασία τον Νικάνορα μήπως και τον κάνει Επίσκοπο! Αλλά τώρα ούτε θυρωρός σε Μητρόπολη δεν γίνεται!

Πρέπει να επέμβει άμεσα η Σύνοδος και να πάρει σκληρές αποφάσεις! Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνιστούν άνθρωποι χωρίς φόβο Θεού!