Σε αργία δύο ιερείς από τον Ιωαννίνων Μάξιμο – Χρησιμοποίησαν πλαστικά κουταλάκια στην Θεία Κοινωνία

Σε αργία δύο ιερείς από τον Ιωαννίνων Μάξιμο – Χρησιμοποίησαν πλαστικά κουταλάκια στην Θεία Κοινωνία

Δύο ιερείς που λειτουργούσαν σε χωριό του νομού Ιωαννίνων χρησιμοποιώντας κουταλάκια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία, τέθηκαν σε αργία από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για την πρώτη τιμωρία κληρικού για θέμα δημόσιας υγείας. Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικούς μήνες, με τον ιερέα να τιμωρείται με τρεις μήνες αργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας χρησιμοποιώντας κουτάλια μιας χρήσης ήθελε να ελαχιστοποιήσει, κατά την άποψή του( χωρίς να ρωτήσει τον Μητροπολίτη του) τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της Θείας Μετάληψης.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ιερέας χρησιμοποίησε το Πάσχα κουταλάκι μίας χρήσης. Σύμφωνα με το OPEN, τιμωρήθηκε με   αργία ενός μηνός  και εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Μπράβο στον Σεβ. Ιωαννίνων κ. Μάξιμο που με τον τρόπο αυτό βάζει στη θέση τους τους ιερείς που ενήργησαν κόντρα στα ισχύοντα στην Εκκλησία μας και κρυφίως από την Προϊσταμένη τους αρχή που είναι ο Μητροπολίτης τους! Είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά στην Ορθόδοξη Ελλάδα και μάλιστα στην επαρχία της χώρας μας! Βλέπετε ο Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρος με τις καινοτομίες του αυτές άνοιξε τους ασκούς του Αιώλου.