Συνεχίζεται η διάλυση της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ με πρωταγωνιστές την τρόϊκα και τα γενιτσαράκια τους

Συνεχίζεται η διάλυση της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ με πρωταγωνιστές την τρόϊκα και τα γενιτσαράκια τους

✔️Πότε θα επέμβει επιτέλους ένας εισαγγελέας να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τις ατασθαλίες; 
 
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Η έννοια της ελευθερίας κατέχει κεντρική θέση στην πίστη μας. Ο Απ. Παύλος γράφει στους Γαλάτες «τη ελευθερία ημάς Χριστός ηλευθέρωσε· στήκετε ουν και μη πάλιν ζυγώ δουλείας ενέχεσθε».
Ο Έλληνας γενικά είναι αδούλωτο πνεύμα. Δεν σκύβει εύκολα το κεφάλι. Ο Έλληνας-χριστιανός, ο πραγματικός χριστιανός, δεν είναι σε καμία περίπτωση οσφυοκάμπτης. Πίπτει, αλλά δεν κύπτει, όπως έλεγε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Ο κατ’ ευφημισμόν όμως χριστιανός, ο χριστιανός των λόγων μόνο και όχι των έργων, των πράξεων και του βιώματος, έρχεται στιγμή που απεμπολεί τα πάντα, χάνει την εσωτερική του ελευθερία, κυβερνάται από τα πάθη και στερεί πολλές φορές την ελευθερία από τους άλλους.
Αγαπητοί αναγνώστες, αυτές τις σκέψεις έκανα μαθαίνοντας τα διαδραματιζόμενα λάθη και εγκλήματα πλέον- στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ. Μια Αδελφότητα, η οποία έπεσε σε χέρια επιτήδειων, οι οποίοι την ρήμαξαν, την διέλυσαν, την αφαίμαξαν και την διέσυραν. Ασέλγησαν κυριολεκτικά επάνω στο σώμα της. Κακομεταχειρίστηκαν -και συνεχίζουν να το πράττουν- τις γερόντισσες-ιδρύτριες αυτού του πνευματικού κολοσσού, διώκουν πρόσωπα που δεν έκλιναν γονυ στα καπρίτσια τους και συνεχίζουν να ασκούν ψυχολογική και σωματική βία διαταράσσοντας την ζωή της αφιέρωσής τους.
Επί κεφαλής όλων των εγκληματικών αυτών πράξεων και «μαφιόζικων» ενεργειών είναι όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει ο ηγούμενος της Μονής Σπαρμού και πρώην πνευματικός της ΛΥΔΙΑΣ, αρχιμ. Νικάνωρ Παπανικολάου.
Αυτός ο άνθρωπος που έβαλε το άγιο και τιμημένο ράσο για άλλοθι, κατευθύνει τις αφιερωμένες σ’ αυτόν Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη αφού συναποτελούν την λεγόμενη τρόϊκα της καταστροφής, της δολιότητας και των δόλιων και αισχρών πράξεων, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το χριστιανικό πνεύμα της Εκκλησίας μας.
Ως γνωστόν η τρόϊκα δεν αποδέχθηκε και δεν χώνεψε την απόφαση του οικείου επισκόπου, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου να αποπέμψει, μετά από πολύ καιρό υπομονής και ανοχής, τον εν λόγω αρχιμανδρίτη από την Αδελφότητα. Επίσης αιφνιδιάστηκαν με την απόφαση του Δ.Σ. να επαναφέρουν την διαχείριση του βιβλοπωλείου στο ιστορικό σωματείο.
Έτσι έβαλαν τα γενιτσαράκια στην πρίζα και στο όνομα της δήθεν υπακοής στον μέγα γέροντα προβαίνουν σε διάφορα… «νούμερα» εντός της Αδελφότητας. Έκφοβίζουν τις γερόντισσες-αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ, τις απομακρύνουν από διάφορα διακονήματα, τις περιορίζουν στα κελλιά τους, τις κακό μιλούν και τους κακοφαίρονται.
Κατά τα άλλα είναι αφιερωμένες οι αγελαδόμορφες! Πρόκειται για την Γεωργία Μπάτη για την οποία γράψαμε τις προάλλες και εικονίζεται στη φωτό να αφηγείται τα κατορθώματα της τηλεφωνικά.
Η  Γεωργία Μπάτη  γνωστή από προηγούμενη αναφορά μας,  η οποία παίζει τον ρόλο σωματοφύλακα της Αναστασίας και του Νικάνορα. Εδώ αφηγείται στο τηλέφωνο τα κατορθώματα της.
Και εσχάτως πρόσθεσε η Αναστασία και έτερο βαρέων βαρών πυροβολικό για να εκφοβίζει τις ευάλωτες Γερόντισσες.
Πρόκειται για την Αθηνά Ξυνού ετών 47 από την Πτολεμαΐδα
Χαρακτηριστικά: Τεράστια σωματική διάπλαση, ευελιξία και μεγάλο εκτόπισμα.
Ρόλος: Πρωτοπαλίκαρο της Τρόϊκας και σωματοφύλακας της Αναστασίας. Παρούσα σε κάθε επίσκεψη του π. Νικάνορος. Πάντοτε στην «υποδοχή» του Ιδρύματος για να διώχνει ως ανεπιθύμητες τις διωκόμενες αδελφές όταν ο Δεσπότης έδινε εντολή να τις αφήσουν να περάσουν από την πόρτα προς εκκλησιασμό και σίτιση!
Προσόντα: τα πολλά κιλά της. Δεν έχει ισχυρό χαρακτήρα. Υπακούει ως σκυλάκι την Αναστασία, η οποία της πετάει… ένα κόκαλο (i-pad, i-phone, ρεπό, γλυκά, πίτσες κττ) και γίνεται του χεριού της.
Υπηρεσίες που παρέχει; : Εκφοβισμός, ψυχολογική υπεροχή αφού είναι με την εξουσία, ψυχολογική και λεκτική βία στις γερόντισσες.Αλλά στο βάθος είναι θρασύδειλη.
Η έτερη σωματοφύλακας βαρέων- βαρών Αθηνά Ξυνού απο Πτολεμαίδα, ετών 47.

 

Αυτό είναι το επιτελείο της συμφοράς που κοντεύει να διαλύσει εντελώς την Αδελφότητα! Ενώ κατέχουν ραδιόφωνο και τηλεόραση και είχαν μέχρι τώρα ισχυρούς συμμάχους, όλοι αρχίζουν να αποστασιοποιούνται και να αντιλαμβάνονται ότι κάθε σχέση μαζί τους μόνο ζημιά θα επιφέρει στο όνομά τους, ακόμη και στην θέση τους.
Έτσι η τρόϊκα έχει αφηνιάσει και ενεργεί σπασμωδικά και εκδικητικά!
Προσπαθούν συνάμα, χρησιμοποιώντας την πάλαι ποτέ υπεύθυνη του Βιβλιοπωλείου αδ. Αγγελική Καμπάρη ( έχουμε πολλά ράμματα για την γούνα της ) να κερδίσουν τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, Μητροπόλεις και λοιπούς πελάτες της χονδρικής κυρίως
για να απομονώσουν το πραγματικό βιβλιοπωλείο της ΛΥΔΙΑΣ

Η Αγγελική Καμπάρη, η πάλαι ποτέ υπεύθυνη του Βιβλιοπωλείου Λυδία. Εκμεταλλεύονται τις γνωριμίες της για να πάρουν τους πελάτες από το παραδοσιακό πραγματικό βιβλιοπωλείο της ΛΥΔΙΑΣ που μέχρι τώρα το μαδούσαν οι αθεοφοβες.

 

Έτσι τους τηλεφωνεί και τους ενημερώνει ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί μαζί τους και ότι δρομολογούν λειτουργία νέου… βιβλιοπωλείου( κάτι που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν) , με προφανώς ανταγωνιστικές βλέψεις.
Οι σοφές κεφαλές όμως της Τρόϊκας, έχουν πει στην γενιτσαροπούλα Αγγελική που είναι το εκτελεστικό τους όργανο,  στους μεν πελάτες που θα πουλήσουν βιβλία να τους λέει ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία από εκείνες, στους δε προμηθευτές που χρωστάνε, τους στέλνει στο βιβλιοπωλείο να τα πληρώσουν οι αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ!! Γιατί χρωστάνε; Μα που να πήγαν τα χρήματα; Προφανώς ήταν για τα ταξιδάκια και τα οδοιπορικά που έκαναν ο Νικάνορας με την Αναστασία και τη Μαρία. Και τώρα θέλουν να τα φορτώσουν ως κερατιάτικα στη νέα διοίκηση του βιβλιοπωλείου!

Η Τρόϊκα σε στιγμές ξεγνοιασιάς. Όταν σπαταλούσαν τα ιερά χρήματα της Αδελφότητος σε εκδρομές

Ήδη όμως οι αδελφές- νέα διοίκηση του βιβλιοπωλείου  εξέδωσαν  αυστηρό Δελτίο τύπου που θέτει τον καθένα προ των ευθυνών του. Η τυχόν χρήση του ονόματος ΛΥΔΙΑ σε ό,τι έχει σκαρφιστεί το μυαλουδάκι τους να κάνουν και η απόπειρα χρησιμοποίησης των ομώνυμων εκδόσεων από αυτές που δεν το δικαιούνται θα συνεπάγεται νέες δικαστικές εξελίξεις.
Βέβαια ο διάβολος –που όπως είπαν και κάποιοι γεροντάδες τους έχει δέσει χειροπόδαρα- συνεχώς τους δίνει… εμπνεύσεις. Εξαπέλυσαν τις ευτραφείς και θρασείς συνεργάτιδές τους, σε απλά ελληνικά τα… μπουλντόγκ της συνοδείας τους, να κάνουν λεκτικό, ψυχολογικό ακόμη και σωματικό bullying στις ανυπεράσπιστες και ευάλωτες, λόγω ηλικίας, αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ. Αλλά θα φάνε τώρα κάτι μηνύσεις που θα κάνουν μεγάλο θόρυβο όταν σκάσουν!