«Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» αδελφή Αναστασία Πεχλιβάνη!!!

«Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» αδελφή Αναστασία Πεχλιβάνη!!!

🔺Σχόλιο Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Φωτιά έχει ανάψει στο τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε όπως λένε οι πληροφορίες μας! Ο λόγος; Η μετάδοση της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας από την Μητρόπολη Μόρφου Κύπρου, η οποία δημιούργησε πολλές αντιδράσεις σε τηλεθεατές του σταθμού.
Σεβόμαστε τον άγιο Μόρφου, αλλά η 4Ε εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και είναι περιφερειακό κανάλι της Ελλάδας.
Χάθηκαν οι Μητροπόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έχει εμβέλεια η 4Ε ή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο σταθμός εκπέμπει με το σήμα «ΛΥΔΙΑ» ή ακόμη της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο σταθμός εκπέμπει ως «ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΑΝΩΡ»( τον κάνανε και σταθμό το νούμερο)
Όπως μαθαίνουμε ενοχλήθηκαν πολλοί αρχιερείς και μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και στην κ. Διευθύντρια του σταθμού Αναστασία Πεχλιβάνη, η οποία έδωσε πολύ φθηνές εξηγήσεις. Ενημέρωνε ότι ο σταθμός δεν έχει οικονομική δυνατότητα για μετάδοση από κάπου αλλού και ότι από την Μητρόπολη Μόρφου ήταν δωρεάν!
Και ερωτώ. Αν αναμετέδιδε από την ΕΡΤ 2 που έδειχνε τον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄ η ΕΡΤ 2 θα της ζητούσε χρήματα; Δεν νομίζω! Αν πάλι έκανε το ίδιο από την ΕΡΤ 3, η οποία μετέδιδε από το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, με προεξάρχοντα της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, η ΕΡΤ 3 θα της ζητούσε χρήματα; Αποκλείεται! Και το Star Βορείου Ελλάδος έδειχνε τη Μονή Αναλήψεως στη Σίψα με τον Μητροπολίτη Δράμας με μια Αναστάσιμη Ακοκουθία και Λειτουργία που θύμιζε Άγιο Όρος.
Μα, ποιόν κοροϊδεύει αλήθεια, η αδ. Αναστασία Πεχλιβάνη; Δηλαδή αν της έδινε χρήματα ο Πατριάρχης Μόσχας θα μετέδιδε η 4Ε την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία από την Ρωσσία;
 Δεν θα το είχε βέβαια και σε τίποτα να το κάνει. Τόση ευτέλεια δεν την περίμενα.
  Όταν ο μέγας Γέρων Νικάνωρ, ο πρώην πνευματικός της ΛΥΔΙΑΣ –κι ας μην το χώνεψε ακόμη η αδ. Πεχλιβάνη- είχε πάει μαζί της για… οδοιπορικό στην Μόσχα(τότε που έμειναν στο πεντάστερο ξενοδοχείο με …χρήματα της Αδελφότητας)  και συλλειτούργησε  ο Νικάνωρ  με τον Μόσχας, η 4Ε μετέδωσε ολόκληρη την Θεία Λειτουργία. Γιατί; Για να βλέπουμε τον Νικάνορα. 
Και ήμασταν υποχρεωμένοι να ακούμε για 2-3 ώρες… ρούσκι (ρωσικά) μόνο και μόνο για να καμαρώνουμε τον  π. Νικάνορα με … μίτρα και να ακούσουμε  μία ή δύο αιτήσεις που έκανε!
Ο ιδρυτής του σταθμού, αείμνηστος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Χρυσοφάκης, ονόμασε τον σταθμό «Ελληνική Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή», αυτά σημαίνουν τα τέσσερα «Ε».
Ο επίσης αείμνηστος και οραματιστής Άγιος Γέροντας Θεόφιλος, ο οποίος ανανέωσε, επέκτεινε και εκσυγχρόνισε τον σταθμό είχε πει στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο -που εστάλη από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ώστε να συνργαστεί η Εκκλησία της Ελλάδος με την Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ για ίδρυση πανελλαδικού σταθμού- ότι η 4Ε είναι στην διάθεση της Εκκλησίας!
Πώς τολμά η Διευθύνουσα Σύμβουλος να ισχυρίζεται ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων περιφρονεί τις Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας κι αυτό το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Μόνη της αποφασίζει –μιας και έμαθε να διαφεντεύει παντού και να το θεωρεί μαγαζάκι της – ή είναι σε γνώση του Προέδρου της 4Ε καθηγητή Νίκου Νικολαΐδη ( που παραμένει για τυπικούς λόγους) ή του αντιπροέδρου αυτής Αρχιμ. Νικάνορος Παπανικολάου;
Και ένα ακόμη ερώτημα   προς την αδ. Αναστασία κάθε άλλο παρά ρητορικό:
 Στην κωμόπολη της Ασπροβάλτας γιατί αρνήθηκε να στείλει κάμερα όταν της ζητήθηκε; Και τότε οικονομικός ήταν ο λόγος; Ή μήπως επειδή θα ιερουργούσε ο οικείος επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος στα πλαίσια της κανονικής και εκκλησιαστικής του αρμοδιότητας απέπεμψε τον καλό τους (…πνευματικό) κι έτσι του κάνει πόλεμο; 
Το «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» το έχει υπ’ όψη της; (σ.σ. βρίσκεται σε ένα βιβλίο που λέγεται «Καινή Διαθήκη» αδελφή Αναστασία).
Αλλά τα χειρότερα έπονται! Σε λίγο θα αρχίσουν φοβερές αποκαλύψεις! Εδώ που φτάσαμε  δεν μας σταματά πια τίποτα!