You are currently viewing Ο π. Νικάνωρ εξακολουθεί να αγνοεί τον οικείο Επίσκοπο του κ.Χαρίτωνα και να περιφρονεί τις αποφάσεις του Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγου!

Ο π. Νικάνωρ εξακολουθεί να αγνοεί τον οικείο Επίσκοπο του κ.Χαρίτωνα και να περιφρονεί τις αποφάσεις του Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγου!

✔️Τελικά ποιος είναι; 
Υπάρχει Εκκλησία να τον συμμαζέψει; 

 

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Όταν άρχισα να ξετυλίγω το κουβάρι και να μαθαίνω την αλήθεια για τα τεκταινόμενα στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ δεν είχα φανταστεί –όπως πολλοί από σας  πιστεύω- ότι τα νήματα για όλο αυτό το καταστροφικό και απάνθρωπο  έργο που εκτυλίσσεται τα κινούν μόνον η Αναστασία Πεχλιβάνη καθοδηγούμενη προφανώς  από τον Καθηγούμενο της Μονής Σπαρμού Ολύμπου, στην Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος , π.Νικάνορα Παπανικολάου.
Ένα καλοστημένο- σχεδόν  σατανικό- σχέδιο που κατέστρωσαν, η αδίστακτη φιλόδοξη «αφιερωμένη» που θεώρησε ότι της ανήκει η Αδελφότητα  και ένας νάρκισσος Πνευματικός με στόχο και φιλοδοξία να φορέσει της Μίτρα πάση θυσία.Άλλωστε γιαυτό έφτασε μέχρι τη Ρωσία για να κάνει πρόβα.
Η μεν έβαλε το κεφάλαιο, ο δε τα επιτίμια, ώστε οι απονήρευτες και καλοκάγαθες αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ –τα σκλαβάκια που δουλεύουν για να δημιουργηθεί το «κεφάλαιο»- να μην μπορούν  να αντιδράσουν.
Μια καλοστημένη κατάσταση!Ιερές μπίζνες που λένε στην Κύπρο.
«Ο Θεός όμως αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη», στην κυριολεξία! Έτσι τα άνομα σχέδιά τους ο Θεός τα αποκάλυψε.
Και παρά την καλή προετοιμασία τους, τα δωράκια εκεί… που περνάνε, την καμουφλαρισμένη τους… μεγάλη ζωή -«ιεραποστολικό» έργο, το λένε- την ιδιοποίηση τίτλων και την προπαγάνδα τους μέσω των ΜΜΕ που κατέλαβαν… ο Θεός τους οδήγησε στην ταπεινή μου γραφίδα.
Είπε κάποτε κάποιος κληρικός στον
π. Νικάνορα: – «Πρόσεχε  γιατί όσοι πέσανε στα χέρια του Τζούμα δεν γλίτωσαν. Θα το πάει ως το τέρμα! Δεν σταματά αυτός!» 
Κι εκείνος ρώτησε τάχατες αφελώς: «
-«Και τί του έκανα εγώ του Τζούμα;»
Κι εμείς του απαντάμε: «Ας πρόσεχες».
Αγαπητέ π. Νικάνορα, κατ’ αρχήν έχετε ξεχάσει ότι έκαστος κρίνεται από τα έργα του και ότι ο Κύριός μας είπε πως «ος δ’ αν σκανδαλίσει ένα των… πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει αυτώ ίνα κρεμασθεί μύλος ονικός –μυλόπετρα που γύριζαν τα γαϊδουράκια- εις τον τράχηλον αυτού και καταποντισθεί εν τω πελάγει της θαλάσσης». 
Δεύτερον, έχετε λησμονήσει ότι ο κληρικός είναι υπηρέτης μόνο του Θεού και διάκονος των μυστηρίων του. Και όχι δούλος και εκτελεστής εντολών που εκπηγάζουν από τα πάθη και τις εξαρτήσεις.
Τρίτον,  σκοπός του κληρικού δεν είναι η καλοπέραση, οι κοσμικές φροντίδες ή ο έπαινος των ανθρώπων, αλλά η θυσιαστική αγάπη για το εμπιστευθέν ποίμνιο ή/και την αδελφότητα της Μονής (σας) και η ενότητα στην κοινωνία της πίστεως και στον σύνδεσμο της αγάπης.
Αλλά εσείς, φευ, διακηρύσσατε στην ΛΥΔΙΑ ότι «για αγάπη μιλούν οι Προτεστάντες και ότι οι Πατέρες μιλούν μόνο για την υπακοή»!! Κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που άκουγαν οι αθώες αυτές ψυχές που εμπιστεύτηκαν το πετραχήλι του Γέροντα Θεοφίλου  από το γλυκύτατο στόμα του.
Και στο όνομα αυτής της υπακοής διαπράξατε εγκλήματα εις βάρος πολλών ψυχών, αλλά και του περιάκουστου έργου αυτού  του Αγίου Γέροντος του π. Θεοφίλου.
Μπήκατε «αλλαχόθεν» ( από το παράθυρο) στην Αδελφότητα, βάσει σχεδίου το οποίο συνέλαβε προφανώς η Αναστασία Πεχλιβάνη και το μετέδωσε εύκολα στα γενιτσαράκια, -τη συνδρομή επιφανών υψηλόβαθμων κληρικών που τώρα «ποιούν την νήσσαν»- και τα διαλύσατε όλα!Σχεδόν όλα!
Αλλά που είναι τώρα όλοι αυτοί που σας κάλυπταν και σας βοηθούσανε; Που είναι ο Σεβ. Εδέσσης Ιωήλ, ο Νέας Κρήνης Ιουστίνος, Ο Άγιος Γέρων Εφραίμ ο Βατοπαιδινός , ο Αρχιμ. Χρυσόστομος  ο Μωυσέως κ. ά.
Που είναι τώρα όλοι αυτοί; Γιατί δεν βγαίνουν να δώσουν εξηγήσεις για τα χάλια σας και τις εκτροπές σας; Αν τα κάνατε στις δικές τους επαρχίες έτσι θα σας φέρονταν; Τώρα όλοι σιωπούν. Διότι κανείς δεν θέλει να είναι κοντά σε μια πληγή όταν ανοίξει!
Εσείς π. Νικάνωρ σε ποιόν κάνατε ποτέ υπακοή; Σε ποιόν κάνετε ΤΩΡΑ υπακοή; Αλλοίμονο! Μόνο στις εντολές της Αναστασίας
υπακούτε και εκτελείτε!
Αγνοείτε εμφανώς και προκλητικώς τον οικείο Επίσκοπό σας, Σεβ. Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, στον οποίο σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες οφείλατε αναφορά για όλη την πνευματική και ποιμαντική διακονία σας, το που πάτε και τι κάνετε όλη τη μέρα και κάθε μέρα(υπάρχει;), αλλά και για τις πολυήμερες απουσίες σας από την Ι. Μητρόπολή σας.
Κι εκείνος –ως παλαιός συμμοναστής- προς το παρών σας καλύπτει.( Ελπίζουμε να είναι μόνο αυτό!!!)
Περιφρονήσατε και περιφρονείτε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ο οποίος σας ανέχθηκε για 8 συναπτά έτη στην Μητρόπολή του! Δέχθηκε να ιερουργείτε, να ιεροπρακτείτε, να «μπαινοβγαίνετε» ανενόχλητος στην ΛΥΔΙΑ( να απολαμβάνετε των αγαθών της ΛΥΔΙΑΣ οικονομικών πόρων κ.ά.) κι εσείς του φερθήκατε ανέντιμα και αχάριστα.
Εξήντλησε όλη την επιείκεια και την υπομονή του προς το πρόσωπό σας, φέρθηκε με τον πλέον πατρικό και στοργικό τρόπο στις αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ και εσείς του κάνετε αντιπερισπασμό!!
Αν ήμουν στην θέση του θα σας είχα παραπέμψει στο Συνοδικό Διακαστήριο όχι για ένα αλλά για πολλά παραπτώματα.
Αλήθεια με ποιόν τα βάζετε άγιε καθηγούμενε; Με τον Επίσκοπο; Μα έτσι εναντιώνεστε στην Εκκλησία! Από τις έδρες της Θεολογικής Σχολής δεν περάσατε; Μ’ αυτά που κάνετε και με αυτά που επιβάλλετε να διαπράττουν κάποιες αθώες αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ δεν αντιλαμβάνεστε ότι οδηγήστε  σε πνευματικά ολισθήματα για τα οποία κάποια στιγμή θα δώσετε λόγο;
Δημοσίευσα ότι συναντάτε τις θεραπαινίδες σας στο οίκημα της 4Ε και τώρα αλλάξατε… στέκι. Γιατί άραγε; Τις κουβαλάτε άλλου με πούλμαν. Γιατί αυτό;
Φοβάστε τον Τζούμα και κρύβεστε!
Τον Θεό δεν τον φοβάστε; Νομίζετε ότι δεν μπορώ να σας εντοπίσω στο κονάκι σας στην Θεσσαλονίκη ή στον Σπαρμό;
Δεν γνωρίζω, νομίζετε, ότι συνεχίζετε να κουβαλάτε τις αδελφές για εξομολόγηση σε σας, ενώ ο Άγιος Σερρών έχει ορίσει άλλους πνευματικούς για την Αδελφότητα;
Ή μήπως θεωρείτε ότι το «χάπι» που δώσατε στις αδελφές περί δήθεν «ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για να ιεροπρακτείτε» επί της οδού Ελευθερίας 15 το κατάπιαμε κι εμείς; Σε λίγο θα βγουν όλα στα φόρα! 
Θα ασχολούμαι συνέχεια  με την ιστορία αυτή π. Νικάνωρ, γιατί όπως έγραψα, το χρωστώ στην αλήθεια,το οφείλω  στον Γέροντα Θεόφιλο αλλά και στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, στον οποίο φερθήκατε σκαιότατα! Σας σιχάθηκα μετά από αυτό!
 Σε λίγες ημέρες θα τελεστεί το εξάμηνο μνημόσυνό του. Το καλύτερο μνημόσυνο θα ήταν το τέλος αυτής της δραματικής ιστορίας που τον στενοχωρούσε πραγματικά. Να δώσει ο Θεός!Αλλιώς το τέλος θα είναι πολύ οδυνηρό για σας! Οι τίτλοι τέλους άρχισαν μα πέφτουν! Μην εφησυχάζετε με αυτά που σας λένε οι σύμβουλοι σας! Θα τα φτάσω έως το τέλος! Και ελπίζω να ξέρετε τι σημαίνει αυτό!