Η Ανάσταση ήλθε να σβήσει τη θλίψη, τη στεναχώρια και την πικρία της προηγουμένης περιόδου.

Η Ανάσταση ήλθε να σβήσει τη θλίψη, τη στεναχώρια και την πικρία της προηγουμένης περιόδου.

🔺Του Αρχιμ. Αλεξίου Ιστρατόγλου-
Αντ/χης Στρατιωτικός Ιερεάς Ναυστάθμου Σαλαμίνας

Κάθε φορά που ξεκινά η Μεγάλη Τεσσαρακοστή του Πάσχα ο αγώνας και η προετοιμασία που κάνουμε αποσκοπεί στο να βιώσουμε και να εορτάσουμε το κορυφαίο γεγονός της Αναστάσεως. 

Έτσι και φέτος εν μέσω πειρασμών, δυσκολιών και πολλών προβλημάτων, φτάσαμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ακολουθώντας τον Παθόντα και Σταυρωθέντα Κύριο μας και αξιωνόμαστε τώρα να βρισκόμαστε μέσα στην χαρά της Αναστάσεως Του.

Το γεγονός αυτό έρχεται να σβήσει τη θλίψη, τη στεναχώρια, την πικρία της προηγουμένης περιόδου. Το κορυφαίο αυτό γεγονός έρχεται να χαρίσει χαρά αισιοδοξία και  φως στον άνθρωπο που αγωνίζεται καθημερινά πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες για να περάσει από την κατάσταση της προσωπικής αλλά και της γενικότερης σταύρωσης στην προσωπική ανάσταση.  Έρχεται ο Αναστημένος Χριστός παίρνοντας μας από το χέρι, κρατώντας μας με τα ματωμένα από την αγάπη Του χέρια, να μας δείξει το δρόμο της συμφιλίωσης, της ενότητας, της συγχώρησης προς κάθε κατεύθυνση.

Έρχεται να μας προσφέρει εκείνα τα εφόδια τα οποία χρειαζόμαστε προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε μέσα σε έναν κόσμο που ενώ ζει το γεγονός της Αναστάσεως βρίσκεται μακριά από αυτό, μέσα από τον λανθασμένο τρόπο ζωής που ακολουθεί και τις λάθος επιλογές που προτιμά.
 Γιαυτό φέτος ας κάνουμε την αλλαγή πρωτίστως στον εαυτό μας αλλά και στο περιβάλλον μας,  δίνοντας το στίγμα εκείνο που θα μας κάνει να έχουμε συνεχώς Ανάσταση , που θα μας κάνει να έχουμε την φωτεινότητα που χρειαζόμαστε και δεν θα επιτρέψει να υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο στη ζωή μας. Ας αφήσουμε τον Αναστημένο Κύριο μας να λαλήσει στην καρδιά μας λόγους αναστάσιμους, ώστε και τα δικά μας λόγια να έχουν μέσα τους Ανάσταση.
Ας ακούσουμε τον Αναστάντα εκ των νεκρών να μας διαβεβαιώνει ότι νεκρός ουδείς επί του μνήματος αφού Αυτός είναι η ζωή και η Ανάσταση και ας το εμπεδώσουμε διώχνοντας τον φόβο του θανάτου. Ας ακολουθήσουμε τα βήματα Του που μας οδηγούν στην χαρά της Αναστάσεως όπως αυτή βιώνεται και εκφράζεται στην λειτουργική και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Ας ψάλλουμε όλοι μαζί τον ύμνο της αισιοδοξίας και της χαράς και ας προσφέρουμε τον πασχαλινό χαιρετσμό Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη, ώστε να γινόμαστε  και εμείς μάρτυρες του αληθινού και μοναδικού αυτού γεγονότος  στην καθημερινότητα μας.
Εύχομαι ο Αναστάς εκ των νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών και Ζωοδότης να χαρίζει άπλετο το Φως και την ευλογία Του στη ζωή, στα έργα σας στις οικογένειές σας και στα πρόσωπα που αγαπάτε και σας αγαπούν, στον κόσμο όλο. Ευχές πολλές αναστάσιμες εγκάρδιες και αληθινές. Χριστός Ανέστη.