Το Άγιον Πάσχα στην Μητρόπολη Παροναξίας

Το Άγιον Πάσχα στην Μητρόπολη Παροναξίας

Το Μεγάλο Σάββατο 1-5-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος τέλεσε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου τον Μέγα Εσπερινό της Αναστάσεως  και τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου κατά την διάρκεια της οποίας προανήγγειλε την Ανάσταση του Κυρίου μας με το προκείμενο «Ανάστα ο Θεός…».

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έπλευσε για τη Νάξο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβη στο μικρό και απομακρυσμένο και ελαχίστων κατοίκων  γραφικό χωριό της Νάξου Σκαδό όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε μόνος του τις Ιερές Ακολουθίες της Παννυχίδος, της Αναστάσεως και του Όρθρου της εορτής του Πάσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα 2-5-2021 το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου. Την ώρα του «Κοινωνικού» ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή του Πάσχα. Εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης κατά τη διάρκεια του οποίου το ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε επτά γλώσσες. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τα αυγά και τα κουλούρια τα διέμεινε στους πιστούς.