You are currently viewing Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου θα πρέπει κάθε φορά να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο;

Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου θα πρέπει κάθε φορά να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Κάποτε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος βρέθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πατρών με το εγγονάκι του. Κανείς από τους ανθρώπους που περίμεναν δεν τον γνώρισε αμέσως. Εκείνος περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά του, ώστε να εξεταστεί το παιδί.
Κάποια στιγμή τον αναγνώρισε ένας γιατρός και έσπευσε κοντά του. Θέλησε  να τον εξυπηρετήσει αμέσως, ζητώντας του μάλιστα και συγγνώμη για την αμέλεια. Και ο Πρόεδρος, αληθινός άρχοντας Στεφανόπουλος,αρνήθηκε με ευγένεια λέγοντας ότι προηγούνται άλλα παιδιά  και ότι «εδώ είμαι ένας παππούς με το εγγόνι του όπως και τόσοι γονείς και παππούδες που περιμένουν την  σειρά τους  υπομονετικά»! 
 Τι ήθος! Αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει με ιδιοτέλεια τον θεσμό που εκπροσωπούσε.
Πήγα στην Μητρόπολη των Αθηνών χθές, όπως κάθε βράδυ αυτή την εβδομάδα,για την τελετή της Αναστάσεως. Οπότε  κάποια στιγμή έμεινα έκπληκτος βλέποντας την κάθοδο όχι των μυρίων αλλά σίγουρα ήταν εκεί οι… τριακόσιοι του Λεωνίδα για να φυλάξουν, όχι φυσικά τις σύγχρονες Θερμοπύλες, αλλά την αυτής εξοχότητα,την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου! Δεν πίστευα στα μάτια μου. Δεκάδες αστυνομικοί, περιφρούρηση εντός και εκτός ναού, σκύλοι της αστυνομίας παντού για να ερευνήσουν κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να αναπτυχθεί διαβολική ενέργεια.
 Σταμάτησε  η κυκλοφορία και η προσέγγιση της Μητρόπολης και να γίνεται χαμός στην Αθήνα για χάρη της!Και ολίγον προ της τελετής κατέφτασε η κ. Πρόεδρος με όλη την κουστωδία της ντυμένη στα λευκά, αναπαριστάνοντας την…. Ανάσταση!Πάλι καλά που δεν ντύθηκε σαν αβγό δηλαδή στα κόκκινα.
Γιατί αυτό το σκηνικό; Από ποιόν κινδυνεύει, αλήθεια, η κ. Σακελλαροπούλου; Τα ιδεολογικά της πιστεύματα την… προφυλάσσουν από ενέργειες ακραίων  εις βάρος της, αφού τους συμφέρει μια τέτοια Πρόεδρος!
Επομένως ποιον φοβάται;
Οι πιστοί δεν είναι επικίνδυνοι! Σέβονται και προστατεύουν τους θεσμούς! Επομένως  γιατί η Αστυνομία προβαίνει σε τόσο προκλητικά μέσα προστασίας για την Πρόεδρο;
Δεν καταλαβαίνουν  ότι ενοχλούν  και προκαλούν;   Αλλά παρά την προκλητική της παρουσία η κ. Σακελλαροπούλου πήγε στην
εκκλησία και έκανε και το Σταυρό της και στο Χριστός Ανέστη υποτονθόριζε κοντά στον Αρχιεπίσκοπο και η κάμερα την κατέγραφε.
 Ο Πρωθυπουργός ωστόσο δεν θέλησε να εκκλησιαστεί στην Μητρόπολη Αθηνών για να μην τον δείξει η τηλεόραση με τον πολύ κόσμο και προκαλέσει την αντιπολίτευση.
Πήγε στον Άγιο Διονύσιο που είχε μεν πολύ κόσμο αλλά δεν είχε τηλεόραση για να το καταγράψει! Υποκρισίες!
Για την ιστορία να πούμε ότι ο προκάτοχος της κ. Κατερίνας Στεφανοπούλου, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έβγαινε από το αυτοκίνητό του για να χαιρετίσει τα πλήθη του κόσμου που τον επευφημούσαν στο απέναντι πεζοδρόμιο του Μητροπολιτικού ναού και συχνά συνέχιζε την πορεία του πεζή.
 Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου θα πρέπει κάθε φορά να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο;
Είναι πολύ το ερώτημα;
 Ομολογουμένως  δεν περιμέναμε τέτοια συμπεριφορά από μία Πρόεδρο που η ιδεολογία της δεν θέλει την χλιδή και την καλοπέραση!Και ακόμη έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας!